Meghalaya parkjai és szentélyei

A felhők országának sok vonzereje van a földi lények hétköznapi ízléséhez. Itt van egy lista azokról a parkokról és szépségekről, amelyeket ez az állam a felhős tányérján szolgált.

A Meghalaya legjobb és legszebb parkjai képekkel:

Balpakram Nemzeti Park:

parkok Meghalayában

Ez egy teljes Balpakram kerület, Meghalaya, amelyet 1987 -ben nemzeti parkká nyilvánítottak. Kalandbarát paradicsoma és a vadon élő állatok rajongóinak kedvence. A South Garo Hills kerület közelében található park csak közúton közelíthető meg. Guwahati után tehát helyi közlekedéssel kell eljutni ide.

A Park fő látnivalói a következők

• Változatos pillangófajok,

• Vad bölény,

• Vad tehén és

• Elefántok.

Ezek egy része ritka és veszélyeztetett is. De a park vonzza a zoológusokat, a botanikusokat és a természettudósokat egyaránt. Néhány ritka gyógynövény kincse is. A legjobb alkalom a látogatásra áprilistól júniusig, amikor a növényvilág teljesen világos. Különösen színes a gyönyörű pillangóknak köszönhetően.

Nokrek Nemzeti Park:

parks-in-meghalaya-nokrek-national-park

A Nokrek bioszféra rezervátum egyike India északkeleti régiójában. Ez is a Himalája alatti dombvidék egyik legeldugottabb dzsungelje. A Garo -hegységben található, mindössze 2 km -re a Tura -csúcstól. Számos különböző faj otthona, néhány gyakori, néhány ritka és kevés veszélyeztetett. Elsősorban arról ismert

• Foltos leopárd,

• Arany macska,

• Vad bivaly,

• Serow,

• Sapkás Langur,

• Fishing-Cat,

• Pangolin,

• Zöld galamb.

Egész évben látogatható, és barlangok vonzereje is van, hogy látogasson el ide.

Siju Bird Sanctuary:

parks-in-meghalaya-siju-madár-szentély

Az északkeleti dombok egyik legszebb madárparkja, minden ornitológus menedéke mindenütt. A terület sziklaalakzatai által szépen díszített madarak szabadon hagyják boldogulni a természetes környezetben. A legjobb alkalom a látogatásra télen, amikor tele van vándormadarakkal, a gyerekek és a felnőttek nagy örömére. A legközelebbi város Baghmara, amely a legközelebbi vasúthoz és Guwahati repülőtérhez kapcsolódik.

Selbagre Hoolock Gibbon Reserve:

parks-in-meghalaya-hoolock-gibbon-rezervátum

Ez a kis tartalékpark a Hoolock Gibbons otthona. Ez az egyetlen majomfaj, amely India ezen részén található. A Garos soha nem öli meg vagy vadászik a Hoolock Gibbonra, mivel úgy gondolják, hogy nagy nyomorúság forrása. Ezért a legnagyobb kezdeményezésük az állat védelme.

Míg ezek a parkok többnyire a vadon élő állatok növény- és állatvilágát érintik, az államban vannak más parkok, amelyek többnyire szabadidős célokat szolgálnak. Ezek közül néhány a következő:

• Lady Hydari Park:

parks-in-meghalaya-lady-hydari-park

A Kelet-Khasi kerületben található ez a gondozott kert, ahol mini-állatkert és játszótér is található. A Shillong szívében épült park a Crinoline -vízesés és a város egyetlen rendelkezésre álló úszómedencéje közelében található.

• Mattilang Park:

parks-in-meghalaya-elephant-falls

Ez egy vidámpark, amelyet egy helyi önsegítő csoport alapított, és amely Upper Shillong kerületben található. Az Elephants -vízesés hátterében ez egy szép piknikhely a legtöbb helyiek számára.

• Thangkharang Park:

parks-in-meghalaya-thangkharang-park

Ez a park népszerű turisztikai helyszín, ahonnan panorámás kilátás nyílik a szomszédos országra, Bangladesre. A Thangkharang Park magas sziklás sziklákon fekszik, ahol a lenyűgöző Kynrem -vízesés fenségesen zuhan lefelé.

• Eco Park:

parks-in-meghalaya-eco-park

Ezt a parkot a Meghalaya állam kormánya hozta létre, és Zöld Házában számos hibrid és őshonos orchidea található. A távoli Sylhet Plains hátterében épült park egyedi bájjal rendelkezik.

• Stone Park:

parks-in-meghalaya-stone-park

A Jaintia Hills kőpark a sziklaképződmények egyedülálló látványa.

Meghalaya egyedülálló szépséggel rendelkezik, amelyet csak érzékeinkkel lehet megtapasztalni.


Warning: array_rand(): Second argument has to be between 1 and the number of elements in the array in /var/www/lendemaindeveille/data/www/probotmusic.com/wp-content/plugins/oc-link-indexer/indexer.php on line 47

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/lendemaindeveille/data/www/probotmusic.com/wp-content/plugins/oc-link-indexer/indexer.php on line 80