Hogyan fürdessük a babát

Gratulálok a szülőséghez. A gyermekkorhoz, a tinédzserhez és a felnőttkorhoz hasonlóan a szülői élet is tanulási élmény. Tehát ne aggódjon, ha nem tud mindent. Nem baj, ha üresen beszélsz róla. Egy újszülöttnek azonban nem kell annyiszor fürdenie, mint egy felnőttnek. Fürdéssel kezdeni, amíg a köldökzsinór meg nem gyógyul, egy szivacsos fürdő, majd egy babakádfürdő, végül egy kádfürdő, amikor a baba egyedül fel tud ülni. Nézzük meg közelebbről, hogyan kell fürdeni az újszülöttet.

Hogyan fürdessük a babát

Tippek a baba fürdetéséhez:

1. Szivacsos fürdő:

Az újszülöttek szivacsfürdőt kapnak, amíg a köldökzsinór meg nem gyógyul, és nem merülnek közvetlenül a vízbe, mivel időre van szükségük a kiigazításhoz is. Ha kíváncsi, hogyan kell fürdetni egy újszülöttet egy szivaccsal, akkor nincs miért aggódnia.

Ez a fürdés legegyszerűbb formája. Mielőtt megfürdetnéd a babádat, meg kell győződnöd arról, hogy minden szükséges dolog melletted van. Nagyon fontos, hogy ne hagyja felügyelet nélkül. Ezért győződjön meg arról, hogy minden, amire szüksége van, melletted van, és csak akkor kezdjen el fürdeni, különben visszatérhet, és néhány hiányzó fürdőeszközt talál, és ez soha nem jó jel.

Először is győződjön meg róla, hogy meleg víz van egy vödörben mellett, és tiszta és puha szivacs. Most megpróbálhat hozzáadni néhány csepp szappanoldatot, amely elég érzékeny a csecsemők számára. Ha elkészült, merítse a szivacsot a vízbe, és nyomja ki a másik tenyerén, hogy ellenőrizze, nem túl forró vagy nem túl hideg -e a víz.

Miután meggyőződött arról, hogy a megfelelő hőmérsékletű zónában van, merítse a vízbe, és préselje ki az összes vizet, majd óvatosan dörzsölje át a baba testén. Vegyen egy kis szivacsot, hogy könnyebben törölje a baba apró lábát és kezét. Fedje le az egész testet időnként, majd törölje le puha ruhával, és tegye vissza a ruhákat.

2. Gyakoriság:

Kíváncsi vagy, milyen gyakran kell fürdetni egy babát? Nos, nincs mitől tartania, amíg el nem kezdenek mászkálni és rendetlenségeket csinálni. Ekkor rendszeres fürdésre van szükségük. De ha még nem kezdik el összezavarni magukat, akkor korlátozhatod akár heti néhány alkalomra. A legtöbb ház azonban ezt a rendszert követi, amikor fürdéssel időzíti az alvást. Ezt is kipróbálhatja, ha működik, és ha a baba jól van beállítva ezzel a mintával.

3. Kádfürdő:

Most, hogy tudja, milyen gyakran kell fürdeni egy babát Most nézzük meg, hogyan kell fürdetni a babát, amikor átlépte a szivacsos fürdő fázist. Ne feledje, hogy a magával töltött fürdési idő nagyon különleges lehet. Tehát győződjön meg róla, hogy jól csinálja, és itt van, amit tudnia kell.

Egy:

Ügyeljen arra, hogy a szoba hőmérséklete elég meleg legyen a baba számára, nehogy kényelmetlenül érezze magát.

Kettő:

Gyűjtse össze a fürdéshez szükséges minden szükséges elemet, és tegye ki azokat a sorrendben, amelyre szükség van, hogy ne maradjon le egyetlen lépésről sem. A szappantól a törülközőig és pelenkákig.

Három:

Töltse fel a kádat néhány centiméteres vízzel, és győződjön meg róla, hogy meleg a tenyere vagy a csuklója, és nem túl forró. Próbálja meg fenntartani a 32 Celsius fokos hőmérsékletet.

Négy:

Vigye a babát a kád közelébe, és vetkőztesse le. Győződjön meg róla, hogy mindent megtalál, amire szüksége van közvetlenül azelőtt, mivel nem engedheti meg magának, hogy felügyelet nélkül hagyja.

Öt:

Lassan és óvatosan csúsztassa a babát a kádba, először a lábát, és győződjön meg arról, hogy megtámasztja a nyakát és a fejét. Győződjön meg róla, hogy a fürdőben végig csésze vizet önt rá, hogy ne fázzon.

Hat:

Használjon szappant, és ne feledje, hogy enyhe szappant használjon. Mossa meg kezével elölről hátulra és felülről lefelé is. A fejbőrből kiindulva folytassa a szemével és az arcával, és ne felejtse el a nemi szervek rendszeres mosását.

Hét:

Öntsön csésze vizet a babára, mossa le a szappant, majd törölje le egy tiszta ruhával.

Nyolc:

Ha befejezte a törlést, csomagolja be otthonosan egy csuklyás törülközőbe, és szárítsa meg. Ha úgy találja, hogy a bőr túl száraz, vagy ha kiütéseket talál a pelenka tartományban, egy kis krém segít.

Kilenc:

Ha kész, tegyen fel egy friss pelenkát a babájára, és győződjön meg róla, hogy élvezte a fürdést.

Most, ha kétségei vannak a baba fürdetésével kapcsolatban, tisztáznia kell őket a szakértőkkel, vagy akár édesanyja is szakértő szerepet tölthet be. Gyakorlatilag téged is felnevelt, ugye?

Hogyan kell fürdetni a babát 2

A baba fürdetésének koncepciója nem olyan nehéz. Amire vigyáznia kell, az a baba kényelme. Ha nem tűnik túl kényelmesnek a vízben játszani, akkor egy kicsit hosszabbítsa meg a szivacsos fürdési időt, majd jöjjön a kádfürdő színpadára. Bár a fürdés nem csak tisztaság, a szülő-baba kötelék is kialakul. Hamarosan mindketten várni fogjátok a fürdési időt, és jobban fogjátok élvezni, mint amennyit tudtok, és győződjetek meg arról, hogy énekeltek és beszéltek, és kifejezitek minden szeretetet a kicsinek. A fürdési idő tanulási élmény is lehet mindkettőjük számára. Képes lesz megismerni csiklandós területeit, és a baba látja, ahogy fröcsköl a víz, és megpróbálja utánozni ugyanezt. Összességében győződjön meg arról, hogy minden szükséges dolog megvan, és ápolja az időt az új megtalált szerelmével.