Apan Vayu Mudra – Lépések és előnyök

A szívbetegségek manapság meglehetősen gyakoriak. Ne hibáztassa az egészségtelen környezetet manapság. Az emberi szokások rendkívül egészségtelenné váltak. Napi életmódunk rendszeres része a sok ócska, olajos utcai étel fogyasztása, fizikai munka nélkül, késő alvás és ivás. Mindezek káros hatással vannak egészségünkre. És még néhány esetben is súlyos károkat okozhatnak a belső egészségügyi rendszerben. Az egyik leggyakoribb betegség a szívroham. Valójában a szívroham a gyakorlat legfejlettebb szakasza. Ami az elején történik, a szívvel kapcsolatos rendellenességek, szívfájdalmak és egyéb problémák.

De ha nem megfelelően vigyáznak rá, szívrohamot is okozhat. Korábban a szívvel kapcsolatos rendellenességek meglehetősen gyakoriak voltak az 50 évesek körében, de ma még a 20-30 éves fiatalok is szenvednek e szívbetegségben. Az egyik leggyakoribb szívbetegség a magas vérnyomás vagy a magas vérnyomás.

Apan Vayu Mudra Hogyan kell lépéseket és előnyöket csinálni

A nők természetesen immunisak e szívbetegségekkel szemben. A menstruációs ciklusuk alatt meglehetősen magas az ösztrogénszintjük. De a menopauza után az ösztrogén szintjük meredeken csökken, és így megfosztják őket a természetes védelmetől vagy pajzstól.

Számos mudrát vagy fizikai gyakorlatot ismertek a szívbetegségek ellen. A mudrákat úgy végzik, hogy védik a testet, vagy ujjmozdulatokkal csökkentik a szívbetegségeket. Valójában ezeket a mudrákat csak ujjmozdulatokkal gyakorolják, és viszont hatással vannak az idegekre, és ennek megfelelően csökkentik a szívkockázatot. E tekintetben az egyik leghatékonyabb mudra az Apan Vayu Mudra jógapóz.

Apan Vayu Mudra lépései és előnyei:

Ebben a cikkben lépésről lépésre ismertetjük az apan vayu mudra folyamatát és előnyeit.

Hogyan kell csinálni Apan Vayu Mudra?

 • Először is kényelmesen le kell ülnie a szőnyegre vagy a könnyű szőnyegre. Azt javaslom, hogy ne üljön a padlóra, mert ez csúszósá teszi a padlót, és gyengévé teszi az érintését vagy a testtartását. Ülhetsz padma ászanában vagy lótuszpózban is.
 • Fenn kell tartania a normális légzést. Az orrlyukakon keresztül lélegezzen, és ne a szájon keresztül.
 • Most finoman keményítse meg az ujja hegyét. Meg kell érintenie a gyűrű és a középső ujjak hegyét. Tedd ezt nagyon finoman és kényelmesen a hüvelykujjaddal.
 • Ügyeljen arra, hogy a hüvelykujjai egyenesen kifelé mutassanak.
 • Most tartsa meg pozícióját egy ideig. Ügyeljen arra, hogy legalább 10-15 percig tartsa ezt a pozíciót, és ne tovább.

A bónusz ezzel az apan vayu mudra jóga pózával az, hogy nem kell semmilyen szigorú mintát vagy időkeretet követnie ehhez a jóga mintához. Bármikor és bárhol megteheti. Ezenkívül ez a gyakorlat nem tartalmaz semmilyen speciális felszerelést. Így bármikor és bárhol megteheti.

Az Apan Vayu Mudra előnyei:

 • Ennek a jóga mudra gyakorlatnak az elsődleges előnye az, hogy hatalmas előnyökkel jár a szív számára.
 • Ez ismert módon gyógyítja és kezeli a szívbetegségeket. Sok olyan esetet figyeltek meg, amikor az apan vayu mudra testtartást gyakorló emberek szívbetegségeket kezelnek.
 • Számos szívleállást fejeztek be vagy távolítottak el, miközben gyakorolták ezt az apan vayu mudra pózot.
 • Az Apan vayu mudra az emésztési zavarokkal vagy székrekedéssel kapcsolatos problémákban szenvedőknek is segít vagy segít.
 • Ez a mudra gyakorlat arról is ismert, hogy megszüntesse a gyomorproblémákban szenvedő embereket.

Az Apan Vayu Mudra korlátozásai:

De az apan vayu mudrával nincs minden rendben. Az Apan vayu mudra is számos korlátozással rendelkezik.

 • Többnyire megfigyelhető, hogy az apan vayu mudra rendkívül lassú. Ezért hosszú távú hatással kell lennie a testre és a rendszerre.
 • A legtöbb esetben az apan vayu mudrát úgy nevezik, hogy az nem szolgál az embereknek, mivel nagyon rövid időn belül ad vagy segít az embereknek. Ezért ezt évek óta gyakorolnia kell.