Gyönyörű szentélyek és parkok Gujaratban képekkel

Gujarat megígéri, hogy kielégíti a természet szerelmeseinek mindenféle igényét. Tájképei változatosak

parkok gujaratban

 • Lombhullató erdők,
 • Gyepek,
 • Tengeri ökoszisztémák,
 • Vizes élőhelyek és
 • Nedves lombhullató erdők.

A legendák országa, ahogy nevezik, különösen a Gir -rezervátumban őshonos oroszlánokról híres, és az állam legnépszerűbb turisztikai vonzereje. Gujarat rendelkezik az első tengeri rezervátumparkkal Indiában.

Íme egy madártávlat, hogy mit kínál az állam.

Híres szentélyek és parkok Gujaratban képekkel:

Vansda Nemzeti Park:

parks-in-gujarat-vansda-national-park

A Vansda Nemzeti Park magas teakfákkal borított, és közel 443 orchideafaj található. Itt találhatóak a pitonok, Russel viperák, kobrák, kraitok és rengeteg rovarfajta. Ezenkívül menedéket nyújt a veszélyeztetett erdei foltos bagolynak és csaknem 154 más madárfajnak. Együtt létrehozzák a természet dallamos hangjainak szimfóniáját. A dél -gudzsaráti Valsad kerületben található erdő a trópusi, nedves lombhullató erdők kategóriájába tartozik.

A Waghai botanikus kert a közelben található, amely kellemes és tanulságos élményt nyújt ezen a területen.

Tengeri Nemzeti Park és szentély:

parkok-gujaratban-tengeri-nemzeti-park-és-szentély

Ez az egyedülálló szentély Indiában a Jamnagar-part és a Kachchh-öböl mentén, az árapály-övezetbe esik. A biológiai sokféleséggel megáldott korallzátonyok, patakok, torkolatok, mangrove, szikes gyepek és 42 szigetből álló hálózat, amelyek egyedülálló ökoszisztémát alkotnak.

A korallzátonyok és a mangrove -k nagy természetvédelmi értéket képviselnek. Színes korallok kincsesbányája, szivacsok, polipok, zselés halak, gyöngy osztriga, tengeri ló, tengeri csillag, cápa, delfinek és még sok más fajta víz alatti lény és állat. Ritka betekintés a tengeri életbe, ez messze a legkülönlegesebb park Gujaratban, valamint Indiában.

Blackbuck Nemzeti Park:

parkok-in-gujarat-blackbuck-nemzeti park

A füves szentély szépségét fokozzák a fenséges ugráló feketerigók és nilgaisok. Ezek az állatok, amelyeket a szentély északi részén találtak, nem félnek az emberektől, és elölről meg lehet nézni őket.

A park egy része olyan madarakat vonz, mint pelikánok, flamingók, fehér gólyák, kacsák, festett gólyák és sarusdaruk. Ez a világ egyik legjobb lakóhelye a több ezer vándorló európai harrier számára. A kisvirágiak a világ ötven legritkább madárfaja közé tartoznak, amelyeket a parkban tenyésztenek.

A lány:

Az oroszlánoknak pózoló turisták

A Gir az ázsiai oroszlán egyetlen élőhelye, amely még mindig veszélyeztetett faj. Nemzetközileg elismert, hogy sikeresen megmentette az oroszlánokat a kihalás széléről, a Gir madármegfigyelő hely is.

Dr. Salim Ali ornitológus szerint a terület az ország egyik legmegbízhatóbb madárrezervátuma lett volna, ha nem az oroszlánok.

Hingolgadh vadvédelmi terület:

parkok-in-gujarat-hingolgadh-természet-oktatás-szentély

Chinkara, kék bika és különféle madárfajok kedvelt élőhelye. Gazdag biológiai sokfélesége abban rejlik

 • 314 növényfaj,
 • 230 madárfaj és
 • 19 kígyófaj.

A GEER Alapítvány évente mintegy 50-100 Természetoktatási Tábort szervez a monszunszezonban, hogy tovább javítsa az emberek tudatosságát.

Nalsarovari madárvédelmi terület:

parkok-in-gujarat-nalsarovar-madár-szentély

A lenyűgöző természetes tó sekély vizekkel, sáros lagúnákkal és megdöbbentő 360 szigetekkel tarkítva számos vándormadarat vonz erre a szentélyre. Lehet kenuzni ezeken a vizeken, és szemtanúi lehetünk ezeknek a pelikán-, flamingó-, szár- és kacsaállományoknak a közvetlen közelében. A legjobb idő a látogatásra október és április között.

A lagúnákat megvilágító legegyedibb fajok:

 • Kis- és nagy flamingók
 • Szürke késű libák,
 • Nyílt váltó gólya,
 • Fényes ibisz,
 • Csibék,
 • Daruk
 • Rózsás és dalmát pelikánok.

Ha az élővilág nem vonzza Önt, akkor kertek találhatók különböző városok körül, például Sarita Udyan, Sayaji Garden, Law Garden és Parimal Garden stb., Amelyek szintén fontos turisztikai látványosságok..

A Kankaria -tó komplexum békét, nyugalmat és végtelen szabadidős tevékenységeket kínál, például állatkertet, akváriumot, mini vonatos túrát a tó körül, csónakázást stb..