Hogyan kell megfelelően pumpálni az anyatejet?

Az anyatej -szivattyúzás az az ötlet, hogy a tejet szivattyúzással vagy kiszívással szivattyún keresztül tároljuk egy üvegben. Ez biztosítja, hogy a csecsemők akkor is etethetők legyenek, ha nem vagy a közelben. Ez akkor hasznos, ha az anyának dolgoznia kell. A gondnoknak egyszerűen etetnie kell a babát egy cumisüvegen keresztül. Nem csak akkor, amikor az anya elmegy dolgozni, ezt használhatja utazás közben, és nem abban a helyzetben, hogy etetni tudjon.

Az emlőszivattyúk kézi vagy lábmozdulatokkal vagy akár elektromos eszközökkel működnek, amelyek akkumulátorról vagy elektromos áramról táplálhatók. A szivattyú stimulálja az anya mellét, ami elősegíti a tej tárolását és a későbbi baba etetését. A kúp alakú csésze illeszkedik a mellbimbóhoz a mellbimbót körülvevő körkörös területtel együtt. De miért kell egyáltalán szivattyút használni?

 • Növeli a tejellátást és serkenti a tejtermelést is
 • A megnagyobbodott mellek fájdalmat és kényelmetlenséget okozhatnak. Így a szivattyúk enyhítik a fájdalmat
 • Ez akkor is hasznos lesz, ha gyógyszert szed, és így ideiglenesen nem alkalmas a baba ápolására.

Hogyan kell megfelelően pumpálni az anyatejet: fontolóra veendő dolgok

 1. Először masszírozza meg a mellét, és néha pumpálás közben is, hogy biztosítsa a tej áramlását. Bármilyen fájdalom vagy kellemetlen érzés, amelyet tapasztalni fog, nem teszi lehetővé a szabad áramlást.
 2. Kezdje a megfelelő mellvédő kiválasztásával. A mellvédő fedezi a mellbimbót, de olyan is, amely helyet hagy, biztosítva, hogy a mellbimbó ne dörzsölje a pajzsot. A mellbimbónak képesnek kell lennie előre -hátra mozogni.
 3. Győződjön meg róla, hogy jól érzi magát a tej kiszívására használt vákuumban. Kényelmesen kell érezned magad és elviselned.
 4. A higiénia a következő fontos, amit nem szabad figyelmen kívül hagyni. Mosson kezet és szivattyút a használati utasításban leírtak szerint.

Hogyan pumpáljuk kézzel az anyatejet?

Azt tervezed, hogy kiszívod a tejed a kezemből? Itt van, hogyan kell csinálni.

 1. Ülj le és hajolj előre.
 2. Tartsa a kezét a mellbimbója fölött vagy alatt. Helyezze a két ujját kissé egy hüvelykkel a mellbimbója alá, ugyanakkor a hüvelykujjával egy vonalban. A hüvelykujjnak a mellbimbó felett kell lennie.
 3. Finoman nyomja befelé a mellkas falát. Ne gyakoroljon olyan nagy nyomást, ha a bőrt az aréna fölé nyújtja. Ez akadályozhatja a melleket a tejtermelésben.
 4. Fejezze ki most a tejét. Ne feledje azonban, hogy minden emlő más és más, és meg kell találnia a megfelelő pozíciót, amely a javára válik.

Az anyatej pumpálása szivattyú segítségével?

 • Kezdje a mell masszírozásával, hogy kicsit ellazuljon. Ez biztosítja az egyenletes áramlást.
 • A szivattyú pajzsát a mellbimbó fölé kell helyezni, és a süllyesztőeszköz felszívja a tejet az üvegbe.
 • Néha eltarthat egy ideig a szabad áramlásig. De a legfontosabb az, hogy türelmes és pihenjen. Fájdalmas lehet, de ne gyakoroljon túl nagy nyomást.
 • Amint a tej elkezd felszabadulni, állítsa be a szivattyúzási sebességet, és 5 perc múlva váltsa át a mellét.
 • Tárolja tartályban, és jól zárja le.

Hogyan pumpáljunk anyatejet elektromos szivattyúval?

 • Ahogy mindig ragaszkodunk hozzá, az indulás előtt alaposan mosson kezet és tisztítsa meg a mellbimbó területét.
 • Helyezze a pajzsot a melleire. Központosítsa őket a mellbimbóra.
 • Kapcsolja be a gépet, és a tej és a tej legfeljebb két perc múlva szabadul fel.
 • Sok gépről ismert, hogy a sebességet úgy állítja be, mint a csecsemő szopásbeli következetlensége. Ha azonban a gépek nem állítják be önmagukat, ajánlatos manuálisan változtatni a sebességet.
 • Kapcsolja ki a szivattyút, ha úgy gondolja, hogy elkészült Távolítsa el a pajzsokat, és óvatosan csavarja ki az üvegeket, és zárja le biztonságosan.
 • Az emlőszivattyúk addig használhatók, ameddig csak akarod, és csak arról kell gondoskodnod, hogy jól érezd magad használatuk során.

Hogyan kell az anyatejet a szivattyúzás után tárolni??

Nos, nem csak a gyűjtésről van szó, hanem a helyes tárolásról is. A tárolás a legfontosabb. Tárolja őket egy cumisüvegben, amely műanyagból vagy üvegből készült. A maximális frissesség érdekében használjon biztonságos sapkát. Alternatív megoldásként használhat műanyag zacskót, amely kizárólag tej tárolására készült. Hűtőbe tesszük, ha megtelt, körülbelül háromnegyed. Néha láthatja a zsírt a tej tetején. Ez teljesen normális, és a tej kékes árnyalatú lesz, különösen a korai. Ne feledje, hogy ne rázza fel a tejet, hanem csak nyomja a zsírt a tej belsejébe. A szín az anya étrendjének és gyógyszeres kezelésének eredménye is lehet.

Mennyi ideig jó az anyatej a szivattyúzás után?

Mennyi ideig jó az anyatej a szivattyúzás után? Nos, ezt biztosan tudnia kell.

 • A tejet szobahőmérsékleten körülbelül hat -nyolc órán keresztül lehet tárolni. Ha tárolni szeretné, a szivattyúzás után azonnal hűtse le, és öt napon belül használja fel.
 • A tejet lefagyaszthatja két hétre is, 5 Fahrenheit fokban. Ha azonban a fagyasztónak külön ajtókkal ellátott rekesze van, akkor a tejet körülbelül három -hat hónapig tárolhatja 0 Fahrenheit fokon.

Miután a tejet kissé felmelegítették, ha kint tartották, vagy felolvasztották, körülbelül 24 órán át tárolhatja a hűtőszekrényben, és ha szobahőmérsékleten van, akkor egy órán belül felhasználhatja.

Az anyatej szivattyúzás mellékhatásai:

Vigyázzon az anyatej -szivattyúzás mellékhatásaira.

 • Fájdalom: egyes nőknél a tej kiszivattyúzása sok fájdalommal jár. Míg egy bizonyos fokú nyomás érezhető normálisnak, problémás, ha a fájdalom túl intenzív lesz.
 • Érzelmi korlátok: A szivattyúk nem biztosak abban, hogy helyettesítik az anyát. Az anyakötést legjobban az erősíti, ha az anya személyesen táplálja a babát.

A szoptató szivattyúk ma már jól jöhettek. Most már valóban lehetséges szoptatni a babát, miközben előfordulhat, hogy részt kell vennie egy fontos eseményen vagy eseményen. Használata és pihenése során nyugodtan érezheti magát. Így jól és hatékonyan tud majd tejet termelni. Sok dolgozó anyának segített, és nekünk is biztos, hogy nagy áldás!