7 híres park Ludhianában képekkel

Ludhiana tipikusan agrárváros. Területének nagy részét hatalmas termőföld borítja. Lakói pihenésére azonban itt -ott több park is található. A legtöbb ilyen park olyan szép, mint a város többi része. A buja növényzet a város közös része, amely mindig is híres volt gazdag, termékeny talajáról és parkjairól, amelyek teljesebb megjelenést kölcsönöznek ennek a szépségnek.

Ludhiana népszerű parkjai képekkel:

Itt található a Ludhiana legjobb parkjainak listája.

1. Nehru rózsakert:

parkok Ludhianában

Ez az egyik legnagyobb rózsakert nemcsak Indiában, hanem egész Ázsiában. Kertjeiben több mint 1600 rózsafaj van. Míg a kék vagy lila és a mély rózsaszínű rózsák minden színben látványosak, a kertben sok más virág és gyönyörű növény is található! A kert szépsége miatt kitűnő hely a pihenésre. A szépség vonzza a szemét, és megkönnyebbülést nyújt a városok vasától és betonjától. Ez az egyik legnépszerűbb turisztikai helyszín az egész Ludhiana területén. A Punjabba látogató turisták mindig fontosnak tartják, hogy meglátogassák ezt a kertet.

2. Hardy világa, Vidámpark:

parks-in-ludhiana-hardys-world

Hardy világa állítólag csak az Essel világ második helyén áll, ha az indiai vidámparkokról van szó. kellemes meglepetésként érte a város minden lakója, különösen a gyerekek. Az itt kínált izgalmas túrák és kalandok egyedülállóak, és vonzzák a turistákat és a helységeket. Kiváló hely a gyermek születésnapjának megünneplésére vagy a vele való nyaralásra. Témapartik, kávézók, örömtúrák, bevásárlóközpont – ez a hely mindent kínál! Még számos vízi sport és korcsolyázás is rendelkezésre áll!

3. Rakh Bagh:

parks-in-ludhiana-rakh-bagh

Ez a város egyik leghíresebb piknikhelye. Jól ápolt gyep, hatalmas fenyegető fák és gyönyörű virágok. A parkban minden megtalálható, amire egy piknikezőnek szüksége lehet. A gyerekek számára nagy terület áll rendelkezésre olyan sportokhoz, mint a futball, tollaslabda és így tovább. A park mini vonatozást is kínál, amely izgatja a legtöbb látogatót. Bár ez egy nagyszerű lehetőség egy hétvége eltöltésére, ez a park külön területtel rendelkezik a reggeli sétálók és kocogók számára, az Ovális kertnek.

4. Atam Park:

parks-in-ludhiana-atam-park

Az Atam Parkot gyakran „Magarmach” parkként emlegetik. A „Magarmach” hindi nyelven krokodilt jelent. A park ezt a nevet két krokodil hatalmas szobráról kapta, amelyek a park bejáratánál találhatók. A park az Atam nagar helység bejáratánál, a Dughri úton található. Maga a park is gyönyörű a rendszeresen buja zöld kertekkel, virágokkal és hintákkal stb.

5. Szabadidő -völgyi park:

parkok-in-ludhiana-szabadidő-völgy-park

A Ludhiana városában, Sarabha Nagarban található Leisure Valley Park egy kis nyilvános park, amelyet gyakran látogatnak a helyi lakosok. A környező emberek nagy része kocogóparkként használja. jól karbantartott, gondozott gyepekkel, betonutakkal, gyönyörű szökőkutakkal, színes virágokkal és számos más cserjével és bokorral rendelkezik. Ez a csodálatos park Ludhianában

6. Botanikus kert a PAU -ban:

parks-in-ludhiana-botanical-garden-at-pau

A Pau vagy a Punjab Mezőgazdasági Egyetem gyönyörű botanikus kertmúzeummal rendelkezik. Ez egy egyszerű kert, amely az egyetem területén található. Az itt ültetett fák és cserjék némelyike ​​nagyon ritka. A buja zöldség balzsam a fájó szemek számára.

7. Vishwakarma Park:

A Vishwakarma Park itt található: Janata Nagar, Ludhiana. Jól ápolt gyepekkel rendelkezik, sok fával és bokorral, amelyek sok zöldet biztosítanak. A park szépsége vonzza a nézők esztétikai érzékét. Ez egy szép hely, ahol elmehet és csak pihenhet.