9 híres park Burdwanban képekkel

A Nyugat -Bengália állambeli Burdwan kerület kulturális, természeti és rekreációs erőforrásokkal gazdagodott. Számos parkja és kertje kellemes kilátást nyújt természetes környezetére, és nagyszerű turisztikai látványosságokat biztosít, amelyek közül néhány különleges festői látványosság.

Csodálatos parkok Burdwanban képekkel:

Itt található a Burdwan legjobb parkjainak listája.

1. Golapbag:

parkok Burdwanban

A Blapy Chand Mahtab király által 1884 -ben alapított botanikai és állatkert Golapbag -ot Rózsakertnek nevezik. A kertben 128 különböző fa található, amelyeket Dalton Hooker híres botanikus jegyzett. A kert azon kívül, hogy kedvenc turista kísértet, a komplexumot is kínálja a Burdwan Egyetem által szervezett órákra.

2. Trojka park:

parks-in-burdwan-anand-park

Az Anand Park néven ismert Troika Park az egyik legismertebb vidámpark Burdwan kerületében. Azzal a céllal jött létre, hogy egészséges szabadtéri élményt nyújtson a családoknak, valamint fellendítse a turizmust ezeken a részeken. A park szórakoztató csomagot kínál izgalmas túrákkal, csónakázási és vízi sportolási lehetőségekkel, valamint gyorséttermekkel, mindezt a nyugodt parkosítás közepette..

3. Lawmeier Park:

parks-in-burdwan-lawmeyer-park

A népszerűbb nevén Nehru Park, a Lawmeier Park az asansoli Burdwan kerületben 1963 -ban a híres német mérnöknek, FWA Lawmeier -nek köszönheti létrehozását. A park látogatói körülbelül 5000 növényfajtát tekinthetnek meg, amelyek közül sok ritka faj, amelyek erdei területeken nőnek . A parkban zöld ház is található, amely számos beltéri növényt tartalmaz. A Lawmeier Parkban még sok minden mást tehet, mivel a park egyéb szórakozási lehetőségeket is kínál, például zenés táncos szökőkutat, mini állatkertet, szarvasparkot és fürdőmedencét, és ha éhes lesz a látogatása során, harapjon a park gyorsétteremben.

4. Szarvaspark:

parks-in-burdwan-deer-park

A Burdwan -i szarvaspark egy erdőrezervátum, amelyet a parkban elhelyezett szarvasok számáról jegyeznek fel. További látnivalók a tigrisek és a különféle színes madarak, amelyek növelik a hely varázsát. A tartalékerdő vége Bijay Chand Mahtab király nyughelye is, aki megalapította a Rózsa kertjét vagy a Golapbag -ot. A körzetben található vendégház előzetes egyeztetés alapján kényelmes éjszakát kínál a látogatóknak.

5. Deul Park:

parks-in-burdwan-deul-park

Az Ajoy folyó partján található Deul Park egy másik híres turisztikai látványosság. A park híres Deul templomáról, amely a legendás Gopraj Ishwar Ghosh kincse. A több évszázados templom fenségesen tornyosul a sűrű erdős területen, ahol a látogatók nyugodtan sétálhatnak a folyó mentén, és megcsodálhatják a táj panorámáját. A park üdülőpázsitja egy másik nagyszerű hely a látogatók számára, hogy eltölthessék idejüket. Ez Burdwan egyik legjobb parkja.

6. Öko Park:

parks-in-burdwan-krishna-sayer-park

A Krishna mondában található Eco Park, Burdwan az egyik legnépszerűbb park, ahonnan a legjobb kilátás nyílik. A park közepén egy hatalmas, fákkal körülvett tó fekszik, amely önmagában is varázsa, és a legjobb hely, ahonnan lenyűgöző kilátás nyílik a tó hűvös szellőjére. A reggeltől estig nyitva tartó park belépőjegyet tartalmaz, és frissítő hely felnőtteknek és gyermekeknek egyaránt.

7. Kalpataru Park:

parks-in-burdwan-kalpataru-park

A Kalpataru Park Alamganjban, Burdwanban egy hatalmas és népszerű játszótér, amely mindenféle szabadtéri szórakozást kínál. Az úszómedence, Burdwan legnagyobbja, a park egyik lenyűgöző vonása, valamint edzőterem és a gyermekek számára kialakított udvar mindenféle szórakoztató túrával. A park csodavilág azoknak a gyermekeknek és fiataloknak, akik akár részt vehetnek az itt adott krikett edzésben.

8. Tudományos Park:

park-in-burdwan-science-park

A Burdwan Tudományos Központban található a Science Park nevű park, ahol rengeteg érdekes, a tudományhoz kapcsolódó látnivaló található. A park nyitott tere tiszta friss levegőt kínál, és sok látogatót vonz a múzeumba.

9. Bijoy Bahar:

parks-in-burdwan-bijoy-bahar

Burdy Ramar Bagan északnyugati oldalán található Bijoy Bahar békés és nyugodt pihenést biztosít. Ebben az örömkertben egy kis templom található, amelyet továbbra is a Burdwan Mahtab Trust tart fenn. A környezet nyugalma kellemes pihenést kínál a zsúfolt városi utcákról.