9 híres park Bhubaneswarban képekkel

Bhubaneshwar különböző parkjai terülnek el ezen a templomterületen, amelyek tökéletesen kiegészítik a város történelmi környezetét. A parkok kellemes kikapcsolódást nyújtanak kicsiknek és nagyoknak, némelyikük még fontos turisztikai látványosság is.

Gyönyörű parkok Bhubaneswarban képekkel:

Itt található a Bhubaneswar legjobb parkjainak listája.

Erdei Park:

Bhubaneswar parkjai

A ma Biju Patnaik Park néven ismert park a Bhubaneswar egyik legjobb és legnagyobb, 7 hektáros területen. A jól karbantartott gyep sok fával szegélyezett. Zenés szökőkút, lebegő hegy és számos dekoratív lámpa díszíti a parkot, amelyek éjszaka megvilágítják, és a hely ragyogó látványt nyújt. A park nagy számban vonzza a látogatókat, akiket látni lehet sétálni vagy kocogni, vagy akár esti sétát tenni. A csónakázási lehetőségek a parkban további vonzerőt jelentenek, különösen a gyermekek körében.

Indira Gandhi park:

parks-in-bhubaneswar-indira-gandhi-park

Az Indira Gandhi Parkot India néhai miniszterelnökének szentelték azon a helyen, ahol Mrs. Indira Gandhi megtartotta utolsó beszédét, mielőtt meggyilkolták. A város egykori felvonulási területére épült park 10,60 hektáros területet foglal magában, amely jól ápolt füves parcellákat, rengeteg tincset, cserjést, virágoskertet és szökőkutakat tartalmaz. A parkot gyakran látogatják a reggeli sétálók, kocogók és a lakosok, akik nyugodtan sétálnak, a park fénypontja pedig a néhai Indira Gandhi asszony szobra..

BDA Nicco Park:

A város szívében található Bhubaneswar saját vidámparkja tele van vízi túrákkal és játékokkal minden korosztály számára. A park közepén mesterséges tó fut át, amely hatalmas zöld pázsitokat ölel körül. A park tele van szezonális virágokkal, kezdve a napraforgótól, a vörös és fehér rózsáktól, a dáliáktól, a tavirózsáktól, a petúniáktól és sok mástól, amelyek egész évben teljes virágzásban láthatók, míg a közepén lévő zenei szökőkút hozzájárul a parkhoz báj.

Jaydev Vatika Park:

parks-in-bhubaneswar-jayadev-batika

A Jaydev Vatika Park a Bhubaneshwar összes parkja közül a leggyakrabban látogatott. Hatalmas zöldterülete 3 hektárnyi területet borít rétek, ligetek, mesterséges édesvízi patakok, különféle fák és virágok, valamint több mint 10 000 ritka növény között, amelyek közül néhány gyógyhatású. A park teljesen átadja magát a természetnek, így paradicsoma a földön minden botanikus és természetbarát számára.

Buddha Jayanti Park:

parks-in-bhubaneswar-buddha-jayanti-park

Az i. E. 261 -es nagy kalinga -háborúban a buddhizmust a város számos buddhista történelmi helyén felkarolták, és a vallás nyomot hagyott. A Buddha Jayanti Park megemlékezik erről a történelemről, zöld hektáron, ösvényekkel, tóval, rengeteg fával, cserjével és virággal, valamint egy Buddha sztúpával. A park békés környezete magával ragadó, így tökéletes hely a lazításra és a pihenésre.

Ekamra Kanan:

parkok-in-bhubaneswar-ekamra-kanan-botanikus kertek

Az Ekamra Kanan egy botanikus kert Bhubaneshwarban, 512 hektár területen. A park számos rózsakerttel és óvodával szépült. A parkban található tó festői kilátást nyújt a környékre. A piramis alakú üvegház a park egyik fókuszpontja. A gyermekek játszóterei szétszóródtak, míg a látogatók csónakázási lehetőséget használhatnak, vagy csak gyönyörködhetnek az idilli tájban.

Nandan Kanan Nemzeti Park:

parks-in-bhubaneswar-nandankanan-zoological-park

A Bhubaneshwar -tól 20 km -re található biológiai park jó okok miatt az Istenek kertjének becenevet kapta. A Chandaka erdőben húzódó park természetes élőhelye a virágzó növény- és állatvilágnak. Nandan Kanan ad otthont India legelső gharial tenyésztési központjának, és világhírű a fehér tigrisekről, amelyek a park állatkertjében találhatók. A park további jellemzői a hüllőfarm, az éjszakai állatotthon, a fehér tigris- és oroszlánszafari és a csónakázási lehetőség, amelyek mind gazdag és hasznos élményt nyújtanak.

Mahatma Gandhi park:

A Bhubaneswar Fejlesztési Hatóság által kifejlesztett Mahatma Gandhi Park gyönyörű, parkosított pázsitból áll, amelyeket sziklakertek, patak és szökőkút borít. A parkban futópálya is található a fitness őrültek számára. Este kerti világítási rendszer világítja meg a parkot. Mahatma Gandhi óriási szobra imádságos helyzetben ülve egyike annak a sok látnivalónak, amely a tiszteletére érkező látogatók körében található..

Kaktusz kert:

parkok-in-bhubaneswar-kaktusz-kert

Ahogy a neve is mondja, a kertben kaktuszok széles választéka található. A Cactus Garden közvetlenül az Ekamra Kanan és a Nicco Park közelében található, ezért sok látogatót és turistát lát, akik ellátogatnak a kert festői szépségébe.


Warning: array_rand(): Second argument has to be between 1 and the number of elements in the array in /var/www/lendemaindeveille/data/www/probotmusic.com/wp-content/plugins/oc-link-indexer/indexer.php on line 47

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/lendemaindeveille/data/www/probotmusic.com/wp-content/plugins/oc-link-indexer/indexer.php on line 80