Chakra meditationsteknikker

Meditation er en praksis, der forynger din krop og glæder dit sind. Det er baseret på stilhed, enkelhed og stilhed. Ligesom yoga og andre sådanne gamle yogiske praksisser kræver også meditation fokus, et fredeligt miljø og flittig praksis eller undersøgelse af dets teknikker. Der er også forskellige metoder til at meditere, selvom alle involverer at rydde dit sind for al tanke og simpelthen koncentrere dig om at gentage et mantra eller bønord kontinuerligt.

chakra-meditation

Chakra -meditation fokuserer på at åbne forskellige chakraer i din krop. Det blev antaget af gamle yogier, at vores kroppe består af forskellige chakraer. Hvert chakra er placeret i en bestemt del af vores krop og har en bestemt funktion. Chakra -meditation bruger forskellige ‘mudras’ eller foldning af dine hænder til at åbne og styrke disse chakraer en efter en. Her er nogle af chakra -meditationsteknikkerne.

Her er de forskellige chakrameditationer for begyndere.

Rodchakra:

Hver chakrameditation bør begynde med dit rodchakra. Du bør ikke søge at styrke dine andre chakraer, før du har fået en stærk rodchakra. Dette er placeret i bunden af ​​din rygsøjle. Sid korsbenet med ryggen lige og tag dybe vejrtrækninger og koncentrér dig om dette chakra, forestill dig al kraften fra jorden, der strømmer ind i den. lad tommelfingerspidsen røre pegefingeren. Dette er mudraet, der maksimerer mængden af ​​energi, der leveres til dit rodchakra. Du kan synge ordet ‘lam’.

Sakral chakra:

Dette er chakraet over det første. Dens farve er orange, og det er ofte forbundet med glæde. Slap af med dybe vejrtrækninger, og forestil dig derefter, at energi styrter op fra dit første chakra, der er åbent, til dette. Læg begge dine hænder oven på hinanden, håndfladerne vendt opad og læg dem på dit skød. Lad håndfladernes spidser røre forsigtigt. Koncentrer dig om det sakrale chakra, mens du synger ‘vam’.

Søchakra:

Det er placeret lige over flåden og under brystet. Dette chakra styrer din krops flyvningsmekanisme og andre sådanne dynamikker. Dens farve er gul, og den styrer organerne omkring den. For at åbne denne chakra skal du lægge dine hænder på din mave. Lad fingrene røre ved spidserne og krydse dine tommelfingre. Alle fingre skal pege væk fra dig. Hold fingrene lige og koncentrér dig om dit søchakra, mens du synger ‘vædder’.

Hjerte chakra:

Hjertechakraens farve er grøn. Ja, grøn og ikke rød. Dette er centrum for forståelse af kærlighed, harmoni og andre sådanne positive forestillinger. Det styrer hjertet, lungerne, thymus og binyrerne. Mudraet, der bruges til at åbne hjertechakraet, er ret simpelt. Du lader tommelfingerspidsen røre din pegefinger og placerer derefter begge de rørende spidser foran den nederste del af dit brystben. Dette er din højre hånd. Din venstre hånd placerer du på dit venstre knæ med din håndflade opad.

Halschakra:

Denne er placeret i din hals og dens farve er blå. Dette chakra styrer din kreativitet og evne til at helbrede dig selv. Den mudra, der bruges her, indebærer at krydse alle dine fingre og derefter lade tommelfingerspidserne røre, mens du trækker dem op og danner en slags provisorisk kugle med dine hænder. Koncentrer dig om halschakraet, mens du mediterer.

Tredje øje chakra:

Det tredje øjenchakra eller pandechakraet er lilla. Når dette chakra åbnes, tager du dit sind til et andet astralt plan. Den søger sandheden, der ligger i dybere sjæle. Rør spidsen af ​​langfingrene, mens alle de andre fingre holdes foldede og rører ved falangerne. Sang ‘ksham’.

Kronechakra:

Dette er det sidste chakra og ligger i din pande. Den energi, der begyndte at strømme ind i din krop fra rodchakraet, når nu dette chakra og kommer ud. Fold alle dine fingre, og peg derefter dine ringfingre ud, så de rører ved spidserne. Sang ‘om’, mens du koncentrerer al den energi på dit hoved.

Billeder Kilde: 1, Chakraer.