Hvad er Kundalini -meditation og hvordan skal man udføre?

Kundalini Meditation er en teknik til meditation, der hjælper med at forene krop og sind. Ifølge de yogiske shastraer er den bedste måde at opnå den sande tilstand af meditation på først at vække Kundalini -energien. Når dette sker, bliver meditationsprocessen let. Kundalini blev gjort populær af Sivananda Saraswati i år 1935 gennem sin bog “Kundalini Yoga”. Hovedaspektet ved denne form for meditation er at øge energien omkring rygsøjlen gennem chakraerne. Når denne opvågning sker, hjælper energien med at helbrede kroppen. I denne artikel lærer vi mere om Kundalini Meditation teknikker og fordele.

Kundalini meditation

Hvad er Kundalini -meditation?

Kundalini er den sovende energi, der ligger i bunden af ​​vores rygsøjle. Dette er hovedformen for energi, der engang vågnede kan hjælpe med at helbrede og afbalancere chakraerne i vores krop. Ved at vække Kundalini flyder energien fra det ene chakra til det andet, indtil det når den øverste chakra eller Sahasrara. Kundalini-meditation er den ultimative vej til selvrealisering og indre bevidsthed.

Sådan gør du Kundalini -meditation:

Kundalini -meditation skal udføres med den rigtige tilgang for at opnå maksimale fordele:

  • Du skal først forberede dit sind til at udføre Kundalini -meditationen.
  • Det er yderst vigtigt at vælge den korrekte kropsholdning for at justere dine chakraer i den rigtige position.
  • Du skal også føle vejret inde i dig ved at indånde uden huller.
  • Kundalini -meditation udføres ved at aktivere en stjerne, der kredser om Kundalini -energien og derefter meditere med Shambhavi Mudra på lyset i os.
  • Når vi sidder i Shambhavi -meditationen, strømmer lyset endnu mere ind i os.

Trin til at udføre Kundalini Chakras -meditation:

Følgende trin hjælper dig med at forstå proceduren for Kundalini -meditation for begyndere:

Trin 1: Du er nødt til at visualisere en lys stjerne. Forestil dig, at jorden er under dig, og der er en cirkel med en stjerne på kloden. Brug ordet ‘jorden’ som mantra og cirkel, så længe din stjerne er i jorden. Der kommer en tid, hvor du vil visualisere hele jorden fuld af lys. Gnid fødderne på jorden.

Trin 2: Se nu på den smukke sol på himlen. Strålerne falder på din, og du opnår dens energi. Fyld hele din krop med lyset fra strålerne, dette ville åbne dit sind, og du vil føle dig endnu mere afslappet. Du skal synge mantraet ‘Sol’ og gradvist flytte dine fødder og tæer.

Trin 3: Gå rundt med stjernen og lad den gå rundt i hele din krop. Sang mantraet ‘krop’, og dette ville hjælpe dig med at reducere alle dine bekymringer og bekymringer. Dæk dig selv til med lys og massér din krop for at give den et helbredende touch.

Trin 4: Cirkel med stjernen i din krop og lad den rense alle områder af kroppen i en sekvens. Lad spændinger, bekymringer, bekymringer skylle væk, mens du synger ‘lys’ mantra. Cirkel med stjernen på dit hoved, bryst, mave, ben og fødder og massér derefter kroppens dele derefter.

Trin 5: Tag hånden til dig selv og velsign dig selv med at sige ‘jeg sender lys til (navn)’. Ønske om lykke og glæde for alle, ønske om at verden skal være sund og glad.

Trin 6: Læg dine hænder på din mave og spænd musklerne i bækkenet, maven og brystet. Hold spændingen oppe et stykke tid, og slapp derefter af, gør det igen og træk vejret dybt flere gange fra maven. Mens du inhalerer tænker du på ordet OM og mens du ånder ud, siger du ‘Shanti’. Dette mantra ville trække dig mod indre fred, og dine tanker ville falde til ro.

Trin 7: Shambhavi er en mudra af Lord Shiva, som er hovedstillingen til meditation. Ved at cirkel om stjernen har din energi vendt indad. Din ryg er lige, hovedet oprejst og din mave er afslappet. Nu kan du åbne dine øjne lidt og fokusere på lyset eller chakraet, som er Kundalini -kanalen i midten af ​​din krop. Øjnernes energi flyder i dig og stabiliserer din meditation. Det stopper din afledte tanke og lader dig kun koncentrere dig om Kundalini -kanalen. For at hente tilbage skal du være langsom, fordi du tilsyneladende kommer tilbage fra en anden verden. Mediterer stille og vende tilbage til dit daglige liv.

Fordele:

  • Det helbreder dit indre og gør det muligt for eller udbedrer defekter på grund af neurale degeneration.
  • Det reducerer aldringsprocessen og får dig til at føle dig lettere
  • Det gør dig opmærksom ved at nå din bevidsthed til højderne.
  • Det slipper vrede, angst, ego osv. Ud og gør os til et bedre menneske, der gør os lykkelige, opmærksomme og medfølende.

Kundalini Yoga er en gammel praksis formuleret i løbet af Yoga guruen Patanjali, som forstod dens betydning. Kundalini er en moderlig energi, der forener kroppen med guddommeligheden. Uden opvågnen af ​​Kundalini vil øvelse af blotte asanas eller vejrtrækningsteknikker ikke være til stor nytte. Hvis du er villig til at opnå den åndelige disciplin, er Kundalini -meditation et must. Man skal forstå, at Kundalini -opvågning kan være potentielt farlig, når den ikke udføres korrekt. Ved at tage nødvendige forholdsregler vil du opnå et strålende ansigt og et herligt liv.