Meditationsteknikker til koncentration

Koncentration, mens du mediterer, er defineret som sindets evne, der fokuserer enkeltbevidst på et objekt uden hindring. Ægte koncentration er en fuldstændig ensindethed, der kommer efter meget dedikeret øvelse og hårdt arbejde. Det er en situation, hvor du er fri for synder som had, grådighed osv. Den er fri for forureninger og er en tilstand, hvor dit sind er samlet for at opnå magt og intensitet. Vi ville nu gå igennem et par måder at vide, hvordan man bevarer koncentrationen, mens man mediterer.

Meditationsteknikker til koncentration

Meditation til koncentration:

Forstå hvad ‘koncentration’ betyder:

Meditation til koncentration

At forstå begrebet koncentration er det første, du skal gøre. Det er erkendelsen af, at du skal tage sindet væk fra mange ting, som du normalt bliver ved med at tænke på og hviler det hele på et bestemt objekt, visuelt, lyd, mantra osv..

Hvad ville du koncentrere dig om?

Du skal beslutte, hvad du vil koncentrere dig om. Der er en vigtig kendsgerning, at du bliver den person, du fokuserer på. Du har måske ikke indset det, men der er tidspunkter, hvor ægtepar begynder at ligne hinanden efter mange års ægteskab. Folk ligner ofte deres kæledyr, biler, hobbyer eller det arbejde, de udfører på sædvanlig basis.

Se andre mennesker koncentrere sig:

Når du starter noget nyt, bør du altid tage en form for eksperthjælp eller observere situationerne omkring mennesker, som ville hjælpe dig med at forstå, hvordan du skal arbejde med det. Mens du ser en actionfilm i biograferne, kan du prøve at se på nogen rundt omkring og se deres øjne. De ville næsten ikke blinke, og de ville trække vejret langsomt. Deres fysiske bevægelser kan give dig ideen om at koncentrere dig bedre.

Hold ro:

Koncentration er en måde at øge din bevidsthed mod kosmisk energi. Jo mere du kan få den slags energier, jo bedre ville du føle dig. At blive omdirigeret kan sprede energien, som ikke kommer til nogen nytte. Således skal du holde roen, mens du koncentrerer dig. Tag en dyb indånding, når du føler dig lidt afledt, det hjælper dig med at genvinde din koncentration.

Tag pauser:

Nogle gange bør du holde pauser imellem din meditation. Hvis du mediterer i lang tid, ville dette være vigtigt, fordi for meget overdrev ikke ville være gavnligt. Tag en dyb indånding ind imellem eller tag en rask gåtur, og kom derefter tilbage til din opgave friskopladet. Dette ville hjælpe dig med at fokusere bedre.

Hold en fane om din vejrtrækning:

Stop ikke dyb vejrtrækning eller kontroller det under meditation. Det hjælper dig med at fokusere en ting ad gangen på dit sind. Når du koncentrerer dig om din vejrtrækning, vil du bremse og dit sind også, dette er videnskabeligt bevist. Du ville flytte til en fredelig sindstilstand, men du vil ikke være søvnig. Når du slutter, ville du føle dig energisk og frisk.

Meditere i isolation:

For korrekt koncentration skal du formidle et sted, hvor du ville have meget mindre støj rundt. Du kan ikke have høj støj i dine omgivelser, da det aldrig ville gøre dig til en god meditator. Vælg et passende sted, hvor du kan stå uforstyrret i tidsrummet, mens du mediterer.

Vær komfortabel:

Du skal have det godt, mens du mediterer. Det kan være en stor hindring, da du aldrig kan koncentrere dig, før du er komfortabel. Brug tabt tøj, og glem ikke at fjerne dine sko. Prøv at have et passende sted, hvor du vil meditere, en yogamåtte eller en asana eller en meditationsstol, hvis du har det. Hold ryggen lige og sæt dig i den lotusstilling, der passer bedst til dette. Du kan også gå med bare at krydse dine ben og placere dine arme på skødet.