Parkok és szentélyek Andamánban és Nicobarban

Ezek a szigetek több szempontból is előnyösek a szubkontinens számára. Az utóbbi időben megszavazták, hogy Ázsia egyik legjobb strandja legyen. A Havelock -szigetek turisztikai fővárosán kívül számos park található szűz területein.

Népszerű és gyönyörű parkok Andamánban és Nicobarban képekkel:

Íme Andaman és Nicobar legjobb parkjai.

Campbell Bay Nemzeti Park:

parkok Andamanban és Nicobarban

Az Andamán és a Nikobár -szigetek Nagy -Nikobár -szigetén található, amely az Indiai -óceán keleti részének legnagyobb szigete. A Nagy Nicobar Bioszféra Rezervátum szerves részét képező park 1992 -ben kapta meg az országos státuszt. Közvetlenül a kisebb Galathea Nemzeti Park szomszédságában található, amelyet puffer erdős terület választ el

A változatos növény- és állatvilágnak otthont adó régió elsődleges lakói a következők:

  • Nicobar bozót
  • Ehető fészek Swiftlet
  • Nicobar hosszúfarkú makákó
  • Sósvízi krokodil
  • Óriás bőrbőrű tengeri teknős
  • Maláj dobozos teknős
  • Nicobar facsavar
  • Rácsos python és
  • Óriás rablórák.

Galathea Nemzeti Park:

parks-in-andaman-and-nicobar_galathea-national-park

Szintén a Nagy -Nikobár -szigeten, a Nikobár -szigeteken található, a Campbell -öböl Nemzeti Park szomszédságában, amely az Indiai -óceán keleti részén található, és a Nagy Nikobár Bioszféra -rezervátumot alkotja. A környék elszigeteltségének és növényzetének köszönhetően ritka növény- és állatvilággal rendelkezik, amely máshol nem található meg. A trópusi széleslevelű fészekben olyan fajok találhatók, mint az óriásrabló rák és az egyedülálló Nicobar galamb.

Mahatma Gandhi Tengeri Nemzeti Park:

parks-in-andaman-and-nicobar_mahatma-gandhi-marine-national-park

Az Andamán -szigeteken, Wandoorban, a Port Blair -től 29 km -re található park 15 kis szigetcsoportból áll. Októbertől áprilisig vonzza a turistákat a szezonban a Jolly Buoy és a Red Skin szigeteken. A kalandorok összegyűlnek, hogy kajakozzanak üvegfenekű csónakokkal, snorkelinggel vagy búvárkodással, hogy élvezzék a korallzátonyokat és a színes tengeri életet.

Az itteni tengeri élet értékes, ezért védett területnek minősült, hogy ápolja és megmentse a tengeri teknősöket és korallzátonyokat. Ezzel együtt jobb életet biztosít azoknak a szigeteken lakóknak, akik többnyire törzsi eredetűek.

Tarmugli a klaszter legnagyobb szigete, és vastag mangrove növényzet borítja, ami kulcsfontosságú e terület ökológiai egyensúlyához..

Button Island Nemzeti Parkok:

parks-in-andaman-and-nicobar_button-island-national-parks

A Gomb -szigetek három körzete van, attól függően, hogy hol nevezik el őket. Mindegyikben megtalálható néhány egyedülálló, majdnem hasonló flórájú állatvilág.

Middle Button Island:

Ez a park a főváros Port Blair közelében található, és híres a foltos szarvasok tenyésztéséről és védelméről.

North Button Island:

Az Andamán negyedben, a Long Island közelében található, és a Dugong és a delfinek otthona, amelyek ezen a területen uralkodnak. Megtekintésük legjobb ideje minden év december és március között.

Dél -Button -sziget:

Ez a park a Havelock-sziget délnyugati részén található, és a fő látnivalók a sekély vizű korallzátonyok, amelyek jól láthatók, és ezért népszerűek a búvárok körében világszerte.

A Mount Harriet Island Nemzeti Park:

parks-in-andaman-and-nicobar_mount-harriet-island-national-park

A Ferrargunj térségben található, a Harriet -hegy harmadik legmagasabb csúcsa. A brit katona és természettudós, Harriet Tytler feleségéről elnevezett park a ritka andamáni vaddisznók, elefántok, teknősök, rablórákok és az aljas tengeri krokodilok otthona..

Saddle Peak Nemzeti Park:

Ez a nemzeti park a régió legmagasabb csúcsa és szunnyadó vulkánja, a Saddle Peak. A melegség és a kemény lávatalaj olyan hüllők menedékévé teszi, mint a vízfigyelő gyíkok és a tengervízi krokodilok, valamint az Andamán -domb Myna, az Andamán császári galamb, a vaddisznók és a vízi állatvilág, például a delfinek és a bálnák. Néhány egyedülálló növényvilág is megtalálható itt, mint például az örökzöld Cleistanthus robustus és a Scolopia pusilla.

Ha ezek nem tetszenek, akkor forduljon a Havelock -szigetekhez a természet lélegzetelállító remekeiért. Biztosan gazdagítja az utazási élményt.