6 A legjobb szentélyek és parkok Biharban

Bihar sok minden szinonimája, a legfontosabbak a parkjai. Történelmi jelentőségével átitatva, India tizenkettedik legnagyobb állama büszke házigazda egy meglepő 21 vadasparkban. Ennek az államnak 2 nemzeti parkja is van.

Így Bihar tele van buja növényzettel, amely minden trópusi éghajlaton nehéz helyzet. A bihari vadasparkok tökéletes táptalajt jelentenek számos egyedülálló növény- és állatvilág számára. Nagyon jó orvosi létesítményeket is biztosítanak, amelyek biztosítják, hogy a konzervált állatokat is jól felügyeljék és orvosi segítséget nyújtsanak.

A szentélyek otthont adnak az állatoknak, mint például:

• Tigrisek,

• Lusta medvék,

• Vad kutyák,

• Sambhars,

• Nilgai,

• Farkasok,

• Leopárdok,

• Hiénák,

• Peafowls,

• Pythons,

• Egyszarvú orrszarvú,

• Indiai bölény és még sok más.

Íme néhány Bihar leghíresebb szentélye és parkja:

Palamau tigrisrezervátum:

parkok Biharban

A Palamau rezervátum minden botanikus öröme. Gazdag növényzetével olyan hely, ahol rengeteg ritka növény található. Fák, mint Sal, Pala, Mahua és Bamboo kísérik Murhu, Gulgul, Hulk és Netarhat kisebb halmait. A gyönyörű Mirchaiya vízesés a Garuval, a Suga Bandh vízeséssel együtt elvarázsolja éteri szépségével. Ennek a helynek a szépsége sok írót régóta elbűvölt, hogy dicsérjék a lélegzetelállító varázslatot, amelyet a sűrű erdőkön áthatoló napsugarak csíkjai hoznak létre.

Valmiki Nemzeti Park:

parks-in-bihar-valmiki-national-park

Maharishi Valmiki, a Ramayana eposz bölcsének és zeneszerzőjének otthona helyreáll a nemzeti parkban. Tanulság a bűnbánatról, hogyan vált egy rabló bölcsévé, és rögzítette az Úr történetét. Bárki, aki ellátogat erre a helyre, élvezi a békét és nyugalmat, amely kilométerekre távolítja el a városi élet stresszétől.

Rajgir vadvédelmi terület:

parkok-in-bihar-rajgir-vadvilág-szentély

A Rajgir Wildlife Sanctuary épülete festői, mintegy 34 négyzetkilométeres telken épült. A függőágyak kedvező jelenlétével ruházták fel, melynek gyökerei a buddhisták és a dzsainok jeles korszakában vannak. Ez a hely hasonlít a legtöbb buddhista szentélyhez, és védjegye a nyugalom, amelyet személyesen kell megtapasztalni.

Hazaribagh Wildlife Sanctuary:

parkok-in-bihar-hazaribagh-vadvilág-szentély

A nagyon híres Hazaribagh Wild Life Sanctuary Bihar dombos terepén található, és több mint 184 négyzetkilométer vastag trópusi erdőkkel és füves rétekkel borítja. Gazdag biológiai változatosságú állatvilágnak ad otthont, ez egy nagyon keresett turistahely Biharban. A legjobb idő a tavasz kezdete, amikor az erdő megelevenedik a szivárvány színeivel. A parkban található számos megfigyelőtoronnyal a turisták és a vadon élő állatok szerelmesei közelebbről is szemügyre vehetik az állatokat.

Udhwa Lake Bird Sanctuary:

parkok-in-bihar-udhwa-tó-madár-szentély

Ez a két kellemes Pataura és Berhale tóból épült, és közel 565 kilométer hosszú ez a gyönyörű madárvédelmi terület. A tavak mindegyike hatalmas kiterjedésű, azaz Pataura 155 hektár, Berhale 410 hektár. A kőhajításnyi távolságra található a szent Ganga -pataktól kellemes szellemi érintést kölcsönöz. A legjobb télen látogatni, amikor vándormadarak özönlenek a szentélybe. Ez valóban egy madárbarát fantáziája.

A Bihari erdő illetékesei gondoskodnak arról, hogy ne legyen orvvadászat, és a törvények ilyen igazolását szigorúan büntessék.

Funtasia Island Water Park Patna:

parks-in-bihar-funtasia-water-park-patna

Bihar első és egyetlen vízi parkja őrület a fiatalok és a gyerekek körében. Csütörtöktől keddig nyitva tart, szerdánként zárva. Ezt a parkot régóta várják a lakók, és Patna egyik fő látványossága. Látogasson el ide, hogy elkerülje a trópusi forróságot, amely nyáron Bihar szinonimája. Ez biztosan felemeli a hangulatát.

Ön olyan, mint ezek a csodálatos szentélyek és parkok Biharban? kérjük, hagyja megjegyzését alább.