Trin-for-trin proces til udførelse af Jyoti-meditation

Jyoti Meditation blev formuleret af Bhagawan Sri Sathya Sai Baba. Han ønskede at udtænke en praktisk metode til at hjælpe mennesker med meditation. Således dannede Jyoti Meditation, som er kunsten at meditere ved hjælp af et lys eller en brændende flamme i enhver form. Dette er den fremmeste universelle metode til at opnå indre fred og åndelig disciplin. Jyoti Meditation bruger energien fra flammens lysstråler til at fylde vores kroppe med positivitet. Det hjælper os med at trække os tilbage fra vores normale liv og fokusere gennem det tredje øje, der er placeret mellem vores øjenbryn. Jyoti Meditation fordele ved at bringe ro i tankerne og forbedre vores fokus.

Trin for trin proces til udførelse af Jyoti -meditation

Hvad er Jyoti -meditation?

Jyoti Meditation er en effektiv teknik til meditation udtænkt af Sri Sathya Sai Baba, som bruger energien fra lysets stråler fra en flamme. Ved at fokusere på flammen i en bestemt periode, kan man mærke den inde i os selv med lukkede øjne. Denne energi lyser inde i vores krop og fylder den med varme. Det fjerner mørket, der angriber vores krop med tanker om jalousi, vrede, lyst eller depression. Med regelmæssig øvelse kan man mærke lyset vokse bredere og større til at dække hele kroppen og åbne alle vores sanser.

Sådan gør du Jyoti -meditation?

Nedenfor er trinene til at udføre Jyoti Dhyan og opnå maksimale fordele ved det:

Trin 1: Du skal have en fast tid, som du vil afsætte til meditation. Vælg et tidspunkt, der passer dig enten om morgenen eller om aftenen, men for det bedste resultat skal du prøve at vågne op før daggry og meditere. Dette kan ændre dit normale regime, men det ville være den bedste start på din dag.

Trin 2: Du skal have en stearinlysflamme brændende foran dig, hvorefter du skal sidde på en madras eller en asana, som ville gøre dig behagelig nok til at meditere. Du kan vælge lotusstilling, men hvis du ikke er i stand til det i første omgang, skal du bare sidde behageligt og holde ryggen lige.

Trin 3: Se på flammen og koncentrer dig om den i et stykke tid. Efter et stykke tid lukker du øjnene langsomt og mærker lyset brænde ind mellem øjenbrynene. Det ville glide ned til dit hjerte og bringe tanker og følelser ind. Du vil ikke se mørke, selvom dine øjne er lukkede. Lyset ville blive lysere og ville gennemsyre til dine lemmer. Dine lemmer ville ikke have trang til at lave onde aktiviteter eller være i mørket, det ville nu være formidlere af kærlighed og lys. Lyset når derefter din tunge, hvilket ville fjerne ordets bitterhed. Lad det komme op til øjnene, ørerne og ødelægge alle onde lyster. Lad dit sind blive befriet fra syndernes tanker. Du bør sprede din glæde med dine mennesker rundt for at opretholde lykkelige relationer.

Fordele ved Jyoti Meditation:

Når du bliver ved med at øve dette hver dag, ville du indse, at du har haft en transformation internt.

  • Du kan ikke mere gøre ondt eller se ondt eller være en del af alt, hvad der er forkert, skadeligt.
  • Du ville begynde at flygte fra usunde vaner, og du ville prøve at søge mere efter Gud.
  • Du ville prøve at visualisere Gud gennem det lys, der skinner stærkt på dig.
  • Du vil observere, at dit sind er frit for kaos og opleve ro i sindet
  • Man kan fjerne hegn fra deres hjerter og begynde at acceptere mennesker, som de er.

Jyoti Meditation af Sri Sathya Sai Baba:

1. Luk øjnene og sang OM tre gange. Dit sind ville være mindre stresset og fokuseret.

2. Træk vejret ind for at bevare roen. Indånding og udånding skal ske langsomt. Du skal sige ‘SO-HUM’. Mens du indånder, skal du blive ved med at sige SÅ mentalt og mens du puster ud, skal du sige HUM.

3. Når du ser på jyotien, vil du se en flamme i dit hjertes lotus. Du ville føle kærlighed og medfølelse. Lad flammen strømme gennem forskellige dele af din krop, og du får dig selv til at forstå, at du ikke skal se noget ondt, ikke høre noget ondt, din tunge skal sprede gode ord, dine hænder ville have lyst til at gøre det rigtige, benene ville gå frem for at gøre godt handlinger. Tag flammen op gennem benene for styrke, derefter til maven for rensning, til øjnene for at fjerne mørke og til sindet til at rense.

4. Åbn dine øjne og se på Jyoti.

5. Forestil dig en figur eller dit valg for at tilbede jyotien.

6. Gentag et mantra, for eksempel Om Sai Ram. Dette ville få dig til at føle dig afslappet

7. Luk øjnene og mediter i 20 minutter.

8. I de sidste 2-3 minutter skal du ikke gentage mantraet

9. Afslut meditering langsomt.

Jyoti Meditation er baseret på ideen om universalitet, hvor guddommelighedens lys er allestedsnærværende. Når dette lys styres ind i vores egen krop, kan det skabe underværker. Mens du udfører Jyoti -meditation, skal man ikke kun fokusere på lyset, men glemme vores kroppe for at opleve følelsen. Men for at nå dette stadie af fuldstændig uvidende om sanserne i vores krop kræver meget øvelse og dedikation. Ved at bruge kvalitetstid hver dag kan man mestre kunsten meditation.