Mattojen ostaminen – tärkeimmät vinkit ja viimeisimmät trendit, jotka auttavat sinua tekemään päätöksiä

Matot ovat täydellinen vaatetus lattiamme varten. Ilman niitä huoneet näyttävät usein liian steriileiltä ja paljailta. Matot parantavat kotimme visuaalisesti ja haptisesti, mutta myös akustisesti tarjoamalla hyvän äänieristyksen. Lukemattomien mallien, kuvien, värien ja kokojen ansiosta jokainen voi löytää oikean maton jokaiseen huoneeseen ja luoda näin vieläkin kodikkaamman tunnelman. Jotta voit todella tehdä valintasi, sinun on otettava huomioon muutama asia mattoa ostaessasi ja ohjattava omaa suolistosi ja makuasi sekä käytännön asiantuntijavinkkejä. Seuraavilla riveillä on joitain tärkeimpiä näistä, jotta he voivat valmistautua paremmin ostopäätökseen. Löydät myös alta, mitkä ovat viimeisimmät matotrendit, lisäinspiraationa matkalla unelmamattoosi.

solmittu matto

Mitä kannattaa ottaa huomioon mattoa ostaessa??

Olet sisustanut kotisi kauniisti ja tunnet olosi mukavaksi omissa neljässä seinässäsi. Kuitenkin jotain puuttuu? Tarvitsemme mattoja. Olisi järkevää miettiä muutamia tärkeitä asioita ennen kuin ostat ne heti. Älä kiirehdi mitään sen suhteen, ota vain aikaa.

Tilaa ja kokoa

Ensimmäinen asia, jonka sinun pitäisi tehdä, on määrittää kunkin maton tarkka sijainti. Tilasta riippuen matot on yleensä sidottu huonekaluun, niin sanotusti. Esimerkiksi olohuoneen matto perustuu useimmissa tapauksissa sohvaan. Se on sijoitettu joko sen eteen tai alle, mikä luo miellyttävän visuaalisen kaavoituksen. Suuremmissa huoneissa on yleensä suositeltavaa ostaa suurempia mattoja. Koska jos koko ei ole oikea, matolla on melko epäedullinen vaikutus huoneeseen.

olohuone

Olohuoneessa sovelletaan seuraavaa nyrkkisääntöä: pienissä huoneissa maton tulee ulottua noin 10-15 cm sohvan molemmilta puolilta ja suurissa huoneissa noin 30 cm tai enemmän.

geometrinen kuvio matto olohuone

makuuhuone

Makuuhuoneessa on useita vaihtoehtoja pörröisen maton asettamiseen. Joko laitat sen koko sängyn alle yöpöydät mukaan lukien tai se vie vain sängyn alaosan. Voit myös valita pienemmän maton ja jalat tuntuvat silti mukavilta ja lämpimiltä noustessasi. Toinen vaihtoehto on mattojuoksijat, jotka toimivat visuaalisena reunuksena sängyn ympärillä ja sopivat erityisen hyvin pienempiin makuuhuoneisiin.

takkuiset matot silta juoksija matto asettaa juoksija asetettu kerma norsunluun syvä kasa

ruokasali

Jos haluat varustaa ruokasalisi oikealla matolla, sen tulisi olla ihanteellisesti ruokapöydän ja tuolien alla. Suuntaa pöydän muoto ja lasket aina noin 70 cm enemmän pöydän kummaltakin puolelta. Tällä tavalla on tarpeeksi tilaa tuolien vetämiseen myöhemmin.

ruokasali timanttimatolla

eteinen

Ja miltä se näyttää käytävällä? Ohjeena: käytävän pituus miinus 120 cm saa aikaan ihanteellisen maton pituuden. Maton kummallekin puolelle on jätettävä noin 15 cm vapaata lattiaa seinään. Sinun on ehdottomasti tehtävä mittaukset etuoven ollessa auki, jotta matosta ei tule este.

takkuinen syvä kasa pitkä nukka matto pestävä

Lisävinkki: Turvallisuuden vuoksi voit käyttää maalarinteippiä maton halutun koon ja sijainnin merkitsemiseen lattialle ja käyttää näitä mittauksia ohjeena ostettaessa.

Valmistus ja materiaalit

Nyt kun sinulla on selkeä käsitys sijainnista ja koosta, voit aloittaa haun oikein. Laadukkaiden palveluntarjoajien, kuten www.teppichcenter24.de, avulla löydät varmasti etsimäsi ja löydät helposti omasi Osta mattoja verkosta. Eikä vain koon ja suunnittelun kannalta, vaan ennen kaikkea materiaalien ja valmistusprosessien osalta. Koska voit valita koneen solmitun, käsinsolmitun, litteän kudotun tai syvän kasan maton. Innovatiiviset synteettikuidut, luonnonkuidut tai kierrätysmateriaalit – valikoima on laaja ja jokaiselle on jotain.

upcycling syvä kasa matto kodikas moderni

Terveyttä ja laatua

Kuten kaikkien muidenkin kodintekstiilien, mattojen tulee olla 100 -prosenttisesti haitallisia aineita vapaita. Vain siten voit olla varma, etteivät ne vahingoita lapsiasi, lemmikkejäsi tai itseäsi. Siksi sinun tulee aina katsoa vakiintunutta Standard 100 Öko-Tex -merkkiä. Laadukkailla tuotteilla on se aina mukanasi.

Tyyli ja värit

Nämä kaksi näkökohtaa ovat usein melko subjektiivisia. Koska sisustustyyli määrittää myös itse maton, ei ole harvinaista, että ihmiset uskaltavat tehdä tehokkaan tauon tyylistä luodakseen huoneeseen wow -tekijän. Se näyttää samalta värien kanssa. Voit valita sävy-sävy-mallin, jossa on samanlainen värimaailma, tai rohkea värisekoitus. Sinun ei kuitenkaan pitäisi liioitella sitä äläkä sallia kitchiä. Periaatteessa sinun tulee aina muistaa, että vaaleammat matot laajentavat visuaalisesti tilaa, kun taas tummat matot antavat sille enemmän syvyyttä. Uusimmat matotrendit voivat tarjota lisäapua tyylin, kuvioiden ja värien suhteen.

vintage -maton koristeet

Mitkä ovat viimeisimmät mattojen trendit?

Terveen elämän, luonnon ja kestävyyden mega -trendit eivät tietenkään pysähdy mattoihin. Mutta päinvastoin. Nämä ilmenevät kasvitieteellisistä ja kukkakuvioista sekä mykistetyistä ja maanläheisistä sävyistä, kuten ruskeasta, beigestä, hiekasta ja terrakottasta. Luonnollisia kuituja, sekä eläimiä että kasveja, on kaikkialla. Puuvillaa, sisalia ja juuttia, kookospähkinää ja korkkia, villaa, silkkiä ja luonnollisia hiuksia – löytyy mattoja jokaiseen makuun.

litteä kutoa ulkona matto palmu kuvio

Marokkolaiset kuviot ja yleensä itämaiset matot kokevat ehdottomasti paluutaan tällä hetkellä ja lumovat edelleen samettisilla, kiiltävillä kankaillaan ja leikkisillä, mystisillä kuvioillaan. Niin sanotut vintage-matot ovat yhtä ajankohtaisia. Monet valmistajat käyttävät tähän perinteisiä, käsintehtyjä villamattoja. Ammattimaisen restauroinnin ja hienosäädön jälkeen niistä tulee todellisia moderneja taideteoksia vintage -tyylillä.

maton etno

Kierrätetyt matot ovat myös erittäin suosittuja. Ympäristön vuoksi ne on valmistettu kierrätetyistä PET-pulloista, eivätkä ne sovellu pelkästään kestäviksi ulkomatoiksi, vaan myös pörröisiksi syväpaalujaloiksi.

käsin tuftattu syväpaalumatto yhden värin olohuoneessa

Nyt kun tiedät jo paljon enemmän tärkeimmistä ostokriteereistä ja viimeisimmistä mattojen trendeistä, ostopäätös on varmasti helpompi sinulle. Anna itsesi inspiroida väreistä, malleista ja tekstuureista ja luottaa yksinomaan korkealaatuisiin valmistajiin ja tuotteisiin. Älä anna itsesi painostaa ja kuuntele ehdottomasti omia mieltymyksiäsi. Toivotamme sinulle kaikkea hyvää!

vintage -suuntainen matto kelim