9 híres park Agra képekkel

Agra, a Tádzs Mahal országa és a nagy Mogul Birodalom egykori fővárosa nemcsak a városban pompázó számos csodálatos műemlékkel rezonál, hanem ugyanolyan pompás történelmi kertekkel és újonnan épített parkokkal, amelyek szépítik ezt a helyet..

Gyönyörű parkok Agrában képekkel:

Itt található az Agra, India legjobb parkjainak listája.

1. Paliwal Park:

parkok Agrában

Az Agra szívében található Paliwal Parkot az egyik legjobb városi parknak tekintik, és az Agra látnivalóinak listáján szerepel. A körülbelül 70 hektáros területen elterülő park hatalmas fák széles választékát és egy kis tavat tartalmaz, amely nyitott a csónakázásra. Korábban Hewitt Park néven ismert, Shri Krishna Dutt Paliwal, Uttar Pradesh első pénzügyminisztere emlékére nevezték át. Sok oktatási intézettel körülvéve ez a tökéletes kikapcsolódási lehetőség az egyetemi hallgatók számára. A park vonzza a reggeli sétálókat és fiatalokat is, akik a legtöbbet hozzák ki a nyári szünetben, különböző játékokat játszva.

2. Mehtab Bagh:

parks-in-agra-mehtab-bagh

A Mehtab Bagh, szó szerinti jelentése: Holdfény kert, a Yamuna partja mentén található 11 mogul épített kert közül az utolsó. A Taj Mahal és az Agra erőddel szemben épült, fehér vakolatú sétányokkal, szellős pavilonokkal, medencékkel és szökőkutakkal, gyümölcsfákkal, növényekkel és cserjékkel rendelkező kertet eredetileg azért hozták létre, hogy ideális kilátást biztosítson a Taj Mahalra. A park romba dőlt, az elmúlt években újjáépítették és visszaállították eredeti nagyszerűségébe, amely mára tökéletes helyszínévé vált a nagy mauzóleum megcsodálására..

3. Ram Bagh:

parks-in-agra-ram-bagh

A Taj Mahal északkeleti részén, mindössze 5 km -re található Agra legrégebbi mogul kertje, amelyet eredetileg Babur császár épített 1528 -ban. Ram Bagh volt az első perzsa kert, amelyet ideális iszlám paradicsom képviseletében hoztak létre. A szó szoros értelmében a pihenés kertje, úgy gondolják, hogy Babur visszavonulást jelentett egy királyság uralkodásának gondjaitól. A kertet rengeteg vízi út és szökőkút szépíti, és tökéletes piknikhely.

4. Dayalbagh kertek:

parkok-in-agra-dayalbagh-kertek

Az Agra városától 15 km -re található Dayalbagh kertek a „Radha soami Satsang Movement” alapítójának emlékére épített emlékkertek. A kertben egy nagy, tiszta fehér márvány emlékmű Shiv Dayal Sahib tiszteletére. 110 láb magas, és fenséges oszlopok tarkítják. Az emlékmű viharákból, mecsetekből, templomokból és gurudvarákból áll, amelyek vegyes vallásai képezték Shiv Dayal Sahib prédikációinak alapját. A park egész évben látogatott, és a nagy emlékmű lenyűgöző építészeti munkája a legnagyobb attrakció.

5. Shahjahan Park Agra:

parkok-in-agra-shahjahan-kert

Az agrai Shah Jahan Park egyike a mogul korszak számos pompás és legvonzóbb kertjének. A park buja növényzet és panorámás szépség, amely szinte varázslatos vonzerőt kölcsönöz neki. A tiszta levegővel és gazdag történelemmel körülvett park tökéletes hely a lakosok és a turisták számára, hogy kikapcsolódjanak az élet napi adagjából.

6. Taj Mahal kert:

parkok-in-agra-taj-mahal-kert

A Taj Mahal kert, amely díszíti azt a talajt, amelyen India szeretett Taj Mahal áll, kétségkívül a legnépszerűbb Agra város összes kertje között. A perzsa stílusban épült gyönyörű kert a paradicsomot és a paradicsomot szimbolizálja. Tökéletesen ápolt pázsitja és buja növényzete miatt a főbejárat felől felvezető kert olyan vonzerő, mint maga a nagy mauzóleum, amely távolról és közelről vonzza az embereket, hogy gyönyörködjenek szépségében..

7. Taj Natúrpark:

parkok-in-agra-taj-natúrpark

A Taj Nature Walk néven is ismert park, amely 500 méterre található a Taj Mahaltól, magas növényekkel és állatvilággal gazdag gyepekkel tarkított. A park festői kilátást nyújt a Taj Mahalra a háttérben, miközben oktatja látogatóit az itt található vadon élő állatok és növények változatos és egyedülálló fajairól..

8. Delfin A víz világa:

parkok-in-agra-delfin-vízipark

A Dolphin Water Park vidám napot ígér, tele örömlovasokkal és vízi játékokkal. Ez a vidámpark sokféle szórakozási lehetőség közül választhat a gyermekek és a felnőttek számára. A Park tele van 2 hektáros tóval, tóparti kerttel, sportkomplexummal, egészségklubbal és még egy szállodával és nyaralóhellyel is egy nagyszerű hétvégi kiruccanáshoz..

9. Sur Sarovar Bird Sanctuary:

parkok-in-agra-sur-sarovar-madár-szentély

Agrától mintegy 20 km -re található ez a Nemzeti Madárvédelmi Terület, ahol több mint 100 rezidens és vándormadarak élnek. A szentélyt egy festői Keetham -tó veszi körül, amely számos téli vándormadaraknak ad otthont. Ha madárbarát vagy, akkor ez az a hely, ahol szeretnél lenni a téli szezonban.