9 Hatékony otthoni gyógymód a skizofréniához

A skizofrénia egyfajta krónikus mentális betegség, amelyben egy személy úgy találja, hogy képes megtalálni a különbséget a valóság és a képzelet között. A tünetek téveszmék, inkoherens beszéd és hallucinációk. A skizofrénia kialakulásának okai lehetnek genetikai, kémiai egyensúlyhiány az agyban, környezeti tényezők, születési vírusfertőzések vagy valamilyen stressz a terhesség alatt.

Otthoni gyógymódok skizofréniára

Ennek a rendellenességnek a súlyosságát szem előtt tartva néhány otthoni jogorvoslat segíthet, amelyek javíthatják a skizofrénia állapotát egy személyben

Egyszerű otthoni gyógymódok a skizofréniához:

Itt találjuk a skizofrénia említett 9 legjobb otthoni jogorvoslatát.

1. Bazsalikomlevél:

Bazsalikom

Antioxidáns tulajdonságokkal rendelkezik, amelyek különböző betegségek, köztük a skizofrénia kezelésére alkalmasak. Mit tehet, inni a teát, amelyet néhány bazsalikomlevél vízben való forralásával készítenek. Ízlés szerint cukrot és citromot adhatunk hozzá.

Ez a tea segíthet az agy működésének javításában, és ezáltal segít kontrollálni az ezzel a mentális zavarral kapcsolatos tüneteket. Ez a gyógytea pozitív eredményeket és javulást mutathat, ha naponta kétszer fogyasztják.

2. Indiai egres:

Egres

Ez ismét természetes antioxidáns. Nagy mennyiségű C -vitamint és niacin -amidot tartalmaz, amelyek segítenek a skizofrénia problémájának gyógyításában. Mit tehet, ha egy hónapig 2 vagy 3 indiai egreset eszik. Egy másik alternatíva az, hogy száraz indiai egres leveleket veszünk, és őrléssel port készítünk belőle. Vegyen egy teáskanálnyit ebből a porból naponta kétszer forró vízzel. Egy hónap alatt biztosan kevés változást tapasztal az emberben.

3. Hidegvízi halak:

Hidegvízi hal

A halak, mint tudjuk, biztosítják az agy működését és az agy általános egészségét. Tehát ha egy személy skizofrénia problémáiban szenved, akkor rendszeresen halat kell fogyasztania, mivel az nagyon jó az agy számára. A halakban található Omega 3 zsírsavak segíthetnek a skizofrénia kezelésében.

4. Édesgyökér por:

Édesgyökér por

Ásványi anyagokat és vegyületeket tartalmaz, amelyek segítenek az agy rossz állapotának javításában, sőt bizonyos szintre való kontrollálásában. Gyógyító tulajdonságokkal rendelkezik. Ebből a porból egy teáskanálnyit vízben 10-15 percig forralni kell. Szűrje le a folyadékot, és igya meg. A legjobb eredmény érdekében üres gyomorral kell inni.

5. Zöld kardamom:

Kardomó

A magvakról ismert, hogy a skizofrénia különböző tüneteit kontrollálják. Vehet egy pohár forró vizet, és belekeverheti a zöld kardamomport. Keverés után jól hagyjuk. Szűrje le a folyadékot, és langyosan igya meg. Igyon naponta kétszer, és ízlés szerint cukrot is adhat hozzá.

6. Ázsiai ginzeng:

Ázsiai ginzeng

Ez egy gyógynövény gyógyító tulajdonságokkal. Teát készíthet úgy, hogy a porát egy pohár vízben körülbelül 10 percig forralja. Szűrje le a folyadékot, és igya meg. Ezt a gyógymódot hat hónapig folyamatosan követni kell, mivel képes kezelni a skizofrénia különböző tüneteit

7. Gingko Biloba:

Gingko Biloba

Ez egy gyógynövény, amely javíthatja az agyi keringést és az agy működését. Javíthatja a memóriát, kezelheti a fáradtságot és a hangulatváltozásokat. Ebből a gyógynövényből teát lehet főzni, és naponta legalább kétszer vagy háromszor isznak. Ez a gyógynövény nagyon híres a skizofréniás betegek körében, mert az agy oxigénszintje nő, és ezáltal az egész funkcionalitás.

8. Sárgarépa:

H -vitamin ételek Sárgarépa

Úgy gondolja, hogy a sárgarépa hasznos lehet a skizofrénia kezelésében? Igen tényleg hasznos. A skizofréniában szenvedő személynek naponta kell fogyasztania. Működik az agyidegeken és annak működőképességén.

9. Kamilla:

kamilla

Nélkülözhetetlen ásványi anyagokat és vegyületeket tartalmaz, amelyek nyugtató tulajdonságokkal rendelkeznek. Hangulatjavító és elősegíti az alvást azoknál, akik rendszeresen skizofréniában szenvednek.

Ezek a gyógyszerek csökkenthetik a skizofrénia hatásait.