Puhdista matto itse tai puhdista se: Kotihoito maton tahroille

Vihjeitä ja vinkkejä mattojen hoitoon

Vanha hyvä matto – se antaa olohuoneelle erityistä viehätystä ja ylimääräistä viihtyisyyttä! Valitettavasti se ei enää loista kuin uusi. Huonekalutulosteet ovat jo nähtävissä, sielläkin on tahroja, joita ei voi enää piilottaa sohvan alle. Mutta ennen kuin heität pois lempimaton ja vaihdat sen uuteen, anna sille viimeinen mahdollisuus. Ehkä tahrat eivät ole niin itsepäisiä kuin luulit. Ja se voi yllättää, mutta huonekalumerkit voivat myös kadota jälkiä pienellä vaivalla.

Voit tietysti vain puhdistaa maton ja toivoa, että se huolehtii siitä ammattimainen siivous loistaa kuin uusi. Ratkaisu voi kirjaimellisesti olla sinun käsissäsi, koska voit Puhdista matto itse ja erittäin onnistuneesti. Voit tehdä tämän hyvin muutamalla vinkillä ja temppulla sekä muutamilla kotitehtävillä.

Puhdista matto itse tai puhdista se?

mattojen puhdistaminen itse taloustavarat hoito temppuja

Säännöllinen imurointi on erittäin tärkeää maton asianmukaisen hoidon kannalta. Jos imuroit maton kerran viikossa, et anna pölylle mahdollisuuden tunkeutua syvälle kuituihin. Pölynimurin imupää on tietysti tärkeä myös maton optimaalisen hoidon kannalta. Harjaimuri on paljon tehokkaampi verrattuna normaaliin matto -suuttimeen.

Säännöllinen imurointi

puhdista matto itse taloustavarat imuroivat maton

Jos imuroit karkeaa pölyä ja likaa matosta säännöllisesti, matto pysyy tuoreena ja puhtaana pitkään. Kuitenkin silloin tällöin on tahroja, jotka on käsiteltävä heti, jotta ne voidaan poistaa kokonaan.

Erikoisliikkeistä löydät lukuisia kemiallisia matonpuhdistusaineita, mutta joskus toinen on tärkeä ja sinulla ei ole aikaa ostaa oikeaa ainetta nyt. Käytä tässä tapauksessa kotona olevia puhdistusaineita. Et tiennyt, että seuraavilla kotihoidoilla on myös puhdistuskykyjä:

♦ suolaa

♦ ruokasoodaa

♦ sitruunamehu

♦ Etikka / etikkavesi

♦ kivennäisvettä

♦ Jää / jääpalat

♦ parranajovoide

♦ Lasinpuhdistusaine

Kotitalouksien resurssit poistavat raskaat matto tahrat 

mattojen puhdistus itse taloustavarat mattojen hoito

Tahroja poistettaessa perussääntö on, että tahraa ei saa koskaan hieroa tai hieroa. Tarvittaessa voit vain tahrata tahran.

Kärki: Aseta pyyhe tuoreen tahran päälle ja juokse puhdas vesi sen läpi. Tämä vetää nesteen tahrasta pyyhkeeseen.

Älä pelkää punaviinitahroja

puhdista matto itse taloustavarat punaviinitahrat

Jokainen tahra poistetaan eri tavalla.

Punaviinin tahrat niitä pidetään erityisen itsepäisinä, mutta jos ne ovat tuoreita, ne voidaan poistaa kokonaan kotitalouksien korjaussuolan avulla. Laita suola tahraan ja odota, kunnes se muuttuu punertavaksi. Tämä johtuu siitä, että suola imee punaviinin. Sitten voit imeä suolan pois ja toistaa tämän useita kertoja, kunnes punaviinitahra häviää kokonaan.

Suklaa tahrat poistetaan jäällä. Kylmä jää saa suklaan jäätymään ja voit helposti rikkoa sen matolta.

Kahvi tahrat poistetaan kivennäisvedellä tai ruokasoodalla. Laita yksi tahran päälle ja odota sen kuivumista. Sitten vain imuroida.

Monet tahrat käsitellään myös sitruunamehulla tai etikkavedellä. Näillä kotihoidoilla on kuitenkin valkaisuvaikutus, ja siksi niitä tulisi käyttää vain vaaleissa matoissa.

Lasinpuhdistusaine voi myös olla erittäin hyvä apu Poista maton tahrat olla. Tartu siihen, kun käsittelet itsepäisiä tahroja.

Lasinpesuaine mattojen tahroja vastaan

maton puhdistaminen itse taloustavarat maton puhdistaminen

Oikea Mattojen hoito ja puhdistus riippuu myös maton tyypistä (luonnonkuitumatot, synteettikuitumatot). Lisätietoja huonekalutulosten käsittelystä kokeneilta mattoasiantuntijoilta, kuten onloom.de.

Maton vaahto voidaan korvata myös partavaahdolla

Maton puhdistaminen itse Kotitalousesineiden vinkit ja temput