Mellnagyobbítás házasság után: Valóban igaz?

Egy nő mellei a pubertás idejétől a menopauzáig folyamatosan nőnek. Az olyan tényezők, mint a hormonok, az öröklődés, a testsúly és még az életmód is meghatározzák a mell méretét. Ezt a listát kiegészíti egy másik népszerű pletyka a mellméret növekedéséről a házasság után, amelyben sok nő hisz. Ez valóban igaz? Befolyásolja -e a házasság a tested fizikai aspektusait?

Feltárjuk ezt a hitet, és megtudjuk, hogy puszta öregasszonyok árulkodó-e vagy bizonyított tény. Olvassa el a részleteket:

Nő -e a mellméret a házasságkötés után??

A házasságkötés utáni mellméret növelésének témája mindig is vizsgált volt. Bár sok nő azt állította, hogy a házasságkötés után hirtelen megnőtt a melle, valójában megkérdőjelezzük ennek a kijelentésnek a valódiságát. Szerencsére sok vizsgálatot végeztek ugyanezen, ami mind azt bizonyította, hogy a házasságkötésnek semmi köze a mellmérethez.

Ennek a változásnak a legvalószínűbb okai a hormonális egyensúlyhiány, a terhesség, a fogamzásgátlók és a szülés lehetnek. Mindegyik szempont elegendő magyarázatot tartalmaz, amelyeket az alábbiakban tárgyalunk.

A házasságkötés után a mell megnagyobbodását okozó tényezők:

Nézzük meg ezeket az okokat, amelyek nagy valószínűséggel befolyásolják a mell méretét az esküvő után:

1. Terhesség:

A terhesség 6-8 hetében a mellei nagyobbnak tűnnek, mint a normál méret. A terhesség növeli a csésze méretét a hormonok, különösen az ösztrogén és a progeszteron felpumpálása miatt. Az ösztrogén elősegíti a mellben lévő csatornák növekedését, hogy támogassa a tejtermelést, míg a progeszteron növeli a tejszekréciós sejteket.

A hormonokkal együtt a teljes testsúly növekedése és a vízvisszatartás teljességet kölcsönözhet a melleknek a terhesség alatt. Ezenkívül nem ritka, hogy a nők akár 2-4 csésze és szalagméret növekedést tapasztalhatnak ebben a 9 hónapban és még a szülés után is.

2. Menstruáció:

A menstruáció kezdete számos változást hozhat a szervezetben, beleértve a nagyobb melleket. Érzékenységet és akár fájdalmat is érezhet a menstruáció előtt a test ösztrogén- és progeszteronszintjének hirtelen emelkedése miatt. Ha azonban a menstruáció véget ért, a tünetek csökkennek, és a mellek visszatérnek „normális” méretükbe.

Egy tipikus 28 napos havi ciklusban a menstruáció előtti ingadozások az első 14 nap után kezdődnek elölről, ami ideiglenes mellnagyobbításhoz vezet.

3. Szoptatás vagy szoptatás:

A szülés után a mell tele van tejjel, hogy táplálja az újszülöttet. Amikor a tejellátás a nap folyamán növekszik és csökken, észreveheti a mellméret gyengülését és csökkenését is. Ha hosszú ideig nem eteti a babát, a mellei túlcsordulnak tejjel, ami fájdalmas, megnagyobbodott állapothoz vezet, amit emlőmorzsolásnak neveznek.

4. Fogamzásgátló tabletták:

A fogamzásgátló tabletták az egyik legnépszerűbb fogamzásgátló módszer, amelyet sok házas nő használ. Ezek a tabletták két fő női hormonból állnak – ösztrogénből és progeszteronból. Ezeknek a tablettáknak a bevétele után a szervezet hormonszintje hirtelen felfelé emelkedik, ami a mell méretének átmeneti növekedését eredményezheti. A hatás visszafordul, ha a személy abbahagyja a tabletták szedését, vagy néhány havi ciklus után.

5. Túlzott súlygyarapodás:

A házasságkötés után sok nő hajlamos hízni a személyes gondoskodás hiánya miatt. Különösen akkor, ha esküvőjük előtt edzőterembe jártak vagy edzettek, ennek a rendszernek a megszakítása súlygyarapodáshoz vezethet. Tanulmányok szerint a testtömeg -index (BMI) növekedése hozzájárulhat a mellméret növekedéséhez. (1)

6. Rendellenes emlőciszták:

A 40 év körüli nők nagyobb valószínűséggel kapnak mellcisztákat, amelyek kerek csomók. Megtölthetők folyadékkal, vagy szilárd növekedésként létezhetnek, amelyek megnövelhetik a melleket. Bár a legtöbb ilyen ciszta jóindulatú, érdemes orvoshoz fordulni, hogy kizárja a rosszindulatú daganatok lehetőségét.

7. Gyakorlat hiánya:

Amint azt korábban említettük, a házas nők ritkán vesznek megfelelő személyes gondoskodást. Túlságosan el vannak foglalva a családdal és mindennapi munkájukkal. Belföldi életük forgatagában elkapva elfelejtenek egy kis időt szakítani egy megfelelő gyakorlásra. Ez hirtelen súlygyarapodást okozhat. Amikor a testtömeg növekszik, a mellek az első területek, amelyek megmutatják a hatást. Ez az egyik fő oka annak, hogy a nőknek nő a mellük a házasságkötés után.

Reméljük, hogy ez a cikk ráébresztette, hogy nincs értelme a nyilatkozatnak- a házasságkötés utáni mellméret-növekedés. Az, hogy igent mondtál az esküvőre, még nem jelenti azt, hogy nagyobb mellre jelentkeztél! Ezek a fő okok, amiért a nők átesnek az egész szar megpróbáltatáson hónapokkal azután, hogy egymásnak mondják az „én” -t. Ossza meg ezt az információt barátaival és családjával, hogy feltárja a mítoszokat a tényekből!