8 híres szentély és park Andhra Pradesh -ben

Andhra Pradesh állam számos parkkal és kerttel büszkélkedhet, gyönyörűen parkosítva. A parkok és kertek a gazdag biológiai sokféleség széles skáláját támogatják, amellyel az állam földrajzi eloszlása ​​miatt büszkélkedhet. A kertek különféle növényfajoknak adnak otthont, amelyek közül néhány ritkán fordul elő Indiában.

Gyönyörű szentélyek és parkok Andhra Pradesh -ben.

Itt található Andhra Pradesh parkjai és szentélyei.

1. Lumbini park:

parkok andhra pradesh -ben

A Hyderabadban található Lumbini Park egy gyönyörűen díszített park a gyönyörű Hussein Sagar -tó partján. Buddha fenséges szerkezete ezen a tavon a legjobban a Lumbini parkból nézhető. A park nyugodt látványt nyújt a titkársággal és a B.M. A Birla templom tökéletes hátteret teremt. A főbejáratnál egy nagy virágos óra fogad a parkban. Világos virágzásból és a földre ültetett fűből áll, mint az óra mintája, amely a valós időt mutatja, és a minták folyamatosan változnak az évszaktól függően.

2. NTR kertek:

parkok-in-andhra-pradesh-ntr-kertek

A kertek a titokzatos volt miniszterelnök, Nandamuri Taraka Rama Rao, közismert nevén N.T. Rama Rao emlékműve köré épültek. A békés és tökéletesen ápolt buja kertek minden korosztály emberei. Korábban ez a helyi hőerőmű lerakóhelye volt, de nem ez volt a legfrissebb oxigénterhelés helye Hyderabad városában.

Az elsődleges látnivalók a következők:

  • Japán kert,
  • Autó kávézó,
  • Hangyaboly,
  • Machan fa,
  • Gyermekek játszótere és
  • Mono vasút.

Nagyszerű hely a család kikapcsolódására

3. Indira Park:

parks-in-andhra-pradesh-indira-park

A néhai indiai miniszterelnök, Mrs. Indira Gandhi előtt tisztelegve ez a park buja zöld gyepekkel és különböző fafajokkal rendelkezik. A szandál, pálma és Kevudas díszítik a parkot. A parkban számos gyümölcsös található, és mesterséges vízesés zenés szökőkutakkal. A szálláshelyen rózsakert és kereskedelmi óvoda is található. Ezen kívül egy csónakázó létesítmény csak lezárja az üzletet egy teljes szórakoztató családi kiránduláshoz.

4. Sanjeevaiah Park:

parks-in-andhra-pradesh-sanjeevaiah-park

A Sanjeevaiah Park a nyaklánc úton, Hyderabadban található, az állam leglátogatottabb parkja. Egy hatalmas, 99 hektáros ingatlan, amelyet India korábbi elnökéről, Neelam Sanjeev Reddyről neveztek el. A fénypont a gyönyörű és aromás rózsakert a legmagasabb rendű rózsákból. Egy másik látványosság a Sziklakert. Így továbbra is vonzza a látogatók folyamatos áramlását a szépségében való regéléshez.

5. Yogibear Gyermekpark:

parkok-in-andhra-pradesh-yogi-bear-mini-golf-park

A Hyderabad -i Yogibear Gyermekpark, amely a Sanjeevaiah Park közelében található, egy gyermekek vidámparkja. Ez minden korú gyermek kedvence.

6. Kasu Brahmananda Reddy Nemzeti Park:

parks-in-andhra-pradesh-kasu-brahmananda-reddy-national-park

A Jubilee Hills előkelő helyén található egy beton dzsungel közepette jogilag dzsungelnek nevezett nemzeti park is. A növekvő szennyeződésekben zöldövezetnek számít, és így kiváló tüdőteret biztosít. Ismeretes, hogy megdöbbentő otthona

• 600 növényfaj

• 140 madárfaj

• 30 pillangófaj

7. Mahavir Harina Vanasthali (Szarvas) Nemzeti Park:

parks-in-andhra-pradesh-mahavir-harina-vanasthali-national-park

Ez egy szarvaspark Hyderabadban, és 3758 hektár területen terül el. Ez a legnagyobb zöld folt Hyderabadban. Ez korábban a Nizams vadászterülete volt, de később egy jain szentről elnevezett nemzeti parkká alakították át. Számos állatot, valamint a fekete bakot tartalmazó sate -állatot tartogat. Ez egy népszerű turisztikai hely, amely ökoturisztikai túrákat szervez a fekete dollárért.

8. Sri Venkateshwara Nemzeti Park:

parks-in-andhra-pradesh-sri-venkateswara-national-park

Ez egy bioszféra rezervátum, amely számos vízeséséről ismert, mint például a Talakona, Gundalakona és Gunjana. A keleti Ghaton található, és a Seshachalam -dombokon és a Tirumala -dombokon terül el. A terület rendelkezik

• 1500 edényes növényfaj

• 178 madárfaj

A világon fenyegetett és veszélyeztetett fajok közül néhány megtalálható itt, mint pl

• Sárga torkú Bulbul

• Pompadour zöld galamb

• Keleti fehérhátú keselyű

• Az ázsiai elefánt

Lenyűgöz Andhra Pradesh parkjai, ahol az emberek értékelik a természetet.