6 bedste fristeder og parker i Bihar

Bihar er synonymt med mange ting, hvor det vigtigste er parkerne. Den tolvtstørste delstat i Indien er gennemsyret af historisk betydning og spiller en stolt vært på overraskende 21 naturreservater. Denne stat har også 2 nationalparker.

Således er Bihar fuld af frodigt grønt, der er en knibe i alle tropiske klimaer. Bihars naturreservater er en perfekt grobund for mange unikke arter af flora og fauna. De giver også meget gode medicinske faciliteter, der sikrer, at de bevarede dyr også er godt overvåget og medicinsk assisteret.

Sanctuaries er hjem for dyr som:

• Tigre,

• dovendyr,

• Vilde hunde,

• Sambhars,

• Nilgai,

• Ulve,

• Leoparder,

• Hyæner,

• Påfugle,

• Pythoner,

• Enhornede næsehorn,

• Indisk bison og mange flere.

Her er nogle af de mest berømte helligdomme og parker i Bihar:

Palamau Tiger Reserve:

parker i bihar

Palamau -reservatet er enhver botanikers glæde. Med rig vegetation er det et sted, der er vært for en overflod af sjældne arter i planter. Træer som Sal, Pala, Mahua og Bamboo ledsager de mindre høje Murhu, Gulgul, Hulk og Netarhat. Det udsøgte Mirchaiya -vandfald, der ligger sammen med Garu, Suga Bandh -vandfald vil helt sikkert fascinere dig med deres æteriske skønhed. Skønheden i dette sted har længe begejstret mange forfattere for at synge roser over den betagende magi, der er skabt med striber af solstråler, der gennemsyrer gennem de tætte skove.

Valmiki Nationalpark:

parker-i-bihar-valmiki-nationalpark

Maharishi Valmikis hjem, vismanden og komponisten af ​​den episke Ramayana er restaureret i denne nationalpark. Det er en lektion i bod om, hvordan en røver blev til en vismand og optog historier om Herren. Enhver, der kommer for at besøge dette sted, nyder den fred og ro, der tager dem kilometer væk fra bylivets stress.

Rajgir Wildlife Sanctuary:

parker-i-bihar-rajgir-wildlife-sanctuary

Bygget på en malerisk grund, der strækker sig cirka 34 kvadratkilometer, er Rajgir Wildlife Sanctuary udstyret med den lykkelige tilstedeværelse af hængekøjer, der har sine rødder i den berømte æra af buddhister og jains i sin periferi. Dette sted ligner de fleste buddhistiske fristeder og har en varemærke -ro, der skal opleves personligt.

Hazaribagh Wildlife Sanctuary:

parker-i-bihar-hazaribagh-dyreliv-fristed

Beliggende i Bihars kuperede terræn og dækker over 184 kvadratkilometer med tykke tropiske skove og græsmarker er det meget berømte Hazaribagh Wildlife Sanctuary. Hjem for en rigt biologisk mangfoldig fauna, det er et meget eftertragtet turiststed i Bihar. Den bedste tid er forårets begyndelse, hvor skoven kommer til live med et stænk regnbuefarver. Med talrige observationstårne ​​placeret i parken kan turister og vildtlevende mennesker se dyrene nærmere.

Udhwa Lake Bird Sanctuary:

parker-i-bihar-udhwa-sø-fuglereservat

Denne smukke fuglereservat er lavet af to lækre søer Pataura og Berhale og dækker tæt på 565 kilometer. Hver af søerne dækker en stor udstrækning, dvs. henholdsvis Pataura 155 hektar og Berhale 410 hektar. Beliggende et stenkast fra den hellige Ganga -rivulet tilføjer et behageligt åndeligt præg. Det er bedst at besøge om vinteren, når trækfugle flokkes i helligdommen. Det er virkelig en fugleelvers fantasi.

Bihar -skovens embedsmænd sikrer, at der ikke er krybskytteri, og enhver sådan retfærdiggørelse af love straffes strengt.

Funtasia Island Water Park Patna:

parker-i-bihar-funtasia-vand-park-patna

Bihars første og eneste vandland er en dille blandt både unge og børn. Åbent fra torsdag til tirsdag er det lukket om onsdagen. Denne park har været længe ventet af beboerne og er en stjerneattraktion i Patna. Besøg den for at undslippe den tropiske varme, der er synonym med Bihar om somrene. Det vil helt sikkert løfte dit humør.

Kan du lide disse fantastiske helligdomme og parker i Bihar? efterlad venligst din kommentar herunder.