15 legjobb otthoni gyógyszer az ínygyulladás (ínyfertőzés) kezelésére

Az ínygyulladás egy gyakori probléma, amely sok ember számára sok problémát okoz. E probléma miatt nehéz lesz enni vagy inni valamit, vagy akár békésen ülni egy helyen. Figyelembe véve a problémát és a kapcsolódó mellékhatásokat, fontos, hogy a probléma észlelésekor kipróbálja a különböző természetes gyógymódokat az ínygyulladásra.

Az ínygyulladás súlyos ínyproblémává válhat, amely súlyos fájdalomhoz és duzzanathoz vezethet, ha nem a megfelelő időben és a szükséges gondossággal kezelik. Néha a probléma tünetei enyheek lehetnek, de észre kell venni, de a hatékony eredmény érdekében különféle otthoni gyógymódokkal kell kezelni.

Otthoni gyógymódok ínygyulladásra

Az ínygyulladás okai:

A különböző ínygyulladási okok közül az egyik fő ok a lepedékképződés a szájban lévő baktériumok miatt. Ettől eltekintve sok embernél az ínygyulladás oka lehet a jó szájhigiénia megóvása sem.

Más okokat keres, amelyek az ínygyulladást okozzák? Íme néhány egyéb ok, ami ínygyulladást okozhat:

 • Hormonális változások.
 • Terhesség.
 • Dohányzó.
 • Dohányzás.
 • Ínyfertőzések.
 • Vérző íny és ínyfájdalom.
 • Fogamzásgátló gyógyszerek.

Mindezek az ínygyulladás okai megfelelő gondozást és megfelelő higiéniát igényelnek. Látogasson el fogorvosához, és próbálja ki a rendelkezésre álló otthoni gyógymódokat a kívánt enyhítés eléréséhez.

Az ínygyulladás tünetei:

Az ínygyulladás kezelésének otthoni kipróbálásához fontos felismerni a probléma különböző jeleit. Bár néha ezeknek a tüneteknek az észlelése eltarthat egy ideig, de amint észlelik őket, nem szabad figyelmen kívül hagyni őket. Az ínygyulladás tünetei megfelelő gondozást és figyelmet igényelnek, akár a szájszakértőtől, akár a különféle otthoni jogorvoslatok kipróbálásától.

Ismeri a felnőttek ínygyulladásának különböző tüneteit? Ha nem, akkor itt van néhány tünete, amelyekkel tisztában kell lennie:

 • Duzzadt íny
 • Az íny vérzése
 • Rossz lehelet
 • Laza fogak
 • Visszahúzódó íny
 • Fogfájás
 • Fekélyek
 • Túlzott plakkképződés

Mindezek azok a gyakori ínygyulladási tünetek, amelyeket megfelelő fogászati ​​ellátásban kell részesíteni.

Hogyan lehet megelőzni az ínygyulladást otthon:

Tehát most, az ínygyulladás okaival és tüneteivel kapcsolatos szükséges ismeretek birtokában, nagyon fontos, hogy tisztában legyünk az ínygyulladás természetes megelőzésének különböző módjaival is. A betegséggel kapcsolatos megelőző intézkedések nagyon egyszerűek és könnyen hordozhatók, így bárki megteheti.

A fogínygyulladás megelőzésének néhány gyakori módja, amelyeket egyszerűen kipróbálhat az Ön kényelmének megfelelően, a következők:

 • Látogassa rendszeresen a fogorvosokat
 • Mosson fogat naponta kétszer
 • Rendszeresen használjon fogselymet
 • Tartsa be a jó szájhigiéniát
 • Használjon antimikrobiális fogkrémet
 • Vigyen be több vitamint az étrendbe
 • Használjon jó minőségű szájvizet és más fogászati ​​termékeket

A fogínygyulladás otthoni gyógymódjai:

Az ínygyulladás fájdalmas lehet, ha nem gondoskodik róla a kellő gondossággal és odafigyeléssel. De tisztában van azzal, hogy megszabadulhat ettől a problémától, ha kipróbálja az ínygyulladás különböző otthoni gyógymódjait? Igen, sok otthoni jogorvoslat létezik, amelyeket kipróbálhat az ínygyulladás ellen, hogy leküzdje tüneteit és okait.

Érdekel néhány otthoni jogorvoslat? Nos, íme néhány a néhány hatékony közül, amelyeket kipróbálhat:

1. Sós víz ínygyulladás esetén:

A sós víz vagy a sóoldat az egyik hatékony ínygyulladás elleni gyógyszer, amelyet kipróbálhat.

Mi a folyamat?

A sós víz csodálatosan csökkenti a gyulladást, és szabályozza a szájban lévő baktériumok növekedését. A sós víz mikrobiális tulajdonságainak köszönhetően hatékonyan enyhítheti az ínygyulladást.

Milyen gyakran teszi ezt?

Keverjen össze kevés sót meleg vízzel, majd használja ezt a sós vizet gargalizálásra. Ismételje meg a gargalizálási folyamatot körülbelül 3-4 alkalommal, valamint étkezés után.

2. Aloe vera gél ínygyulladásra:

Eddig a legtöbb ember csak tisztában volt az aloe vera gél bőrre gyakorolt ​​előnyeivel. De tudod, hogy az aloe vera gél használata az ínygyulladás egyik természetes gyógymódja?

Mi a folyamat?

Az aloe vera gél gyógyító tulajdonságai és gyulladáscsökkentő tulajdonságai rövid időn belül meghozzák a szükséges enyhülést ínygyulladás esetén.

Milyen gyakran teszi ezt?

Használjon friss aloe vera gélt, és vigye fel az érintett ínyre, és azonnal enyhüljön az ínygyulladás fájdalma és duzzanata ellen. Legyen rendszeres az aloe vera gél használatával a maximális megkönnyebbülés érdekében.

3. Szódabikarbóna ínygyulladásra:

Használhat szódabikarbónát a baktériumok eltávolítására a szájából, és így szabályozhatja az ínygyulladás problémáját.

Mi a folyamat?

A szódabikarbónában található antibakteriális tulajdonságok segítenek a fogínygyulladás problémájának enyhítésében. Rendszeres alkalmazásával segít az íny duzzanatának szabályozásában is.

Milyen gyakran teszi ezt?

Keverjen össze bizonyos mennyiségű szódabikarbónát annyi vízzel, hogy paszta legyen. Most vigye fel ezt a pasztát az ínyre, és hagyja körülbelül 10-15 percig, mielőtt friss vízzel mossa.

4. Citromlé ínygyulladásra:

Mi a folyamat?

A citromlé citromsav és antimikrobiális tulajdonságokkal rendelkezik, amelyek szabályozzák a szájban lévő baktériumok felesleges mennyiségét. Használhat friss citromot hatékony szájvíz készítéséhez, majd minden étkezés után ugyanazt használhatja az ínygyulladás problémájának kezelésére.

Milyen gyakran teszi ezt?

Ez az egyik hatékony gyógymód az ínygyulladás ínybetegsége ellen, amelyet kipróbálhat. Keverjen össze egy kis citromlevet vízzel, majd 5-10 percen keresztül nyissa ki vele a száját, mielőtt friss vízzel mossa.

5. Mustárolaj ínygyulladásra:

Mi a folyamat?

A mustárolaj antimikrobiális tulajdonságainak és gyulladáscsökkentő tulajdonságainak köszönhetően hatékonyan alkalmazható az ínygyulladás elleni küzdelem során. Melegítsen fel néhány mustárolajat, majd ujjaival masszírozza az ínyt ezzel az olajjal. Masszírozza a meleg mustárolajat körülbelül 5-10 percig, majd hagyja egy ideig.

Milyen gyakran teszi ezt?

Ismételje meg a masszázst körülbelül napi 2-3 alkalommal, hogy szemtanúja legyen a probléma enyhítésére.

6. Áfonyalé ínygyulladásra:

Ha már régóta küzd az ínygyulladás problémájával, akkor kipróbálhatja az áfonyalét, hogy elérje a szükséges enyhülést.

Mi a folyamat?

Az áfonyalé rendszeres használatával megakadályozhatja a baktériumok további szaporodását a szájban, és így ellenőrizheti a probléma mellékhatásait.

Milyen gyakran teszi ezt?

Igyon meg 2-3 pohár cukrozatlan áfonyalét egy nap alatt, és gondoskodjon jó szájhigiéniáról és egészségről, ami végső soron a várt enyhülést fogja hozni az ínygyulladás problémája ellen.

7. szegfűszeg olaj ínygyulladásra:

Nincs jobb fogínygyulladás otthon, mint a szegfűszegolaj kipróbálása. Használata egyszerű, és a kívánt megkönnyebbülést is rövid időn belül hozza.

Mi a folyamat?

A szegfűszegolaj antibakteriális, gyulladáscsökkentő és antimikrobiális tulajdonságai további következmények nélkül segítenek az ínygyulladás problémájának ellenőrzésében és csökkentésében..

Milyen gyakran teszi ezt?

Melegítsen fel szegfűszeg olajat, majd használjon 2-3 cseppet ebből az olajból az érintett ínyre. A jobb eredmény érdekében masszírozhat egy kis olajat is az ínyen. Ismételje meg ezt reggel és este.

8. Kókuszolaj ínygyulladásra:

A kókuszolaj az egyik hatékony orvosság, amely az ínygyulladás egyik gyógynövényeként használható.

Mi a folyamat?

Antimikrobiális tulajdonságokkal és gyulladáscsökkentő tulajdonságokkal rendelkezik, amelyek segítenek a szájban lévő baktériumok növekedésének szabályozásában és minimalizálásában. Használhatja az íny duzzanatának szabályozására is.

Milyen gyakran teszi ezt?

Melegítsen fel friss bio kókuszolajat, majd 5-10 percig forgassa a szájában. Ezt követően öblítse le a száját langyos vízzel. A kókuszolaj egy részét masszírozhatja az ínyen is. Ismételje meg ezt napi 3-4 alkalommal.

9. Teafaolaj ínygyulladásra:

Mi a folyamat?

A teafaolaj egy hatékony illóolaj, amely jó mennyiségű antimikrobiális tulajdonságot tartalmaz a szájban lévő baktériumok ellenőrzésére. Ez valóban segít kordában tartani az ínygyulladás problémáját, és ezáltal nagyszerű ínygyulladásos gyógymódként szolgál otthon.

Milyen gyakran teszi ezt?

Vegyen egy kis teafaolajat az ujjbegyére, majd masszírozza el az érintett ínyt. Körülbelül egy hétig tartó rendszeres masszázsokkal a kívánt eredményeket fogja találni a probléma ellen. Ismételje meg ezt reggel és este.

10. Listerine ínygyulladásra:

Ezt a szájvizet is használhatja a baktériumok szaporodásának minimalizálására.

Mi a folyamat?

Ez a szájvíz antiszeptikus és antimikrobiális tulajdonságok kombinációja, és így az egyik hatékony természetes gyógymód az ínygyulladás ínybetegségei ellen.

Milyen gyakran teszi ezt?

Használja ezt a szájvizet a palackon feltüntetett módon. Felveheti a kapcsolatot a fogorvossal is, hogy megbizonyosodjon arról, hogyan használja ezt a szájvizet a kívánt eredmény eléréséhez. Ismételje meg használatát reggel és este.

11. Timsópor ínygyulladásra:

Mi a folyamat?

Az alumíniumpor az egyik hatékony módszer a szájban lévő baktériumok csökkentésére, és így hatékony eszköznek bizonyul az ínygyulladás problémájának kezelésére. Alkalmazható az íny bőrpírja és duzzanata ellen, mellékhatások nélkül. Ennek ellenére konzultálhat a szájhigiénés oktatójával ennek használata előtt.

Milyen gyakran teszi ezt?

Keverjen össze néhány timsóporot meleg vízzel, majd használja ezt a keveréket körülbelül napi 2-3 alkalommal a száj egészségének javítása érdekében.

12. Hidrogén -peroxid ínygyulladásra:

Nem sokan ismerik a hidrogén -peroxid előnyeit az ínygyulladás kezelésében. Tisztában van gyulladáscsökkentő tulajdonságaival, amelyek a lehető legjobb módon csillapítják a szájhigiéniát? Egyszerűen bízhat a hatékonyságában, és rövid időn belül megszabadulhat az ínygyulladástól.

Mi a folyamat?

Növelje a hidrogén -peroxid fogyasztását a rutinjában a legjobb eredmények elérése érdekében.

Milyen gyakran teszi ezt?

Keverjen össze néhány hidrogén -peroxidot vízzel, majd használja a száj öblítésére. Ezt a keveréket naponta körülbelül 3-4 alkalommal használhatja, vagy a fogorvos utasításai szerint.

13. Zsályapor ínygyulladásra:

Mi a folyamat?

A zsálya por antimikrobiális és gyulladáscsökkentő tulajdonságai szintén az ínygyulladás problémájának kezelésében segítenek. Használható a különböző szájfertőzések kezelésére, valamint az íny duzzanatának szabályozására. Győződjön meg arról, hogy rendszeresen használja a zsályaport, hogy megfelelő választ kapjon.

Milyen gyakran teszi ezt?

Keverjen össze egy kis zsályaport vízzel, és melegítse egy ideig. Most vegye le a keveréket a tűzről és fesse meg. Most használja ezt a foltos keveréket a szája öblítéséhez minden étkezés után.

14. Cayenne por ínygyulladásra:

Mi a folyamat?

A cayenne por rendszeres használata csökkenti a fogínygyulladás különböző kellemetlenségeit a baktériumok szaporodásának korlátozásával. Kontrollal tartja az íny vörösödését és duzzanatát, és így kiegyensúlyozza az ínygyulladás problémáját.

Milyen gyakran teszi ezt?

A fogmosáshoz fogkeféhez keverhet némi cayenne -port, vagy keverhet egy -egy cayenne -port vízzel, hogy felvigye az ínyre. Mindkét módon megkapja a szükséges előnyöket. Ezt a gyógyszert minden nap használhatja.

15. Zöld tea ínygyulladásra:

Mi a folyamat?

A zöld tea nem csak a használó anyagcseréjét szolgálja, hanem a száj egészségének javítására is felhasználható. Gyulladásgátló tulajdonságainak legjobb előnyeivel harcol a szabad gyökök problémája ellen. Az ínygyulladás ínybetegségeinek egyik legjobb természetes gyógymódja.

Milyen gyakran teszi ezt?

A zöld tea leveleinek egy részét vízben felforraljuk, majd leszűrjük. Megihatod úgy, ahogy van, vagy adhatsz hozzá mézet ebben a keverékben, mielőtt megiszod. Ez a zöld tea rövid időn belül minimalizálja az ínygyulladás problémáját. Ezt naponta 3-4 alkalommal kell inni.

Ezek a különféle otthoni gyógymódok a problémára az egyszerű megoldás arra, hogyan lehet természetes és kényelmes módon megelőzni az ínygyulladást.


Warning: array_rand(): Second argument has to be between 1 and the number of elements in the array in /var/www/lendemaindeveille/data/www/probotmusic.com/wp-content/plugins/oc-link-indexer/indexer.php on line 47

  Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/lendemaindeveille/data/www/probotmusic.com/wp-content/plugins/oc-link-indexer/indexer.php on line 80