Tahranpoisto – klassisia vinkkejä kokeneilta kotiäidiltä

Jokaisella meistä on oltava paljon vaatteita, joita voidaan käyttää vain yhden kauden ja sitten heittää pois. Monet halvalla ostamistasi vaatteista kestävät muutaman kuukauden. Tämänpäiväisessä aiheessamme käsittelemme kuitenkin vain niitä vaatekappaleita, jotka ovat erittäin sentimentaalisia ja joista huolehditaan huolellisesti ja jopa rakastetaan.

Tahrojen poistaminen olisi tärkeää tietää etenkin lomien aikana

Poista tahrat jouluillallinen

Alle kolmen viikon kuluttua toivotamme ensimmäisen adventin tervetulleeksi ja siitä lähtien sinulla on enemmän kuin tarpeeksi tilaisuuksia näyttää tyylikkäältä. Juhlapäiviä vietetään perinteisesti erinomaisella ruoalla ja valikoiduilla juomilla, ja juhlatunnelman aikana voi tapahtua, että ravistelet viiniä suosikkipukusi tai housujen päälle.

Todennäköisyys vaatteiden värjäytymiseen ruoalla on vielä suurempi joulun aikaan, ja joskus huonekalut vahingoittuvat. Pienten lasten käsien ja sulatetun suklaan ei pitäisi mennä yhteen lauseeseen, mutta jos näin tapahtuu, jokainen teistä voi myös kuvitella loogisen seurauksen jälkeenpäin.

Voi tapahtua, että kaatat tai ravistat jotain ja tahra on siellä

Poista tahrat veren esipesusta

Tahrat vaatteissa- mitä tehdä?!

Kyllä, tänään on kyse siitä, miten tahrat poistetaan kokeneiden kotiäitien klassisilla resepteillä. Tämä tarkoittaa, että emme turvaudu tavanomaisiin puhdistusaineisiin, vaan etsimme yksinkertaisia ​​ja vaarattomia ratkaisuja, jotka ovat tehokkaita ja täysin ilmaisia.

Esimerkiksi kahvitahran tapauksessa sinun on ensin yritettävä imeä neste pois

Poista tahrat kahvitahroista

Poista tahrat kuten isoäitimme

Monet juomista tai ruoista, joita syömme, sisältävät väriaineita, jotka imeytyvät välittömästi kudokseen heti, kun ne joutuvat kosketuksiin niiden kanssa. Nyt aiomme esitellä sinulle yleisimmät tapaukset, joissa etsit nopeaa ja tehokasta ratkaisua.

Marjat ja kirsikat ovat vaikeita tapauksia, mutta kiehuvalla vedellä ne myös katoavat jälkiä jättämättä

tahrojen poistamiseksi

Rasva tahra

Heti kun he huomaavat, että olet tehnyt sotkua syödessäsi, ripottele alue runsaasti suolaa. Suola poistaa rasvan kankaasta ja ensimmäisen pesun jälkeen et löydä tahraa.

Rasvaisten tahrojen poistamiseksi tarvitset yksinkertaista ruokasuolaa 

Poista tahrat rasva tahra t -paita

Ripottele tahra heti päälle, anna vaikuttaa, hiero ja pese huolellisesti 

Poista tahrat suolalla ja rasvalla

Poista tahrat rasvaisesta pizzasta

Punaviinin tahra

Punaviinin tahra on ärsyttävää, mutta tähän on olemassa hyviä apuvälineitä, kuten maitoa. Jos tahra on juuri syntynyt, liota vaate maitoon ja pese se pesukoneessa heti sen jälkeen. Vanhemmat tahrat voidaan myös poistaa käsittelemällä ne sitruunamehulla ja ripottele niiden päälle suolaa.

Punaviini tuottaa pahimmat tahrat, mutta ne voidaan myös poistaa 

Poista punaviinimaton tahrat

Poista punaviinin tahrat

Poista tahrat jouluillallinen sitruuna

kahvia

Kaikki tietävät tilanteen, jossa sinun on mentävä tärkeään tapaamiseen ja tietysti kaadettava kahvisi vaatteillesi. Ei paniikkia! Kahvitahrat voidaan pestä pois, mutta ensiapua on annettava ja tahra on käsiteltävä joko hiilihapolla tai ruokasoodalla.

Poista tahrat kahvista

Tahrat poistavat verta

huulipuna

Huulipuna voi päästä vaatteisiin syystä tai toisesta. Tietä ulos täältä kutsutaan mineraaliviiniksi.

Poista tahrat huulipuna

Deodoranttisuihke

Tämä on todella rumaa ja vaikka se tuntuu epätodennäköiseltä, voit poistaa kammottavat tahrat deodorantista nopeasti kuivauspaperilla.

Deospray poistaa tahrat

verta

Veritahrat voivat irrota kankaan helposti, jos liotat vaatteen välittömästi kylmään veteen. Hieman vanhemmat tahrat vaativat vetyperoksidikäsittelyä.

Poista tahrat poista veren tahra

Luonnonmarjoja

Kaikki marjat maistuvat hyviltä ja ne kaikki voivat jättää voimakkaita muistoja. Tämä varmistetaan hedelmämehun sisältämällä väriaineella, joka voidaan torjua vain kiehuvalla vedellä.

Tahrat voidaan käsitellä ja poistaa. On kuitenkin tärkeää ottaa huomioon kankaan erityispiirteet ja olla paljon varovaisempi silkin, pellavan ja puuvillan kanssa.

Poista tahrat marja tahra

Ruokasooda poistaa tahrat

Poista tahrat kahvikastike sohvalta

Poista tahrat schockolade

Poista tahrat tomaattikastikkeesta