Oikea hiustenhoito kesällä – 5 nopeaa vinkkiä

Kesäinen auringonpaiste! Monet ihmiset odottavat lämpimää vuodenaikaa ja mahdollisuutta vihdoin viettää paljon aikaa taas miellyttävissä lämpötiloissa luonnossa. Hiukset kärsivät erityisesti näissä olosuhteissa. Hyvää ja säännöllistä hiustenhoitoa tarvitaan, jotta ne eivät menetä kiiltoaan ja elinvoimaisuuttaan edes kesäkuukausina. Seuraavat vinkit voivat auttaa tässä.

Kesällä hiukset ja päänahka ovat erityisen rasittuneita UV -säteilyn vaikutuksesta. Mutta oikealla hiustenhoidolla hiukset säilyttävät kiillon.

hiustenhoitokesä luonnontuotteilla

5 vinkkiä hyvään hiustenhoitoon kesäkuukausina

Vinkki 1: Mene kampaajalle!

Periaatteessa jokaisella on mahdollisuus huolehtia kauniista hiuksista kesäkuukausina. Sen perusta on kuitenkin ammattilainen. Siksi vinkit on ehdottomasti leikattava uudelleen ennen lämpimää vuodenaikaa. Koska vain kun hiukset ovat hyvässä kunnossa, myös erilaiset hoitotuotteet voivat tehdä tehtävänsä.

Lisäksi hiuksista tulee vastustuskykyisempiä auringon säteille, eikä merivesi voi enää vahingoittaa niitä niin paljon. Puhuminen merivedestä: Jos aiot viettää lomasi meren rannalla, sinun pitäisi värjätä hiukset vasta lomasi jälkeen. Koska sekä suola että kloorattu vesi pesevät värin helposti.

hiustenhoitokesä luonnollisilla keinoilla

Koska erityisesti aurinko valkaisee hiukset ja muuttaa väripigmenttejä, värjäystä tulee välttää kokonaan, jos mahdollista. Jos et halua jättää sitä ollenkaan, voit myös värjätä hiuksesi luonnollisesti ja käyttää vaihtoehtoisia keinoja, kuten hennaa. Erityisesti punaiset ja ruskeat sävyt voidaan peittää sillä hyvin. Yhä useammat kampaajat tarjoavat nyt luonnollisia keinoja hiusten värjäämiseen.

Vinkki 2: Käytä hoitoaine säännöllisesti

Jos haluat päästä eroon talista ja liasta sekä erilaisista muotoilutuotteista hiuksista, se on pestävä säännöllisesti shampoolla. Siinä ei ole periaatteessa mitään vikaa. Nämä shampoot karkeuttavat kuitenkin kynsinauhan puhdistamaan hiukset.

Jotta sileä ja tiivis kynsinauha uudelleen pesuprosessin jälkeen ja estettäisiin siten pelättyjen halkeamien päät, on suositeltavaa ottaa hiustenhoitotuotteet mukaasi  hiustenhoitoaine käyttää.

hiustenhoitokesä luonnontuotteilla päivittäin

Hoitoaineita on eri muodoissa. Kermaisia ​​tuotteita käytetään aivan kuin shampoo. Kiinteät hoitoaineet sen sijaan muistuttavat enemmän saippuaa, ja niitä on hierottava ja levitettävä hiuksiin käytettäessä.

Yleensä hoitoaine on huuhdeltava kylmällä vedellä käytön jälkeen. On myös suositeltavaa olla käyttämättä liian kuumaa vettä hiusten pesemiseen. Ihannetapauksessa hiuksia ei saa hieroa pois, vaan yksinkertaisesti kuivata ilman läpi. Joissakin hiustenkuivaimissa tuuletin voidaan kytkeä kylmään ilmaan. Tämän pitäisi olla hyvä idea myös kesällä.

Niin sanotut jätettävät hoitoaineet ovat käytännöllinen vaihtoehto. Nämä hierotaan yksinkertaisesti hiuksiin pesun jälkeen, eikä niitä tarvitse huuhdella jälkeenpäin. Tämä hiustenhoitomuoto sopii erityisesti aaltoileville ja kiharoille hiuksille.

hiustenhoitokesä luonnollisilla aineilla

Vinkki 3: Levitä kosteuttava hiusnaamari

Hoitoaineen lisäksi on suositeltavaa levittää naamio hiuksiin vähintään kerran viikossa kesällä. Tätä käytetään lahjoittamaan kosteutta vaurioituneille hiuksille ja päänahalle.

Hiusten naamio on saatavana valmiina tuotteena apteekeissa. Pienellä taidolla on myös mahdollista tehdä hiusnaamari itse. Erityisesti jogurtti ja hunaja kosteuttavat hiuksia. Yksi mahdollinen resepti koostuu siis munasta, ruokalusikallisesta hunajasta, ruokalusikasta oliiviöljyä ja kupillisesta jogurttia. Periaatteessa omalla luovuudella ei kuitenkaan ole rajoja. Sopivat myös esimerkiksi avokadot tai kookosöljy.

Parhaan vaikutuksen saavuttamiseksi maski on levitettävä hiuksiin ja pää on suojattava suihkulla. Jos käytät naamaria yön yli, sinun tulee myös kääriä hiukset liinalla tai kalvolla, jotta tyyny ei likaannu. Pohjimmiltaan kuitenkin noin 20-30 minuutin altistumisaika riittää hyvään hoitoon.

Kun luot oman hiusnaamion, sinun tulee käyttää mahdollisimman paljon rasvaa ja öljyä sisältäviä tuotteita, jotka huolehtivat hiuksistasi. Tähän soveltuvat myös hedelmät, kuten avokadot.

hiustenhoitokesä luonnollisilla aineilla

Vinkki 4: Suojaa hiuksesi kuumuudelta ja UV -säteilyltä

UV -säteily ja altistuminen lämmölle ovat erityisen suuria kesällä. Tämä vaarantaa vaaleat hiukset. Jokaisen, joka on viettänyt päivän ulkoilmassa, tulee sen vuoksi pestä hiuksensa erityisellä UV-hoitoaineella ja levittää hiuksille aurinkotuotetta..

Hiusten vesipitoisuus on noin kymmenen prosenttia. Tämä kuitenkin vähenee auringon säteiden vuoksi. Ainesosat, kuten glyseriini tai sopivat erityisen hyvin kosteuden lisäämiseen Antioksidantit kuten C- tai E -vitamiini..

Hiukset eivät itse voi saada auringonpolttamia, kuten iho. Mutta auringon UV -säteet voivat vahingoittaa hiusten rakennetta. Tämä johtaa siihen, että ne eivät ole enää niin joustavia ja siksi alttiita halkeileville latvoille.

Jos olet liian laiska monimutkaisiin toimenpiteisiin lomalla, voit käyttää aurinkosuojavoidetta. Tämä voidaan yksinkertaisesti suihkuttaa kuiviin hiuksiin eikä sitä tarvitse huuhdella jälkeenpäin.

hiustenhoitokesä luonnollisilla aineilla

Vinkki 5: Harjaa säännöllisesti ja kunnolla

Se kuulostaa banaalilta, mutta harjaaminen väärin on myös taakka hiuksille. Varsinkin kesällä, kun luonnon vaikutukset käyttävät niitä jo liikaa.

Jos kamppailet harjasten ja kurittomien hiusten kanssa, käytä myös balsamia tai suihketta harjaamisen helpottamiseksi.

Hiuksia ei saa koskaan kammata suoraan juurista latvoihin. On terveellisempää harjata ne ensin keskeltä kärkiin ja vasta sitten hiusrajalta kärkiin. Tämä tarkoittaa sitä, että hiuksia vedetään vähemmän eikä ne rikkoudu yhtä helposti.

Tietenkin harjalla itsellään on myös tärkeä rooli. Ympäristön vuoksi muovisiveltimiä tulee välttää. Hyvin varustetuissa apteekeissa on yleensä tarjolla myös luonnonharjoja. Erityisesti villisian harjakset auttavat hiuksia ja päänahkaa uudistumaan.