9 otthoni orvoslás orrvérzésre: okok és tünetek

Hirtelen vérzést tapasztal az orrából? Aggodalmat és szorongást okoz? Ne aggódj! Az orrvérzés gyakori állapot, amely sok embert érint. Hacsak nem hajlamos gyakori vérzésekre, amelyek súlyos betegséget jeleznek, ezeknek az epizódoknak a többsége ártalmatlan. Az orrvérzés akkor fordul elő, amikor a vér kiszivárog az orr ereiből, és orvosi értelemben orrvérzésnek nevezik. Ez a cikk bemutatja, hogyan lehet megállítani őket otthon az orrvérzésre szolgáló otthoni jogorvoslatok használatával.

Otthoni jogorvoslatok orrvérzésre

Tartalomjegyzék:

 • Otthoni jogorvoslatok az orrvérzés megállítására
 • Az orrvérzés okai
 • Az orrvérzés tünetei
 • Az orrvérzés megelőzése
 • GYIK

Otthoni jogorvoslatok az orrvérzés megállítására:

Találjuk meg az első 9 otthoni orvosságot az orrvérzésre.

1. Almaecetet használjon:

Otthoni jogorvoslatok az orrvérzés megállítására

Az almaecet használata egy régi orrvérzés elleni gyógyszer. Áztasson vattacsomót vagy mérőórát ebbe a folyadékba, és helyezze a vérző orrlyuk elé, lélegezze be az ecet illatát. Ideális esetben tegye a vérző orrára néhány percre, hogy az illat tovább maradjon, majd távolítsd el.

2. Szövetpapír használata:

Selyempapír használata

Vásárolja meg ITT

Egy darab selyempapírt dugóvá alakíthat, ha feltekeri, hogy vastagságú ceruzát kapjon, és ezt a bővítményt a felső ajak belseje és az íny közé helyezi, közvetlenül a fogak fölé. Tartsa a törlőpapírt ebben a helyzetben, amíg a vérzés meg nem áll. Ez az egyik bevált módszer a vérzés leállítására.

3. Jég:

Ice- otthoni jogorvoslatok véres orrra

Egy másik otthoni orvosság az orrvérzés megállítására a jég. Vegyen zúzott jeget egy zacskóba, és vigye fel az érintett területre, enyhén összenyomva, amíg a vérzés meg nem áll. Csökkenti a gyulladást és összehúzza az ereket, ezáltal megállítja a vérzést.

4. A hagyma illata:

Szagolja meg a hagymát - az orrvérzés legjobb gyógyszere

A frissen vágott hagyma egy másik jó gyógyszer orrvérzés kezelésére. Ahelyett, hogy megennénk, vágjunk egy friss hagymát, és szívjuk be az illatát. A friss hagyma illatában található kén illata kiválóan sűríti a vért és megakadályozza a további vérzést. Ez az egyik indiai otthoni orvosság az orrvérzés ellen, amely gyermekek számára is használható.

5. Víz:

víz - természetes gyógymódok az orrvérzésre

Ha meg akarja állítani az orrvérzést, a víz az egyik legjobb otthoni gyógyszer. Ez nemcsak a vér tisztításában segít, hanem ha egy személy sok vizet iszik, akkor ritkábban fordul elő orrvérzés. A hidratált állapot fenntartása kulcsfontosságú az orrból származó vérveszteség szabályozásához.

6. Só:

só

Ez a termék minden háztartásban megtalálható, és hatékonyabb a vérzés megelőzésében. Az emberek az orr öntözését sóoldat segítségével gyakorolják, hogy az orrnyálkahártya puha és hidratált maradjon. Ez az egyik legjobb otthoni orvosság orrvérzésre felnőtteknél.

7. Gőz:

gőz - orrvérzés kezelése otthon

A gőz nagyon hasznos a vérzés megállításában is, és könnyen elkészíthető otthon. Egy edény forró forró víz tele van gőzzel, amelyet úgy használhat fel, hogy szembenéz ezzel a forró vízzel teli edénnyel, majd egy nagy törülközővel lefedi az arcot az edénnyel..

8. E -vitamin -kiegészítők:

E -vitamin -kiegészítők

Ha szeretné tudni, hogyan lehet természetes módon megelőzni az orrvérzést, a válasz az E -vitamin -kiegészítő. Sok háztartás otthon tartja ezt a kiegészítőt különböző célokra, az egyik az orr vérzésének megállítása. Vegyen be egy kapszulát, és törje szét, a kijövő gél tökéletes hidratáló hatású, és felvihető a repedt és felszakadt erekre, amelyek véráramlást okoznak.

9. Zöld leveles zöldségek fogyasztása:

zöld leveles zöldségek - házi jogorvoslatok orrvérzésre nyáron

A vérzés végleges leállításához zöld leveles zöldségeket kell fogyasztani, amelyek K -vitaminban gazdagok. Ennek oka az, hogy a K -vitamin köztudottan létfontosságú a megfelelő véralvadáshoz. Ezeknek a zöldségeknek a fogyasztása megakadályozza a vér szakadását a hajszálerekben, mivel könnyen alvadnak.

Az orrvérzés okai:

Az orrban sok véredény található, ami vérzésre hajlamos. Számos tényező járul hozzá az orrvérzéshez, beleértve a gyakori és súlyos okokat is:

Gyakori okok:

 • Száraz vagy hideg levegő
 • Allergiás reakciók
 • Légúti traktus fertőzések
 • Vegyi irritáló anyagok
 • Orrválasztás
 • Tüsszentés Ismételten
 • Az aszpirin szedése nagy adagokban

Súlyos okok:

 • Magas vérnyomás
 • Vérzési problémák
 • Rák
 • Alvadási problémák

Az orrvérzés tünetei:

Íme néhány az orrvérzés gyakori tünetei közül:

 • Hirtelen vérzés egy vagy két orrlyukból.
 • Folyó folyadék érzése a torok hátsó részén.
 • Gyakori nyelési vágy.

Az orrvérzés megelőzése:

Kivéve, ha az orrvérzés súlyos traumához vagy betegséghez kapcsolódik, a következő óvintézkedések betartásával megelőzheti a tüneteket:

 • Kerülje az orr felszedését.
 • Az otthoni párásító használatával megakadályozhatja a levegő kiszáradását.
 • A sóoldat használata hidratálhatja az orrnyálkahártyát.
 • Ne használjon túlzott mennyiségben dekongesztánsokat, mert kiszáríthatják az orrát.
 • Igyál sok vizet, hogy hidratált maradj.

Ezek az orrvérzés elleni szerek biztosan azonnali mentességet nyújtanak ettől a „véres” állapottól. Mivel ezek teljesen természetes módszerek, biztos lehet abban, hogy a mellékhatások alacsonyak vagy egyáltalán nem. Ha továbbra is vérzést tapasztal, annak ellenére, hogy követi ezeket a tippeket, azonnal orvoshoz kell fordulnia, és kérnie kell szakértői tanácsát. A gyakori vérzések veszélyesek, és nem gyógyíthatók a szokásos otthoni gyógymódokkal.

GYIK:

1. Melyek a különböző típusú orrvérzések?

Az orrvérzés az orrüregben kialakuló vérzés miatt következik be. Kétféle orrvérzés létezik – az elülső és a hátsó. Az elülső részen az orrlyuk falán lévő erek felszakadnak, ami vérveszteséget okoz. A hátsó orrvérzés során az orrüreg mögötti artériák felszakadnak. Ez súlyosabb állapot, és súlyos vérveszteséghez vezet.

2. Kik hajlamosabbak az orrvérzésre?

Bár az orrvérzés bárkit megtámadhat, a gyermekek és a terhes nők hajlamosabbak rájuk. Tanulmányok azt mutatják, hogy a 2-10 év közötti gyermekeknél nagy a vérzés esélye. A terhes nők is hajlamosak az orrvérzésre, mivel megnövekedett a véráramlás a testükben. Még az 50-80 év közötti idős emberek is nagy kockázatot jelentenek erre a tünetre.

3. Gyakori -e, hogy mindkét orrból vérzik az orr?

Ritkán fordul elő, hogy valaki mindkét orrlyukból orrvérzést tapasztal. Nem veszélyes azonban, ha két orrlyukból vérzik. Az otthoni jogorvoslatok bármelyikét kipróbálhatja, hogy azonnal megszabaduljon a tünetektől. Ha a vérzés nem csökken, akkor orvoshoz kell fordulnia, és alapos orvosi vizsgálatot kell végeznie.