6 híres park Gurgaonban képekkel

Gurgaon Haryanában, a mai Nemzeti Főváros régióban található. Lassan India minden üzleti központjának fő központjává válik. Ez a város a harmadik legmagasabb egy főre jutó jövedelemmel az országban. Maga a város kicsi, és nem lakott sok turisztikai célponttal. Többnyire sport irodaházak.

A teljes területet ipari vagy informatikai szektornak tekintik. Ennek a régiónak azonban még mindig van parkja. Néhány nagyon híres nemzeti park található Gurgaonban és annak közelében.

Gyönyörű parkok Gurgaonban képekkel:

Itt található a lista Gurgaon azon néhány parkjáról, amelyeket Burgeonban lehet látogatni.

Sultanpur Nemzeti Park:

parkok Gurgaonban

Ezt a parkot korábban Sultanpur Bird szentélynek nevezték. Később nemzeti parkká alakították. Minden madárbarátnak meg kell látogatnia ezt a parkot Gurgaonban! Számos ritka és gyönyörű madárfajnak ad otthont. A vadon élő állatok más formái is élnek zöld környezetében.

A park jól karbantartott és gyönyörű. Az itt talált madarak közül néhány-közönséges hurok, Paddyfield pipit, lila napragadó, kis kárókatona, indiai kárókatona, közönséges kanál, szürke francolin, fekete francolin, indiai görgő, fehér torkú jégmadár, foltos gólya, festett gólya, fekete nyakú gólya , Fehér ibisz, Feketefejű ibis, Kis kócsag és így tovább.

Érkezés Biodiversity Park:

parkok-in-gurgaon-érkezés-biodiverzitás-park

Ez a park az Aravalli tartományban található, és 692 négyzetkilométeres kiterjedésű területet ölel fel. ez a föld egykor gazdag volt növény- és állatvilágban. De bányászatra használták, és ez tönkretette természetes festői szépségét. Most, hogy minden hasznosságát kiszorították belőle, a Delhi Fejlesztési Hatóság és a Delhi Egyetem magára vállalta a helyreállítását. A karbantartás és helyreállítás gyors és hatékony volt, de még mindig sokkal több időt vesz igénybe a bányászat okozta károk helyreállítása.

Tau Devi Lal biodiverzitás park:

parks-in-gurgaon-tau-devi-lal-bio-diverzitás-park

A parkot azzal a jó szándékkal nyitották meg, hogy Gurgaon lakóinak egy gyönyörű helyet biztosítsanak, ahova este elvihetik gyermekeiket. Amikor belépett a területére, az erőfeszítések nyilvánvalóak a gyönyörű szobrokból és a bejáratból. A rossz karbantartás azonban jelentősen csökkentette a park pompáját! Ez a park a Gurgaon 52. szektorában található.

Szabadidő -völgyi park:

parkok-in-gurgaon-szabadidő-völgy-park

Ez egy egyszerű, mégis jól karbantartott park a városban, hogy megkönnyebbüljön a vállalati világ nyüzsgésétől, amelyben a város fulladni látszik. A park jól karbantartott, és ideális a rövid reggeli vagy esti sétákhoz. Még határait szegélyező éttermek is vannak, ahol élvezheti az étkezést, miközben a környező gyönyörű tájban gyönyörködik.

Okhla madárrezervátum:

parkok-in-gurgaon-okhla-madár-szentély

Ez egy másik kiváló madárvédelmi terület, Delhi közelében. Bár nem pontosan Gurgaonban, ez a madárpark nagyon közel van hozzá. A terület körülbelül 3,5 négyzetkilométer. a parkban egy nagy tó található, amely gyönyörű hátteret ad az itt található sokféle madárnak. A folyó partján fekvő tó valójában a folyó duzzasztásával jött létre. Ez a park gyakran kísérti a környéket látogató madárbarátokat.

Asola Bhatti vadvédelmi terület:

parkok-in-gurgaon-asola-bhatti-vadvilág-szentély

Ez a park az NCR (Nemzeti főváros régió) Tughlakabad régiójában található. Ez a terület valószínűleg az erdők utolsó foltja, amely egykor fővárosunk, Delhi egész régióját benépesítette. Ennek a szentélynek a gyér félszáraz erdei egészen a radzsasztáni Aravalli-hegység elejéig húzódnak. Korábban ez a gerinc a városban sűrű erdőket játszott. A fejlődés következtében kialakult erdőirtás azonban jelentősen csökkentette lefedettségét.