Moderni arkkitehtuuri: vuoden 2017 AIA National Healthcare Design Awards -palkinnon seitsemän voittajaa

AIA National Healthcare Design Awards for Modern Architecture -palkinnot myöntävät vuosittain seuraavat järjestöt: American Institute of Architects (AIA) ja Academy of Architecture for Health (AAH). He palkitsevat seitsemän parasta rakennusta, jotka ovat hyviä ihmisten terveydelle. Samalla ne edustavat hyvin alan innovaatioita ja maailmanlaajuisesti.

Moderni arkkitehtuuri terveydenhuollon alalla

Kaikilla valituilla rakennuksilla on joitakin yhteisiä piirteitä. Sen moderni arkkitehtuuri perustuu hyvin harkittuihin, hyvin moderneihin konsepteihin, joissa yhdistyvät harmonisesti esteettiset, siviili-, kaupunki- ja sosiaaliset näkökohdat. Kilpailussa on neljä eri luokkaa ja muutamia alaluokkia. Ensimmäinen luokka (A) koskee hankkeita, jotka on jo saatettu päätökseen ja jotka maksavat yli 25 miljoonaa dollaria. Luokka B koskee niitä, jotka on jo rakennettu, mutta joiden arvo on alle 25 miljoonaa. Kolmas luokka (C) kunnioittaa projekteja, jotka asiakkaan on vielä hyväksyttävä. Luokka D palkitsee suunnittelun ja suunnittelun innovaatioista. Täällä voi hakea useita hankkeita, sekä rakennettuja että vielä kesken.

Luokka A

Harvey Pediatric Clinic -näkymä kaukaa

Harvey Pediatric Clinic Rogersissa, Arkansasissa, kirjoittanut Marlon Blackwell Architects

Tämä on ensimmäinen A -luokan rakennus, joka saa palkinnon. Se sijaitsee nopeasti kehittyvällä asuinalueella. Rakennus on abstrakti hahmo, joka on ristiriidassa ympäröivän alueen kanssa. Materiaalien ylimäärä, ei erityisen vahvat yksittäiset muodot ja neutraalit vivahteet ovat heille tyypillisiä.

Cayenne -pippuriväriset metallipaneelit ympäröivät koko rakennuksen eteläpuolen. Tämän yksinkertaisen toimenpiteen ansiosta se näyttää hyvin erottuvalta ja ainutlaatuiselta – tyypillistä modernille arkkitehtuurille.

Potilaat tulevat rakennukseen sinisen portaikon kautta, jota valaisevat leveät ikkunat. Noin 16 tutkimushuonetta on järjestetty yksinkertaisen, renkaan muotoisen käytävän ympärille.

Meridian Health -näkymä ulkopuolelta

Meridian Center for Health Seattlessa, NBBJ

A -luokan toisella rakennuksella on myös ainutlaatuinen ulkonäkö, ja siksi se on loistava esimerkki modernista arkkitehtuurista. Se sijaitsee Seattlessa ja siinä on 3 terveysjärjestöä. Se tarjoaa halpoja ja ilmaisia ​​palveluja lapsille ja aikuisille. Tärkeimpiä sisustuselementtejä ovat avoin oleskelutila, dramaattinen portaikko aulassa sekä suuri joukko tiimejä ja yhteisiä tiloja.

Luokka B.

Mercy Virtual Care Center Chesterfieldissä, Missouri, FORUM STUDIO

Ensimmäinen tämän kategorian kahdesta projektista on Mercy Virtual Care Center Chesterfieldissä, Missourissa, FORUM STUDIOSTA. Tämä rakennus on katolinen projekti. Valitsemalla modernin arkkitehtuurin rakennuksen kirkko osoittaa oman omistautumisensa terveydenhuoltojärjestelmän tulevaan kehittämiseen. Suunnittelu hämärtää rajat arkkitehtuurin ja luonnon välillä aidon lähestymistavan ansiosta materiaalien käsittelyyn ja tilaan. Värivalikoimaa hallitsevat kiven ja lasin vivahteet. Luotu tunnelma inspiroi innovaatioita, yhteistyötä ja potilaslähtöistä hoitoa.

UC San Diego Jacobs -näkymä ulkopuolelta

UC San Diego Jacobsin terveyskeskus La Jollassa

Toinen rakennus sai palkinnon tässä modernin arkkitehtuurin luokassa – UC San Diego Jacobs Medical Center La Jollassa, Kaliforniassa, Cannon Design. Rakennus kuvaa tekniikan ja lääketieteen rajapintoja. Rakennuksessa on kolme sairaalaa, jotka ovat erikoistuneet naisten ja lasten syöpähoitoihin sekä erikoishoitoihin. Torni edustaa uuden kampuksen ydinrakennusta, jonka työ on erityisen innovatiivista ja tulevaisuuteen suuntautunutta.

Luokka C

sisäänkäynti-alue

Advocate Lutheran General Hospital -sydämen katetrointisviitti Park Ridgessä, Illinois, luonut Philips Design ja Anderson Mikos Architects

C -luokan hankkeet koskevat remontteja. Advocate Health Care Heart Institutein tapauksessa he haluavat tehdä enemmän potilaidensa turvallisuuden ja mukavuuden vuoksi. Remontin jälkeen täällä on transradiaalinen virkistysalue. Uudet laboratoriot lisäävät turvallisuutta ja potilaat tuntevat olonsa paljon rennommaksi.

Bayshore Dental ulkona

Bayshore Dental Whitefish Bayssä, Wisconsin, Johnsen Schmaling Architects

Tässä näemme hylätyn rakennuksen kunnianhimoisen uudelleensuunnittelun. Se on muutettu modernin arkkitehtuurin taideteokseksi. Siellä oli pieni hammaslääkäri. Rakennukselle on ominaista hienostunut arkkitehtuuri. Huolellisesti toteutetut yksityiskohdat kertovat seuraavaa: Voit työskennellä tehokkaasti jokapäiväisessä elämässä ilman ongelmia.

Leikkaushuoneet ovat valon tulvia, ja niissä on myös pystysuorat vihreät paneelit ja vaaleat raidat. Kaikki nämä suunnitteluelementit elävöittävät rakennuksen keskuskäytävää. Huonekalut on valmistettu pääasiassa tammesta. Niiden väri ja paneelien vihreä sävy muodostavat klinikan koko väripaletin. Tämä luo rennon ilmapiirin, joka on täydellinen joskus ahdistuneelle potilaalle.

Luokka D

Ambulatorinen-kirurginen-laitos-Uganda-piirustus-ulko-näkymä

Kliment Halsband Architects -yliopiston kirurginen laitos Kyabirwassa, Ugandassa

Afrikan moderni arkkitehtuuri oli edustettuna ja palkittu viimeisessä palkintoluokassa. Se on Ambimentary Surgical Facility Kyabirwassa, Ugandassa, Kliment Halsband Architects. Tämä on riippumaton poliklinikka. Se toimii myös mallina, jota on helppo jäljitellä. Täällä on helpompi varmistaa pääsy lääketieteellisiin palveluihin. Rakennus koostuu kolmesta toiminnallisesta elementistä. Vastaanotto on sijoitettu paviljonkiin ja erikoislääkärin vastaanotot on järjestetty potilaiden odotusalueen ympärille. Toinen paviljonki oli varustettu leikkausta edeltävälle ja jälkeiselle toiminnalle. Kolmannessa on kaksi leikkaussalia ja niihin liittyvät huoneet. Kaikki on sijoitettu aurinkopaneelien rakenteeseen, joka on saanut inspiraationsa alueen banaanipuista.

Moderni arkkitehtuuri – lähellä luontoa, orgaaninen ja hyvin yksilöllinen – näin me koemme sen näissä käsitteissä. Tämä on luultavasti järkevä asenne nykyaikaiseen rakentamiseen ja sopii siksi hyvin terveydenhuollon tiloihin.

Tekstin ja kuvien lähteet: http://www.archdaily.com

Harvey Pediatric Clinic Rogersissa, Arkansasissa, kirjoittanut Marlon Blackwell Architects

Harvey Pediatric Clinicin sisäänkäynti

Harvey Pediatric Clinicin käytävä

Harvey Pediatric Clinicin portaikko

Mercy Virtual Care Center Chesterfieldissä Missourissa

ulkopuolinen näkymä Missouri

Mercy Virtual Care Center -näkymä ulkopuolelta

Mercy Virtual Care Center ulkopuolella

Mercy Virtual Care Center sisällä

Mercy Virtual Care Centerin sisäkuva

Meridian Center for Health Seattlessa

Meridiaanien terveys

Meridian Health -näkymä ulkopuolelta 2

Meridian Health -potilasosasto

meridiaani sisältä

UC San Diego Jacobsin lääketieteellinen keskus

UC San Diego Jacobs -näkymä ulkopuolelta 2

UC San Diego Jacobs -näkymä ulkopuolelta 3

sisätilojen huone UC San Diego Jacobs

Advocate Lutheran General Hospital -sydämen katetrointisviitti

kulku- ja tutkimushuoneet

leikkaussali ahi

kaappi op. jälkeen

Vastaanottoalue, jossa on istuimet käytävän päässä

Bayshore Dental

Bayshore Dental sisällä

Ambulatorinen kirurginen laitos

Ambulatorinen-kirurginen-laitos-Uganda