9 híres park Chennaiban képekkel

A becslések szerint a Chennai városát övező zöldterületek 4,5 százaléka nyilvános parkokat és buja zöldterületeket talál minden sarokban. A városban található több mint 500 park és szabad terület közül.

Népszerű parkok Chennaiban képekkel:

Itt található a Chennai legjobb parkjainak listája.

1. Guindy Nemzeti Park:

parkok Chennai -ban

Chennai hatalmas zöld borítását a Guindy Nemzeti Park 2,71 négyzetkilométeres területe uralja. A park, amely India nyolcadik legkisebb nemzeti parkja, gyönyörű erdőterületet, bozótos területeket, tavakat és patakokat foglal magában. A park 14 emlősfajnak, több mint 60 pillangó- és rovarfajnak, sokféle hüllőnek és több mint 130 madárfajnak ad otthont. A park és fogvatartottjai évente több mint 700 000 látogatót látnak.

2. Tholkappia Poonga:

parks-in-chennai-tholkappiar-ökológiai park

Az Adyar Eco Park néven is ismert Tholkappia Poonga egy ökológiai park, amelyet a Tamil Nadu kormány tervezett, és a Chennai Adyar torkolatában létesített. A park ökoszisztémáját trópusi sűrű örökzöld erdők alkotják. A parkot több mint 160 fafaj árnyékolja be. A híres tamil tudósról, Tholkappiarról elnevezett és a nyilvánosság számára 2011. január 22-én megnyitott park mélyreható tanulmányokat nyújt a vizes élőhelyek megőrzéséről, az öko-helyreállításról és a vízgazdálkodásról.

3. Anna Állatpark:

parks-in-chennai-anna-zoological-park

A Chennai délnyugati részén, Vandalurban található Anna Állatpark Vandalur Állatkert néven is ismert. Az 1855 -ben alapított park az ország első nyilvános állatkertje és legnagyobb állatkertje. A park 160 kerítésében számos vadon élő és veszélyeztetett állatfaj található. Ez az állatkert az élővilág megőrzésének elősegítésére törekszik a nyilvánosság oktatásával és az élővilág megbecsülésének elősegítésével.

4. Titkársági park:

parkok-in-chennai-titkárság-park

A titkársági park a Fort St. George titkárságával szemben, a Chennai kikötő közelében található, klasszikus esete annak, hogy a csúnya kiskacsa gyönyörű hattyúvá változik. A 2009 -es Chennai Corporation -nek köszönhetően egy 18,5 hektáros csodaország egy kiépítetlen telekből fakadt ki, fák szétszóródásával. A park közepén nagy kör alakú szökőkút díszíti, és gyalogos sétányokkal van ellátva. Ha pihenésre vagy csendes helyre van szüksége a csevegéshez, akkor ezt a 18 gránitpaddal körülvett faudvar kényelmében teheti meg. A jóga -őrültek számára egy nagy gránit tér kifejezetten a meditáció gyakorlására készült. A park mozgáskorlátozottak számára is barátságos, három rámpával, amelyek lehetővé teszik a fogyatékkal élők számára, hogy a park minden részéhez csatlakozzanak. A körzetben két nyilvános pihenőház gondoskodik arról, hogy a parkban tett látogatását ne kelljen megszakítani.

5. Anna Nagar Tower Park:

parks-in-chennai-anna-nagar-tower-park

Chennai legmagasabb parkja az Anna Nagar Tower Park, hivatalos nevén Dr. Visveswaraya Tower Park. A park koronája, amelyet 1968 -ban a világkiállítás keretében építettek, egy behemót torony, amely 135 láb magas. A torony 12 emeletből áll, ciklikus rámpával, amely spirálisan felfelé halad. A torony tetejére a központban található lifttel lehet feljutni. A park további jellemzői közé tartozik az amfiteátrum, tollaslabdapályák, korcsolyapálya, játszótér gyerekeknek, madármegfigyelő fedélzet és festői tó. Sajnos azonban öngyilkossági esetek látták, hogy a park 2011 óta bezárta kapuit a nyilvánosság előtt.

6. Népi Park:

parks-in-chennai-peoples-park

A Chennai -i People’s Park a 19. században épült város egyik legrégebbi szabadidős parkja. Az 1861 -ben befejezett park egykori pompájában 112 hektáros területen húzódott, 12 tavat ölelve fel. A Victoria -tó örömmel csónakázott. A parkban volt a Madras állatkert is, mielőtt Vandalurba helyezték volna. Egykor híres park volt, mára elhanyagolták és beavatkoztak.

7. Semmozhi Poonga:

parks-in-chennai-semmozhi-poonga

A Semmozhi Poonga Chennai első botanikus kertje, amelyet 2010 novemberében nyitottak meg. A kertben több mint 500 növényfajt termesztettek, valamint néhány egzotikus növény- és gyógynövényt. A park fejlesztése során létező sok fa közül néhány több mint 100 éves. Az egész kert nyolc alkertre oszlik, mindegyiknek saját témája van, a víz- és sziklakerttől a páfránykerten át az aranykertig, amely különféle virágokat mutat be különböző aranyárnyalatokban. A mesterséges kacsatóban úszó kacsák látványa egy másik csodálatos látvány.

8. Queensland Vidámpark:

parks-in-chennai-queensland-vidámpark

Ha merész és csillogó szabadtéri élményre vágyik, akkor a Chennai -i Queensland szórakoztató és vidámpark a legjobb hely. Lovagolhat a hullámokon az amerikai hullámmedencénél, vagy egy 300 méteres merülést a Free Zuhanó toronytól, amely egyszerűen nem a gyenge szívűeknek való. Sok kirándulási lehetőség van a gyermekek számára is, így tökéletes családi kirándulást tervezhet, sok szórakozással.

9. Nageswara Rao Park:

parks-in-chennai-nageswara-rao-park

A 4 hektáros park Mylapore-ban, Chennai-ban egy helyi kísértet és reggeli sétáló paradicsom. A gyermekek számára külön játszótér és tollaslabda pálya gondoskodik a gyermekek és fiatalok szórakoztatásáról. A park a zenei összejövetelek és a polgári fórumok számára is megnyitja területét.