9 legjobb park és szentély Jammu & Kashmirban

Ennek az állapotnak a szépsége páratlan máshol. Még a legféltettebb emberekből is nagy költőket csinált. Itt található a Jammu és Kasmír gyönyörű parkjainak és kertjeinek listája.

Híres és gyönyörű parkok Jammu -ban & Kasmír képekkel:

1. Dachigam Nemzeti Park:

A nyári fővárostól, Srinagartól 22 kilométerre található park a nevét arról a tíz faluról kapta, amelyeket a park létrehozására helyeztek át. A parkban a magasságok óriási eltérései miatt nagyon világos a határvonal a gyengén lejtős gyepek és az éles sziklás sziklák között. A fasoron túli rész egyedülálló kopár szépséggel rendelkezik, amely örömet okoz az érzékeinek.

Dachigam Nemzeti Park parkok Jammu és Kashmir

A fő állatfaj, amelyről a Dachigam a leghíresebb, a hangul, vagy a kasmíri szarvas. A madármegfigyelők különféle madárfajtákon élvezhetik látnivalóikat, mint például: fahéjas veréb, tüskés bagoly, rovarfarkú, narancsos süvöltő és vörös csőrű szarka, hogy csak néhányat említsünk.

2. Hemis High Altitude Nemzeti Park:

Ladakhban található, ez a legnagyobb bejelentett védett terület Indiában és a második legnagyobb összefüggő védett terület. Dél -Ázsia legnagyobb nemzeti parkja, ahol számos veszélyeztetett emlős él, köztük a hóleopárd. A parkban található egy 400 éves Hemis kolostor is. A Kína felé vezető történelmi selyemút mérföldköve ez a park lélegzetelállító közelharc a Hemis Tsechu fesztivál idején.

Hemis High Altitude Nemzeti Park

Ez az egyetlen menedék, amely a Shapu, az Eurázsiai barnamedvét, a Vörös Rókát és a Transz-Himalája ragadozó madarakat tartalmazza. Ez a hideg desszertterület része, ahol nincsenek motoros utak. Ez egy jó túrázóhely és egy madármegfigyelő paradicsoma.

3. Kishtwar Nemzeti Park:

Kishtwar Nemzeti Park

A Nemzeti Park közvetlenül a Kishtwar város felett, egy zord és meredek terepen található, amely különféle legelő nomád törzseknek ad otthont. Az éghajlat egész évben kellemes, decemberben és januárban időnként havazik. A növényzettel gazdag ezen a területen olyan fák találhatók, mint az ezüstfenyő, lucfenyő, cédrus, deodár, vadgesztenye, dió, juhar, nyár, mogyoró és kék fenyő. Emellett a Himalája hóvirág természetes élőhelye is.

4. Salim Ali Nemzeti Park:

Salim Ali Nemzeti Park

A City Forest Nemzeti Parknak is nevezik, Srinagarban, Salim Ali híres indiai ornitológus emlékére. Ezt követően az új évezredben The Royal Springs golfpályává alakították át. A parkban található a pézsmaszarvas és legalább 70 madárfaj, köztük a gyűrűs galamb, a paradicsomi légykapó és a Himalája monál..

5. Shalimar kert:

Shalimar kert

Jehangir császár építette ezt a díszes kertet Nur Jahan számára. A legvonzóbb terület a kertben kialakított négy terasz. A negyedik legjobbat a királyi család tartotta fenn, hogy a nyár és az ősz friss virágzásával élvezhesse.

6. Chashma Shahi:

Chashma Shahi

Shah Jahan lefektette a Royal Spring Garden -t, amelyről ismert, hogy a legjobb emésztő ásványvíz. Szintén teraszokkal tarkított, a legszebb virágok közül néhány a magas Chinar fákkal díszített. Ez egy nagyon romantikus hely, amely valóban szürreális élmény. Itt található az Indira Gandhi Emlék Tulipánkert is, amely mennyei kilátás nyílik a virágzó tulipánokra. Ezért Ázsia legnagyobb tulipánkertje.

7. Nishat kert:

Nishat kert

Egy másik bájos kert a híres Dal -tó és a Zabarwan -dombok hátterében. Ez fenséges kilátást nyújt a Dal -tóra. A Shikaras flotta és a hosszú séta a kertben felfrissíti érzékeit.

8. Verinag tavaszi park:

Verinagi tavaszi park

Ez a Kasmír -völgy első turistahelye, amikor Jammu közúton utazik. Az Anantnag kerületben található a fő látnivaló a Verinag -forrás. Nyolcszögletű kőmedencét és az azt körülvevő árkádot Jahangir császár építette 1620A.D. Később egy gyönyörű kertet terített ki fia, Shah Jahan. Ez a tavasz soha nem szárad ki, vagy túlcsordul, és úgy gondolják, hogy ez a Jhelum folyó fő forrása. Ez egy országos jelentőségű emlékmű, amelyet az Indiai Régészeti Szolgálat nyilvánított.