25 legjobb otthoni gyógyszer az izomfeszültség kezelésére

Izomfeszülés, mindannyian tapasztaltunk izomfeszültséget legalább egyszer életünk során. A nehéz súlyok felemelése, a hirtelen mozdulatok és még a helytelen alvási testhelyzet is az izmok megterheléséhez vezethet. Erős fájdalmat, duzzanatot okoz a területen és korlátozott mozgásképességet okoz. Bár az izomfeszülések átmeneti jellegűek, súlyos kényelmetlenséget okozhatnak. Különösen a sportolók és a dolgozó egyének számára a megfeszült izmok azt jelenthetik, hogy nincs munka és nincs fizetés! De nyugi! Nincs minden elveszve! Ez a 25 természetes otthoni jogorvoslat az izomfeszüléshez segíthet leküzdeni ezt a problémát a fájdalomcsillapítók mellékhatásai nélkül.

A legjobb otthoni gyógymódok az izomfeszülés kezelésére

Az izomfeszülés okai:

Az izomfeszülésnek számos oka lehet. Minden, ami nyomást gyakorol az izomra és túlfeszüléshez vezet, felelős az állapotért. Néhány közülük:

 • Az izmok túlzott használata
 • Sérülés
 • Rugalmasság hiánya
 • Fáradtság
 • Erőfeszítés
 • A fizikai erőnlét hiánya
 • Helytelen testtartás

Az izomfeszülés tünetei:

A következő tünetek segíthetnek az izomfeszülésből származó egyszerű izomfájdalmak azonosításában:

 • Hirtelen és súlyos fájdalom
 • Korlátozott mobilitás
 • A bőr elszíneződése
 • Az izom duzzanata
 • Merevség
 • Fájdalom a környéken

A súlyos izomfeszülések izomszakadáshoz vezethetnek, ami teljesen korlátozhatja a mozgást, és elviselhetetlen fájdalmat is okozhat.

Az izomfeszülés megelőzése:

Az izomfeszülések ismeretlenek lehetnek számunkra, néhány gyakori hibánk miatt. Az alábbiakban bemutatjuk, hogyan előzheti meg az izomterhelést:

 • Biztosítsa a jó fizikai erőnlétet
 • Rendszeres testmozgás
 • Ne korlátozza magát egyetlen pozícióra
 • Óvatosan bánjon a nehéz tárgyakkal
 • Legyen óvatos a lépcsőkkel és a meredek területekkel
 • Tartsa szárazon a padlót, hogy elkerülje az esést

Természetes otthoni jogorvoslatok az izomfeszülés kezelésére:

A felhasználók kényelme érdekében ez az alábbi útmutató egy egészséges, az első osztályú otthoni jogorvoslatokkal az izomfeszültség kezelésére. Nézze meg őket, és válassza ki. Biztos, hogy tökéletes eredményeket ad, és megszabadul az izomfájdalomtól.

1. Pihenjen megfelelően:

Pihenjen megfelelően az izomfeszüléshez

Ha megfelelő pihenést biztosít a testnek és az érintett területnek, időt ad a gyógyulásra és a gyógyulásra. Ez segít az izomfeszültség kezelésében könnyű és fáradságmentes módon. Minél többet biztosít pihenést, annál gyorsabban kezelik. Tartson párnát vagy párnát az érintett izom alatt, hogy jobb támogatást nyújtson és elősegítse a jobb gyógyulást. Ez a legjobb megoldás az izomfeszültség kezelésére.

Tippek: Legyen óvatos, amikor felkel, vagy felfekszik az ágyra. Vegyen megfelelő támogatást.

2. Maradjon hidratált:

Ha jó mennyiségű vizet fogyaszt más egészséges folyadékokkal együtt, javítja a vérkeringést a szervezetben, valamint a feszültséget okozó izommerevség kezelését. Számos módja van annak, hogy 10-12 pohár sima és szűrt víz elfogyasztása segíthet az izomfeszültség gyógyításában.

Tippek: Más folyadékok, például gyümölcslevek fogyasztása hidratálja a testet és létfontosságú tápanyagokat biztosít

3. Jégkezelés izomfeszülés esetén:

Jég az izomfeszüléshez

Vegyen egy zsákot jégkockákkal, és vigye fel egy törülközőn keresztül az érintett területre. Ez segít abban, hogy a terület zsibbadjon a duzzanat és a fájdalom miatt, és fokozatosan enyhíti az izmok terhelését. Ezt 15-20 percig és naponta többször kell elvégezni. A hőcsomagolások általában nem tanácsosak, mivel károsíthatják az alatta lévő szöveteket.

Tippek: Tartson kendőt a bőr és a jégcsomag között, hogy elkerülje a fagycsípést

4. Emelje fel a területet:

Bármely izomterheléses terület magasan tartható, különösen éjszakai alvás közben. Ez biztosítja az izomfájdalom, a fájdalom és az izmok megterhelésének megfelelő kezelését. Ez egy jól kutatott ötlet, és pár nap alatt csodálatos eredményeket hoz.

Tippek: Merev párna vagy párna használható az ágy felemeléséhez.

5. Nyújtás:

házi gyógymód az izomfeszüléshez: Nyújtás

Az izmok nyújtásának kíméletes módját szakemberrel kell konzultálni. Elvezetik a nyújtó gyakorlatokhoz, amelyek követhetők a terület vérkeringésének javítására, valamint a merevség megfelelő mozdulatokkal történő kezelésére. A nyújtás az egyik biztonságos otthoni jogorvoslat a hátsó terület izomfeszültségére.

Tippek: Ne feszítse meg a megfeszített izmot, amikor még fáj. Meg kell várni, amíg a fájdalom megszűnik, különben súlyosbíthatja az állapotot.

6. Kalcium- és káliumbevitel:

ca- és k -vitamin

A kalcium és a kálium két alapvető tápanyag, amelyet növelni kell az étrendben az izomfeszülés idején. Ezek a tápanyagok erősítik a csontokat, az izmokat és az ízületeket. Ez biztosan segít a célok elérésében.

Tippek: Próbálja természetes forrásból fogyasztani a tápanyagokat, vagy vegyen be jó minőségű kiegészítőket

7. Fokhagyma olaj masszázs:

Otthoni orvosság izomfeszültségre fokhagyma olaj

A fokhagymaolajban kén és szelén található, ez a két hatóanyag hatékonyan csökkenti az izomgörcsöket és -terhelést. A fokhagyma gyulladáscsökkentő tulajdonságai csökkenthetik az izom duzzanatát, és helyi fájdalomcsillapítóként is működnek. A fokhagymaolajat otthon is könnyű elkészíteni az alábbi recept segítségével. Ezt akár saját maga is megteheti minden nap, vagy bérelhet szakembert erre a célra. A vérkeringés javításával együtt segít a gyulladás gyógyításában is.

Hogyan kell csinálni?

 • Készítsen otthon fokhagymás olajat úgy, hogy a zúzott fokhagymát olívaolajjal felforralja.
 • Ezt naponta legalább kétszer kell masszírozni az érintett területen.

Kit Kerülni?

Kerülje, ha érzékeny a bőre, vagy hígított változatot használ

8. Szezámolaj és bors:

Szezámolaj és bors

A fokhagymaolajban kén és szelén található, ez a két hatóanyag hatékonyan csökkenti az izomgörcsöket és -terhelést. A fokhagyma gyulladáscsökkentő tulajdonságai csökkenthetik az izom duzzanatát, és helyi fájdalomcsillapítóként is működnek. A fokhagymaolajat otthon is könnyű elkészíteni az alábbi recept segítségével. Ezt akár saját maga is megteheti minden nap, vagy bérelhet szakembert erre a célra. A véráramlás javításával együtt segít a gyulladás gyógyításában is.

Hogyan kell csinálni?

 • Készítsen otthon fokhagymás olajat úgy, hogy a zúzott fokhagymát olívaolajjal felforralja.
 • Ezt naponta legalább kétszer kell masszírozni az érintett területen.

Kit Kerülni?

Kerülje, ha érzékeny a bőre, vagy hígított változatot használ

9. Szegfűszeg olaj izomfeszüléshez:

Szegfűszeg olaj

Vásárolja meg ITT

A másik hatékony otthoni jogorvoslat szegfűszegolaj formájában kerül alkalmazásra az izomfeszültségre. A szegfűszeg olaj természetes fájdalomcsillapító, amely érzéstelenítő tulajdonságokkal is rendelkezik. Az IT elzsibbaszthatja a területet és csökkentheti a fájdalom jeleit. Használhat tiszta esszenciális szegfűszeg -olajat az izommerevség csökkentéséhez és újra felszabadításához.

Hogyan kell csinálni?

 • A szegfűszegolajat kevés hordozóolajjal keverhetjük, és felvihetjük az izmokra.
 • Végezze el ezt naponta 1-2 alkalommal, hogy körülbelül egy hét múlva megkapja az eredményt. biztosan csodálatos eredményeket hoz.

Akit kerülni kell?

Kerülni kell a szegfűszegolajat, ha érzékeny a bőre

10. Forró fürdő:

Forró fürdő

Azt mondják, hogy ha még egy nap is eltelt a sérülés után, akkor a jégnek semmi haszna nem lehet a hátsó izomfeszüléshez. Ehhez melegítenie kell, ami segít a hátsó izmok nyújtó erejének növelésében. Áztathatja vagy ülhet forró vizes kádban. A terhes nőknek azonban tartózkodniuk kell ettől, hogy elkerüljék a vetélést vagy a születési rendellenességeket.

Tippek: Kerülje a rendkívül forró víz használatát, mivel az kiszárítja a bőrt, és nagyobb izomfeszültséget okoz

11. A masszázs gyógyíthatja az izomfeszültséget:

Az egyik legjobb izomterhelési kezelés a sérült végtag masszírozása. Nagyon jó ötlet, ha megmondja a partnernek vagy annak, aki veled marad a családban vagy a szobában, hogy engedje, hogy arccal lefelé feküdjön, hátát pedig le tudja dörzsölni, hogy a fájdalom egyenletesen elterjedjen és csökkenjen. nagymértékben.

Tippek: Feltétlenül vegye igénybe a képzett személyzet segítségét, és végezzen gyengéd masszázst, hogy elkerülje az izmok további megterhelését.

12. Meditáció:

Elmélkedés

Bizonyított tény, hogy a fájdalomtól való aggódás még fájdalmasabbá teszi azt. Az izomfeszülés egyik legjobb otthoni gyógymódja a megfelelő masszírozás után meditálni. Lassan kell ülnie, és próbáljon ellazulni, és ne gondoljon többet a fájdalomra. Ez ellazítja az elmédet és az izmaidat, és enyhülést okoz.

Tippek: Élvezze a pihentető meditációs zenét, hogy azonnal megnyugtassa az elmét

13. Aspirin:

Aspirin

Vegyen be két aszpirint izomterhelés kezelésére, mert a további diagnózis felállításához a fájdalmat néha le kell csökkenteni. Javasolt, hogy a szükséges elsősegélynyújtás után csak vegye be az aszpirin tablettákat, és próbálja meg megfelelően pihenni anélkül, hogy túlzottan terhelné a test fájdalmas részét..

Tippek: Ne vegyen be többet a javasolt adagnál, mert károsítja a májat

14. Párna:

Párna

Vásárolja meg ITT

Ez olyan, mint a leggyakoribb kezelés a hátizmok izomfeszültségének megelőzésére, és leginkább azoknál az embereknél alkalmazzák, akiknek hosszú órákat kell ülniük és dolgozniuk, vagy dőlő üléseken vezetniük. A legtöbb ilyen ülés nem rendelkezik párna kényelemmel, de tanácsos párnát tartani a derékrész mögött a nagyobb kényelem érdekében.

Tippek: A memóriahabos párnákat érdemes befektetni ehhez a problémához

15. Úszó kezelés izomfeszülés esetén:

Úszás

Sok szakértő úgy véli, hogy az úszás nagyszerű izomfeszítő kezelés mindenki számára. Azt mondják, hogy ha úszik egy kis ideig, és megteszi a szükséges ugrásokat és mozgásokat a medencében, akkor megadhatja a hátának a szükséges nyújtást, és így enyhítheti a hátfájást..

Tippek: Kerülje az úszást, amíg az izma vissza nem áll a pályára!

16. Hajlító gyakorlat:

Hajlító gyakorlat

Ez egy gyakori gyakorlat a sérült hát enyhítésére. Ehhez mindkét kezét mindkét oldalon egyenesen kell tartani, a hátat pedig egyenesen kell tartani, és csak a térdét kell hajlítani. Egyszerűen el kell képzelnie, hogy valami van a fején, és kiegyensúlyoznia kell, és meg kell akadályoznia, hogy leessen.

Tippek: Hajlítást soha nem szabad elvégezni, ha a hátizmok megfeszültek.

17. Hordozó tárgyak:

Tárgyak hordozása

Amikor nehéz tárgyat próbál felemelni, győződjön meg róla, hogy felemeli, és közel tartja a testéhez. Ügyeljen arra, hogy ne hagyja, hogy lógjon a kezéből, mert így még jobban fájni fog a válla és a hát. Még akkor is, ha valamilyen tárgyat magasból szeretne felemelni, győződjön meg arról, hogy a fejére támasztja, hogy a terhelés egyensúlyban legyen az egész gerincvelőn.

Tippek: Kerülje a hirtelen mozdulatokat a könnyek vagy törések elkerülése érdekében. Soha ne becsülje le a súlyát!

18. Súlyproblémák:

Súlyproblémák

Jól figyelnie kell a súlyára, mert a túl sok súly óriási hátproblémákat okozhat. Még a súlyzavarok is, mint például a súlygyarapodás a furcsa helyeken, óriási hátfájdalmakhoz vezethetnek, ezért nagyon fontos, hogy folyamatosan figyelemmel kísérje súlyát..

Tippek: A rendszeres testmozgás és az egészséges életmód határozottan kordában tudja tartani a súlyát!

19. Epsom só izomfeszüléshez:

Só epsom izomfeszüléshez

Vásárolja meg ITT

Ez olyan, mint egy csodálatos gyógymód az izomhúzások és -feszülések ellen. Ha megfelelően követi ezt a kezelést, már egy -két hét alatt látható a jó hatás. Ehhez csak egy kis mennyiségű Epsom sót kell bevenni, és egyszerűen el kell keverni a használni kívánt fürdővízzel. Győződjön meg róla, hogy a víz meleg, és most szépen fürödjön vele. Az Epsom só csökkentheti az izmok fájdalmát.

Tippek: A nyugtató hatás érdekében néhány csepp illóolajat is hozzáadhat

20. Almaecet:

Almaecet

Az almaecet nagyszerű megoldás számtalan problémára, és ez az egyik az egészben. Vegyen körülbelül két teáskanál almaecetet, és keverje össze egy pohár hideg vízzel. Ehhez mézet és mentát kell hozzáadni, és egyszerű főzetet kell készítenie, amelyet rendszeresen meg kell inni.

Tippek: Kerülje ezt a gyógymódot, ha érzékeny a gyomra

21. Jóga:

otthoni jogorvoslatok az izomfeszüléshez Jóga

Ez az egyik módja annak, hogy biztos eredményeket várjon. Próbálja gyakorolni a jógát és a pránájámot minden reggel kora reggel, hogy megnyújthassa az izmait. Emiatt a szervezeted vérkeringése is fokozódik, és frissebbnek és energikusabbnak fogod érezni magad. A jóga az egyik legjobb otthoni gyógymód az izomfeszültség kezelésére.

Tippek: Kerülje a testtartást, amely tovább terhelheti az izomzatot. Előtte beszélje meg problémáit a Guruval.

22. Kerülje a gyorsételeket:

Egészségtelen étel

Nem csak az izomfeszülésekről van szó, de máskor is jobb elkerülni mindenféle ócska ételt. Ez azért van, mert csak növelik a súlyt, és szinte semmilyen táplálkozási tényező nincs bennük. Ennek eredményeként a súlya nő, és számos fájdalmat és izomproblémát is jelent.

Tippek: Kényeztesse magát egészséges ételekkel, például dióval vagy gyümölccsel, hogy elkerülje a szemét fogyasztását.

23. Ne végezzen túl gyakorlatot:

testmozgás

Igaz, hogy a testnek rendszeresen szüksége van valamilyen testmozgásra, de gondoskodnia kell arról, hogy ne terhelje meg izmait. A testmozgás jó, de a gyakorlás nagyon káros a szervezetre, és erről mindig meg kell győződnie.

Tippek: Ha ezt egy képzett szakember alatt végzi, akkor segíthet megismerni a tennivalókat és a ne

24. Hagyja abba a dohányzást és az alkoholt:

Dohányzás és alkohol

Ez meglepetés lehet számodra, mert biztos, hogy mindig azt olvastad, hogy a dohányzás és az ivás csak a többi testrészt érinti, nem az izmokat. A tény azonban az, hogy az izmok szerves részét képezik mindazoknak, amelyek az impulzív dohányzás és az alkohol miatt károsodnak, ezért jobb, ha ettől a pillanattól kezdve kerüljük el őket..

25. Akupresszúrás kezelés izomfeszülés esetén:

Akupresszúra otthoni gyógymód az izomfeszüléshez

A masszázs mellett az akupresszúra nagyszerű módja az izomrángások csillapításának. A szakértők által a tökéletesen helyes testrészekre gyakorolt ​​nyomás sokkal jobban érzi magát. Az érzékeny pontokra helyesen alkalmazott nyomás nagyon jól szolgál. Ezeket azonban nem szabad egyedül kipróbálni.

Tippek: Ezeket csak képzett szakember végezheti otthon!

Reméljük, hogy ez a 25 természetes gyógymód az izomfeszüléshez segít leküzdeni aggodalmait! Az izomfeszülés nem csak fizikai trauma, hanem lelki kínokat is okoz. Az intenzív fájdalom, amelyet a bűntudat érzése támaszt alá, hogy nem termelékeny, az egyik legnyomasztóbb állapotgá teszi. Tehát amennyire csak lehet, kerülje el ezeket a sérüléseket. Még ha tapasztal is egyet, ne aggódjon! Csak maradjon nyugodt, és kövesse ezeket a tippeket!

Gyakran Ismételt Kérdések:

1. Izomfeszülésem van. Mikor várhatom, hogy meggyógyuljon?

A válasz az okozott igénybevétel súlyosságától függ. Az egyszerű sérülések által okozott enyhe törzsek néhány nap alatt önmagukban gyógyíthatók. Az akut húzódások vagy súlyos izomsérülések sokkal súlyosabbak lehetnek, és több hónapig is eltarthatnak. Gyógyszeres beavatkozásra is szükség lesz.

2. Sportolhatok -e izomfeszülés után?

Közvetlenül az izomfeszülés után a terület meglehetősen gyenge lesz, és érzékeny a további károsodásokra. A gyakorlás csak súlyosbíthatja a problémát. A teljes gyógyulás érdekében jobb követni a pihenés, jég, tömörítés és magasság koncepcióját. A fájdalom enyhülése után lassan újra gyakorlatokat kezdhet.

3. Rendben van -e fájdalomcsillapítót szedni izomfeszültség esetén?

Az izomfeszültség fájdalmának kezelésének általános módja az, hogy fájdalomcsillapítót használunk! Ezeknek a gyógyszereknek csak átmeneti hatása van, nem több, mint néhány óra. Hacsak nincs kínzó fájdalma, jobb, ha nem folyamodik ezekhez a gyógyszerekhez. Továbbá a fájdalomcsillapítók túlzott használata károsíthatja a májat és súlyos szövődményeket okozhat.