6 berømte parker i Jaipur med billeder

Jaipur er bedre kendt som den lyserøde by. Det sport et stort antal majestætiske paladser og forter. Navnet ‘lyserød by’ stammer fra, at de fleste forter og paladser her er bygget af den røde sandsten, der giver hele byen en lyserød nuance, deraf navnet. Byen blev grundlagt af Maharaja Jai ​​Singh og er opkaldt efter ham. Hawa Mahal, Jantar Mantar, Nahargarh Fort er kun få af de historiske monumenter, som denne by huser.

Populære parker i Jaipur med billeder:

Her er en liste over et par store parker i Jaipur.

1. Jawahar -cirkel:

parker i jaipur

Denne park som navnet antyder er helt cirkulær i form. Men dens attraktion ligger i, at det er den største cirkulære park i hele ikke kun Indien, men selve Asien! Udover sin enorme størrelse og form har parken også smukke rosenhaver og musikalske springvand! De nyligt tilføjede joggingbaner gør denne park til et glimrende sted at gå til dit morgenløb. Det ligger i nærheden af ​​sanganer -lufthavnen. Det er udviklet af Jaipur Development Authority og er et af de mest berømte steder i Jaipur.

2. Kanak Vrindavan:

parker-i-jaipur-kanak-vrindavan

Denne have er bygget i en dal midt i Aravalli Hills. Parken har frodige haver med velholdte træer og planter og blomsterbuske. Det har også mange unikke konstruktioner som ‘chhatris’ og kompliceret arkitektur langs dets vægge. Disse strukturer omfatter de typiske konstruktioner, der findes overalt i Jaipur i sine paladser og mahals. En række smukke springvand er også blevet føjet til det. Govind Devji -templet ligger inden for dets vægge. Haven blev oprindeligt bygget for mere end 200 år siden og har derfor en rig personlighed.

3. Ram Nivas Have:

parker-i-jaipur-ram-niwas-have

Dette er en anden historisk have, der blev bygget for mange år siden af ​​nogle Rajput Maharaja. Haven har blandt andet også en zoologisk have og en fuglepark! Det har også et gymnastiksal, kunstgalleri og Ravindra Rang Manch -teatret. Som det må være indlysende, udvider det sig over et stort område på 76 hektar. Centralmuseet er også blevet bygget inden for dets mure. Det er et interessant sted at besøge og bestemt din tid værd.

4. Sisodiya Rani Bagh:

parker-i-jaipur-sisodia-rani-have

Denne udsøgte have er opkaldt efter dronningen, hvis palads den pryder, nemlig Sisodiya. Hun var en majestætisk dronning, der kom fra Suryavanshi -linjen i Rajputs. Haven ligger få kilometer fra Jaipur. Malede pavilloner, vandløb og springvand er alle de elementer, der gør dette multi-tierede springvand smukt. Paladset, der ligger over haven, er lige så udsøgt som selve haven med fremragende arkitektoniske konstruktioner.

5. Vidyadhar Have:

parker-i-jaipur-vidyadhar-ka-bagh

Også denne have ligger kun få kilometer fra Jaipur, tæt på Sisodia -haverne. Ligesom de mange andre fortryllende haver i Jaipur er Vidyadhar Garden også udførlig og smuk. Det har været opkaldt efter sin arkitekt og har en struktureret struktur, der minder meget om Sisodia -haven. Pavilloner her skildrer spektakulære vægmalerier af Lord Krishna og særlige begivenheder fra hans liv. Det er det perfekte sted at gå for at få en fornemmelse af, hvordan mughal- og Rajput -paladshaverne plejede at være.

6. Central Park:

parker-i-jaipur-central-park

Denne park er udviklet af Jaipur Development Authority og har en kæmpe frodig have, en golfbane og huser endda Rambagh Polo Ground. Det har en separat betonbane til joggere og morgenvandrere. Den omkringliggende flora og fauna udgør en fredelig ramme for ovenstående aktiviteter. Jaipur er en by, der er fyldt med paladser og næsten alle af dem har ledsagende haver og parker, der blev lavet af gamle maharajaer. Central park er imidlertid blevet åbnet for nylig og har derfor en mere moderne konstruktion. Det har endda et par fuglearter, der tiltrækker flere fugleelskere fra tid til anden.

Håber du kunne lide disse smukke parker i Jaipur. Efterlad din kommentar herunder.