10 park és szentély Assamban

Assam egy olyan állam, amely arról ismert, hogy óriási mértékben járul hozzá az indiai vadon élő állatok védelméhez. Assam vadvilágának megkoronázása a Kaziranga Nemzeti Park és a Manas Nemzeti Park két UNESCO Világörökség része.

Gyönyörű parkok Assamban:

Itt van egy lista Assam parkjairól, amelyek mindenféle vadon élő állatot szolgálnak fel.

Chakrashila Wildlife Sanctuary:

parkok Assamban

Ez a mintegy 46 négyzetkilométeres területen terül el, Assam Kokrajhar és Dhubri kerületében. Ez a vadon élő állatok otthona számos egyedülálló növény- és állatvilágnak. Lényeges, hogy ez a szentély a veszélyeztetett Golden Langur második legjobban védett otthona.

A Hoollongapar Gibbon szentély:

parks-in-assam-hoollongapar-gibbon-szentély

A tea kertekkel és hosszú gyepterületekkel körülvett Assam vadasrezervátum gazdag biológiai sokféleségéről híres. Ez a szentély ad otthont az egyetlen gibbonnak Indiában

  • Hoolock gibbons
  • Bengáli Lassú Loris

Kaziranga Nemzeti Park:

parks-in-assam-kaziranga-national-park

A szent Brahmaputra folyó partján, 800 négyzetkilométernyi területen terül el Assam legnagyobb szentélye. A Park körül van

• Száraz lombhullató erdők,

• Sziklás tájak és

• Magas bozót

A szentély vonzereje ebben a szentélyben az, hogy ez az egyetlen természetes élőhelye a kihalás közeli nagy indián egyszarvú orrszarvúnak. Vannak szafari túrák, ahol meglátogathatja az egész távot dzsipen, és megtapasztalhatja ezeket a csodálatos lényeket. A buja zöld területek ideálisak madármegfigyelésre a télen vándorló hatalmas rajoknál.

Dibru-Saikhowa vadaspark:

parkok-in-assam-dibru-saikhowa-vadvilág-szentély-vad-ló

Ez a szentély ugyanolyan jól ismert vadon élő vadlovakról, valamint néhány veszélyeztetett madárfajról. A festői környezet lélegzetelállító látványt nyújt a téli hónapokban a vándormadarak számára. Ez a fő turisztikai attrakció.

Manas Nemzeti Park:

parks-in-assam-manas-national-park

A dzsungelbe öltözött Himalája lábai és a Manas folyó között helyezkedik el, egyike a kilenc legkeresettebb Tigrisrezervátum-projektnek az országban, amely elkötelezett a veszélyeztetett Bengáli Királyi Tigris védelmében..

Bornadi vadvédelmi terület:

parkok-in-assam-bornadi-vadvilág-szentély-fehér szárnyú-kacsa

Ez a szentély ad otthont a legritkább veszélyeztetett vadon élő fajoknak, mint pl

• Pygmy Hog,

• Arany Langur,

• Foltos leopárd,

• Fehér szárnyú fakacsa,

• Tigris,

• Őszinte nyúl,

• Mocsári szarvas stb.

Jelentős része a főemlősök sokféleségének védelmében. Az egyik oldalon a Himalája hegységgel és a másik oldalon a Bhután Nemzeti Határral ez ünnep a fáradt lelkek és az izgatott redőnyök számára..

East Karbi Anglong Wildlife Sanctuary:

parks-in-assam-east-karbi-anglong-wildlife-sanctuary

Lélegzetelállító sylvan -tó veszi körül a közel 228 négyzetkilométeres területet, és rengeteg lenyűgöző növény- és egzotikus állatvilágnak ad otthont. Ez a tartalék a lakó- és vándormadarak sokféle védelmére szolgál.

Deepor Beel Bird Sanctuary:

parks-in-assam-dipor-bil

A nyugalmas aura és a vonuló madarak dallamos twitterei tökéletes receptet biztosítanak a csendes kiruccanáshoz a természet ölébe. Guwahatiban található, természetes élőhelye sokféle színes tollas angyalnak. Ezen a szentélyen 120 fajta fajt regisztráltak, néhányuk

• Királyhalászok,

• Halász sasok,

• Adjutáns gólyák és

• Különféle kacsák

Bordoibam Bilmukh Bird Sanctuary:

parks-in-assam-bordoibam-bilmukh-bird-sanctuary

Ez egy küszöbön álló szentély, amelyet szilvani tavak és szikrázó víztestek tarkítanak, és Larkspur és Assam Dhemaji kerületei között oszlik meg. A buja zöld hátsó cseppnek és a bőséges növényzetnek köszönhetően ez kellemes élmény minden természetbarát számára.

Nambor Wildlife Sanctuary:

parkok-in-assam-nambor-vadvilág-szentély

A Nambor Wildlife Sanctuary boldog menedék az elefántok és nemzeti állataink, a királyi bengáli tigrisek számára.

Ha a szentélyek túl nehézkesek, próbálja ki a Guwahati Állatkertet, hogy kiválassza a legjobb állatokat, amelyek ebben a régióban élnek. És ha a természet nem kelti fel az étvágyát, akkor válassza a guwahati Accoland vízi parkot, ahol az egész család élvezheti a vízi sportok izgalmát.

Képek Forrás: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10.