20 leghíresebb indiai vadrezervátum, amelyet 2021 -ben meg kell látogatni Indiában

Indiában sokféle zöld és csodálatos erdő található. Mivel India az egyetlen föld, az egyik legkülönfélébb szépséget határozza meg természetes helyén, változatos vonzerővel. Nem csak a kultúra, vagy akár a fesztivál és a kifejező történelmi emlékek tekintetében; de India édesanyja e hihetetlen földjét a legjobban üdvözölhetjük, ha sokféle vadon élő állat él a gyönyörű táj, valamint a virág- és állatvilág szépségének széles skálája között. Indiában számos vadon élő szentély található. Olvassa el, hogy megtudja az indiai vadon élő állatok szentélyeinek nevét.

Ebben a cikkben találkozik az indiai vadállatok védett helyeinek listájával az államokkal. A kétéltűek több típusa, mint az Annamalai béka és az Anamudi békák állítólag már túlzottan csökkent. Vannak más fajok is, mint például a Nilgiri Tahr és a Gharial, amelyeket most ezekben a csodálatos vadon élő állatok szentélyeiben őriznek Indiában.

A 20 legfontosabb vadon élő szentély Indiában

1. Kaziranga Nemzeti Park:

vadon élő állatok szentélyei Indiában

Ez a Brahmaputra folyó partján, Assamban található. Ez egy híres szentély, amelyet Indiában a vadon élő állatok szentélyei között a legjobbnak tartanak, ahol többféle szarvas, tigris, vaddisznó és még elefánt is megtalálható. Szintén népszerű a kétéltű és madárfajok több típusánál. Édesvízi patakokkal rendelkezik, és a mocsári szarvas is kedvenc állat itt.

2. Bandipur Nemzeti Park:

vadon élő állatok szentélyei Indiában

Ez néhány kilométerre van Mysore -tól, és még néhány kilométerre a híres Bangalore városától. Ez egy kedvenc hely, amely számos vadon élő állat- és kétéltűfajt őriz. Nagy tavak is vannak itt, és a zöld, amely sok ember kedvelt látnivalója. Egy személy megtalálhatja itt a Himalája ara papagájokat és más madarakat, például verebeket és fürjöket.

3. Bandhavgarh Nemzeti Park:

vadon élő állatok szentélyei Indiában

Ez a kedvenc hely, ahol az ember szarvasokat láthat. Ez az egyik legnagyobb vadon élő szentély Indiában, amely szintén népszerű a kis patakok és tavak miatt. A buja növényzet vonzza az embereket, akik szeretnek nézni madarakat, és sok madárfaj érkezik erre az erdőterületre, mint a flamingók és sok színes papagáj.

4. Kumarakom madárrezervátum:

vadon élő állatok szentélyei Indiában

Az ember természetes élőhelyén megtalálhatja a buja növényzetet és a Brahminy sárkányt. Itt személyek hajókázhatnak, vagy a csónakházakban tartózkodhatnak. A vízimadarak is meglehetősen gyakoriak itt és a gém. Ez egy divatos hely a kócsagok és a Himalája gólyák számára.

5. Gir Sanctuary:

vadon élő állatok szentélyei Indiában

Ez az a hely, ahol az ember természetes élőhelyén számos vadszarvasfajtát találhat. Ez Gujarat államban található, és a szomszédos területeken is számos tó található. Vannak olyan parkterületek, ahol a madarakat természetes élőhelyükön is megőrzik. A Kraitok és más hüllők több fajtája is megtalálható itt.

6. Narcondam Wild Life Sanctuary:

vadon élő állatok szentélyei Indiában

Ez egy kis sziget az Andamán és a Nikobár -szigeteken. Itt található néhány madárfaj. Ez a terület buja növényzettel és festői kilátással rendelkezik az emberek számára. Vannak itt tóterületek is, ahol különféle víziállatok láthatók.

7. Keoladeo Ghána Nemzeti Park:

vadon élő állatok szentélyei Indiában

Ez népszerű Rajasthan államban, és sokan szeretik látni a természetes élőhelyükön élő madarak széles fajtáit. A térséggel szomszédos tavak és az édesvízi patakok is itt találhatók kétéltűek és más vízi fajok.

8. Sultanpur Bird Sanctuary:

vadon élő állatok szentélyei Indiában

Ez egy híres erdőterület, amelyet a Gurgaon -kormány megőrzött. Ez édesvízi patakokkal és tavakkal rendelkezik, ahol a madárfajok több fajtája látható.

9. Krishna Wild Life Reserve:

vadon élő állatok szentélyei Indiában

Ez Andhra Pradeshben van, és mangrove terület. Ez is divatos hely a különféle állatfajok számára, mint például a flamingók, a fürj és a szarvas. Az ember láthatja itt a vaddisznókat és a gaurokat is.

10. Pench Nemzeti Park:

Pench Nemzeti Park

Ez Madhya Pradeshben van. Ez híres buja növényzetéről. Egy személy itt lovagolhat a járműveken, és láthatja az állatokat természetes élőhelyükön is. A legnépszerűbbek között meglehetősen népszerűek a tigrisek, az oroszlánok, a gepárdok és a pumák. Itt vaddisznók és hiénák találhatók.

11. Chinnar Nemzeti Park:

Chinnar Nemzeti Park

Ez az egyik legjobb vadon élő szentély Dél -Indiában. A legnépszerűbb fajok itt a krokodilok, amelyek a Muggar. Ez a Nilgiri Tahr esetében is népszerű. Az ember megtalálhatja itt a mocsári szarvasokat és még a madárfajok széles választékát is. Ez a nyugati Ghaton található.

12. Bandhavgarh Nemzeti Park:

Bandhavgarh Nemzeti Park

Ez egy népszerű terület Madhya Pradeshben, ahol egy személy tigriseket és pumákat találhat természetes élőhelyén. Ez az ország kormányának kedvenc projektje volt. Vannak édesvízi patakok és a szomszédos kis tavak zöldjei is.

13. Khangchendzonga Nemzeti Park:

Khangchendzonga Nemzeti Park

Ez Sikkimben található, és nagyon híres a vadon élő állatok sokféleségéről, mint például a Vörös panda, a vaddisznók, a tigrisek és az oroszlánok. Vannak itt madarak és más kétéltűek is.

14. Ranthambore Nemzeti Park:

Ranthambore Nemzeti Park

Ez Rajasthanban található, és Észak -India egyik legjobb vadon élő szentélye. Nagyon népszerű terület a turisták körében. Itt buja növényzet és néhány vadállat látható. A legnépszerűbbek a tigrisek. Állítólag ez a legnagyobb a tigrisek tartaléka az északi részeken. Ez is híres a sokféle kraitról és más hüllőfajokról. Vannak olyan madarak is, mint ara, fürj és különböző típusú békák, amelyek a tavak szomszédságában láthatók..

15. Manas szentély:

Manas szentély

Ez Assamban található, és divatos hely azok számára, akik szeretnék látni az állatokat természetes élőhelyükön. Egy személy különféle Himalája repülő fajokat és hüllőket sportolhat itt. Vannak olyan területek is, ahol az ember láthatja a krokodilokat és más kétéltűeket az édesvízi tavak mellett. Vannak olyan állatok is, mint az Arany Langur és az itt látható vaddisznók. Különféle veszélyeztetett teknősfajok láthatók itt. Ez Assam kormányának vírusos projektje.

16. Hazaribagh Nemzeti Park:

Hazaribagh Nemzeti Park

A Hazaribagh -i festői nemzeti rezervátum, amely Ranchitól mintegy 135 km -re található, jogosan a Jharkhand földjének értékes birtoka. Gazdag biológiai sokféleségéről ismert. A Hazaribagh Nemzeti Parkot India egyik legjobb vadon élő századának tartják. Nagyszerű csomópont Kakar, gepárd, nilgai és szambar, valamint más veszélyeztetett fajok számára. Egyszerűen bérelhet autót, hogy felfedezze ezt a gyönyörű parkot. Ideális azonban a Hazaribagh Nemzeti Parkba való utazáshoz, hogy a felfedezés ne legyen zavartalan és szórakoztatóbb.

17. Madhav Nemzeti Park:

Madhav Nemzeti Park

Az erdei régió és a jó tavi ökoszisztéma tökéletes keveréke várja a turistákat a Madhav Nemzeti Parkban, amely a Madhya Pradesh állambeli Shivpuri területén található. A nemzeti park biztosan izgalmas élményt nyújt, és joggal nevezhető a krokodilok földjének, mert számos krokodilnak ad otthont. Élvezze a vad törekvéseket, miközben találkozik az egyik legnagyobb hüllővel és ragadozóval. A zöldbe öltözött Mr. Croc és családja leköti a legtöbb figyelmet, bár a leopárd, a sakál, a róka és a vargánya megkapja a részét a híres Madhav Nemzeti Parkban. A nemzeti park szélén található a gyönyörű Sakhya Sagar nevű tó, amely sok vándorló madárvilágnak ad otthont. Tehát nagyszerű kalandos utazásra számíthat egy tökéletes helyen!

18. Indravati Nemzeti Park:

Indravati Nemzeti Park

India zöld államában, Chhatisgarhban található India egyik legjobb nemzeti parkja. Az Indravati Nemzeti Park izgalmas felfedezési élményre hívja Önt Közép -Indiában. A Dantewada kerületben található, ez az egyetlen tigrisrezervátum az államban. A veszélyeztetett állatok, mint a vad bivalyok, Barasinghas, tigrisek, leopárdok, Chausingha (négyszarvú antilop), Gaurs (indiai bölény), Nilgai, Sambar, Sloth Bear, Dhole (Vadkutya) stb..

19. Chilka Wildlife Sanctuary:

Chilka vadvilág

A keleti part ad otthont ennek a virágzó vadvilágnak, rengeteg növényzettel. A híres Chilka Wildlife Sanctuary Odishában az egyik legjobb példa erre. Ha Odishát tervezi meglátogatni, akkor feltétlenül látogassa meg a Chilka Wildlife Sanctuary-t, amely Puri délnyugati részén található. A Blackbuck, a hiénák, a foltos szarvasok, az aranysakálok és más vízi állatok otthona, a szentély menedéket nyújt a delfinek, a garnélarák, a rák, a végtelen gyík és a rákfélék számára, a Chilka Wildlife Sanctuary az egyik legjobb szentély Kelet -Indiában. A Chilka Wildlife Sanctuary több mint 225 halfajnak és más lenyűgöző naplementének és napfelkeltének ad otthont..

20. Jaldapara Nemzeti Park:

Jaldapara Nemzeti Park

Ha okokat talál arra, hogy látogassa meg az ország keleti részét, akkor ezt a vadon élő állatok szentélyét meg kell látogatni. A Jaldapara Nemzeti Park az egyik legjobb nemzeti vadrezervátum Indiában, a Jalpaiguri kerületben, Nyugat -Bengáliában, és meglehetősen csábító lehet, mivel különféle veszélyeztetett állatoknak és madaraknak ad otthont. A park az egyik leghíresebb vadon élő szentély India elsősorban az elefántoknak ad otthont, és elefántszafarit is kínál, amely valóban tökéletes emléket fog hozni. A Jaldapara biztonságos otthona egyszarvú orrszarvúnak, szarvasnak, szambrának, ugató szarvasnak, foltos szarvasnak és disznószarvasnak, vaddisznónak és bölénynek. Biztosan az egyik legizgalmasabb nemzeti park útja lesz a Jaldapara Nemzeti Parkban.

Most már tudja, hogy a vadon élő állatok szentélye több, mint pusztán vadrezervátum, különböző határokkal és falakkal. Amellett, hogy az Ön által keresett extra szórakozást kínálja Önnek, az indiai vadon élő évszázadok listája egyszerre segít abban, hogy meglátogassa őket a következő indiai utazás során. Győződjön meg arról, hogy a következő alkalommal, amikor India bármely részébe utazik, nemzeti parkot vett fel az útvonalába, hogy megszerezze élete egyik legjobb utazási élményét. Remélem, hogy ez a cikk segített megtalálni Indiában a vadon élő állatok számos védőhelyét

Gyakran ismételt kérdések és válaszok:

1. mi az a Szentély?

Válasz: A vadon élő állatok menedéke olyan hely, amely biztonságos, élethosszig tartó otthont biztosít a veszélyeztetett állatoknak és madaraknak, és a lakosokkal méltósággal, együttérzéssel és tisztelettel bánnak az érkezésük napjától napjaik végéig. A szentélyek élővilágunk jóléte érdekében léteznek.

2. Mennyi a vadon élő állatok szentélye Indiában?

Válasz: Ha kíváncsi arra, hogy hány vadon élő szentély található Indiában, akkor az indiai vadvédelmi szentélyek száma 543. Indiában a vadon élő állatok szentélyei 118 918 km -es területet foglalnak el, ami az ország földrajzi területének 3,62 % -a. Az

3. Miért NEM láttam néhány állatot?

Válasz: Az állatoknak egyedül kell lenniük. Időbe telik, amíg elvegyülnek új környezetükben. Ezenkívül a krónikus stressz súlyos egészségügyi problémákhoz vezethet az állatoknál; ezért hajlamosak egy ideig pihenni rejtett helyeiken. A vadon élő állatok védőhelyein élő állatok egészsége és biztonsága kiemelt fontosságú, és ez néha azt jelenti, hogy lehetőséget kell adni számukra, hogy elrejtőzzenek.

4. Miért néznek ki az állatok egy része öregnek vagy sérültnek?

Válasz: Mivel az indiai nemzeti parkokban és vadrezervátumokban élő állatok egy része öreg vagy sérült. Szentélyként nincs lehetőségük fiatal, csinos állatok kiválasztására. Sok állat messze túlélte a várható élettartamát a vadonban, ugyanakkor sokan közülük súlyos sérülések miatt kerülnek a vadon élő állatok szentélyeibe. A biztonságos környezet, a gondos táplálkozás -ellenőrzés, a rendszeres egészségügyi ellátás, a viselkedés gazdagítása, a stresszkezelés és sok más tényező hosszú ideig tartja egészségesen és boldogan a vadon élő állatok szentélyeiben élő állatokat. Az idős állatok idővel természetesen lelassulnak. Nem mozognak, mint a fiatalok és az erősek. Inkább inkább lustálkodnak A súlyos sérülésekkel járó állatok különös gondot igényelnek, és néha nem néznek ki olyan jól, mint egészséges társaik.

5. Milyen táplálkozási ütemtervvel rendelkeznek ezek az állatok és madarak a vadon élő állatok szentélyeiben?

Válasz: Függetlenül attól, hogy hány vadon élő szentély található Indiában, mindegyik jól karbantartott. A vadon élő állatok nem étkeznek meghatározott ütemterv szerint. Tanulmányok azt mutatják, hogy ha a vadon élő állatok szentélyei fogságban megismétlik ezeket a körülményeket, minden nap összekeverik az étrendet és a programot, ez segít az állatok elkötelezettségének és aktivitásának megőrzésében. A különféle gazdagító tevékenységek kombinációjának köszönhetően az állatok hajlamosabbak egészségesebbé válni mind fizikailag, mind szellemileg.