Mushti Mudra – lépések és előnyök

Csináltál már Mushti mudrát? A mushti mudrát emellett öklös mudrának is ismerik. A Mushti szanszkrit szó, ami zárt kezet jelent, különben ököllel. Testünk természetesen hajlamos reagálni a negatív érzelmekre, például a haragra, a félelemre, az agresszióra, a bosszúságra és a végső ököl által okozott frusztrációra. Tehát ma ebben a cikkben minden információt elmondunk a Mushti mudráról.

Mushti Mudra Hogyan tegyünk lépéseket és előnyöket

Mushti Mudra jelentése, lépései és előnyei:

Az itt elérhető cikk mind a Mushti Mudra testtartását, valamint a definíció részleteit, lépéseit és előnyeit tartalmazza a képekkel, valamint követési utasításokat..

A Mushti Mudra definíciója:

Mushti szanszkrit megjegyzés. Mushti jelentése „zárt kéz”, különben „ököl”. Testünk nyilvánvalóan úgy reagál az érzelmekre, mint a düh a félelem mellett, hogy összeszorítja az ujjainkat, hogy ököl formálódjon. A Mushti Mudra segít eltávolítani az érzelmeket. A rejtett harag, súlyosbodás, állandó irritáció és negatív érzelmek megnyugtathatók a Mushti mudra szokásos gyakorlásával. Mindössze 5 perc alatt érezni fogja a különbséget.

A következőket jelölik:

 • A birkózók harcias álláspontja.
 • Tárgyak megragadása.
 • Egy személy állandó gyorsasága.

A Mushti Mudra lépések végrehajtása:

 • Dőljön nyugodt ülő helyzetbe úgy, hogy a kézfejek a combon alszanak, körülbelül 3 cm -re a testtől, tenyérrel felfelé. Zárja be a szemét, és szükség esetén állítsa be a helyét annak érdekében, hogy a test nyugodt és mozdulatlan maradjon.
 • Hagyja, hogy a lélegzet kissé hosszabbra forduljon, miközben kialakul az elengedés érzése, a „nem” kimondásának érzése. Szükséged van bizonyos határok meghatározására, ráadásul egy bizonyos személyre, máskülönben egy olyan nehéz helyzetre, amelyben találod magad? Állítsa be ezeket a határokat.
 • Csavarja mindkét kéz ujjait, amelyek az ujjak hegyét hordják a tenyérre. Tegye a hüvelykujjait a gyűrűsujjra, és folyamatosan enyhe nyomást gyakoroljon.
 • Figyelje a kézben lévő fizikai érzéseket és az érzelmi változásokat, amikor a belégzés befelé irányul a Manipura csakra felé a napfonatban, és a kilégzés kifelé tart az egész testben.
 • Minden belégzés pozitív energiát hoz a tűzzel szemben; minden kilégzés magával ragadja a mélyen ülő feszültséget és a rejtett irritációt.
 • Folytassa akár 15 percig, amikor plusz, ahol csak kívánja.
 • A kezek mechanikusan ökölbe szorítják az óriási érzelmek pillanatát, annak ellenére, hogy a támadás szimbólumának tekintik, ez a jel csak a test módja lehet a korlátozott érzelmek felszabadítására, mivel minden elem ki van használva és kiegyensúlyozott a tenyerében.
 • Tartson 5 percet, hogy elengedje a negatív érzelmeket, máskülönben szükség szerint, naponta háromszor 15 percig.
 • Ölelés 10 perccel az étkezések után, hogy segítse az emésztést.

A Mushti Mudra előnyei:

1. A Mushti Mudra elindítja a májat és a gyomor energiáját, támogatja az emésztést, és segít a székrekedés kezelésében.

2. Ez segít abban, hogy megszabaduljunk a felhalmozódó negatív érzelmektől.

3. Az ökl a harag, harag vagy fenyegetés jele.

4. Ennek a mudrának a szokásos gyakorlata segít megszabadulni az irritációtól, és elnyomja a haragot, majd javítja a máj egészségét, csökkenti a magas vérnyomást és csökkenti a szívpanaszokat.

5. A mushti mudra ezenkívül elősegíti az emésztést, kiváltja a gyomrot és enyhíti a székrekedést.

6. A Mushti Mudra praktikus a kifejezetlen érzelmek elvezetésére. Aktivizálja a májat és a gyomrot, felszolgálással és székrekedéssel.

Korábban vágyott arra, hogy ismerje a Mushti Mudra elkészítésének témájával kapcsolatos minden részletet, erre hivatkozhat. Ezenkívül tartalmazza az összes tippet és óvintézkedéseket, amelyek megkönnyítik a rendszer követését.