9 módszer a pattanások kezelésére a fülben

A pattanások bosszantó vörös dudorok, amelyek a test bármely részén megjelennek, majd mindent megtesznek, hogy kellemetlenek legyenek. A fül messze nem a legbosszantóbb hely, ahol pattanás van, de minden bizonnyal kényelmetlenebb, mint a tény, a kar vagy a mellkas kimondása. Bár minden bizonnyal útban van, és kisebb az esélye annak, hogy karcolódik. Ennek ellenére ugyanúgy fáj, mint bárhol máshol, gonosznak tűnik, és csúnya hegeket hagy maga után.

Íme néhány választható módszer a fülben lévő pattanások kezelésére.

pattanás a fülben

A pattanások kezelése a fülben:

Íme a 9 legjobb módszer a pattanások eltávolítására a fülben, az alábbiak szerint.

1. Tartsa távol a haját:

A haj sok olajat vihet át a bőrére, amiről nem tud. Általában ezt az olajat túlzott mennyiségben szállítják, ha a haját nem mossák, és korpásodás fertőzi meg. A tiszta, mosott haj azonban olajat is ad. Ezért el kell kezdenie hordani a haját, hogy távol tartsa a füleitől, és ezáltal a füleit olajmentesen tarthassa. A felesleges olaj és szennyeződés csak ront a pattanáson.

2. Tiszta haj:

Mint mondtam, a hajad sok olajat visz át a bőrödre. És bár a megkötés megakadályozza az útját, nem kerülheti el a haj és a fül közötti érintkezést. Ezért törekednie kell arra, hogy a haja a lehető legtisztább és olajmentes legyen. Ezért mossa rendszeresen.

3. Helyi kezelés:

Helyi pattanások kezelésére szolgáló krémeket és kenőcsöket használhat, hogy megszabaduljon a pattanásoktól. Mossa le az arcát tisztítószerrel, különös gondot fordítva a fül tisztítására. Ezután szárítsa le a felesleges vizet a fülének felületéről. Vegyünk egy kis kenőcsöt az ujjunkra, és finoman vigyük fel a fülön lévő pattanásra. A gyógyszerben lévő vegyszerek elvégzik a munka többi részét.

4. Alkohol vagy boszorkány mogyoró:

A pattanások fő oka a zárt pórusok. Ennek megszabadulásához tisztítsa meg a fülét. Ehhez használjon Q-hegyeket vagy vattapamacsokat. Mártsa be ezeket a rügyeket alkoholba, majd óvatosan dörzsölje le az összes szennyeződést a fülének felületéről. A varázsmogyoró erre a célra is jól szolgál.

5. Teafaolaj:

A teafaolaj kiváló antibakteriális és gyulladásgátló tulajdonságokkal rendelkezik. Mindkettő szükséges a pattanások kezelése során. Így néhány csepp teafaolaj vattapálcikába szedve, ha a fülére kerül, óriási segítséget jelent a pattanások megszüntetésében és a fül enyhítésében a további szorongásoktól.

6. Szalicilsav:

A szalicilsav ugyanúgy működik, mint a benzoil -peroxid. Vigye fel egy pamutrúd segítségével, és várja meg az eredményt.

7. Orális gyógyszeres kezelés:

Ha arra vár, hogy a pattanás magától felrobbanjon, és szeretne tenni valamit a fájdalom ellen, akkor olyan fájdalomcsillapítókhoz fordulhat, mint az ibuprofen.

8. Benzoil -peroxid:

A benzoil -peroxid az akne világában elterjedt név. A pattanások egyik legjobb kezelésének tartják. A korábbiakhoz hasonlóan vegyen fel egy vattapálcát, és vigye fel az érintett területre, miután megtisztította. A gyógyszer néhány nap alatt hatni fog, és megszabadít a pattanásoktól.

9. Legyen:

A fülben lévő pattanások bosszantóak és gyakrabban nem fájdalmasak. Ez azonban útban van, és így nem teljesen elkerülhetetlen. Ezért, ha bírja, hagyja néhány napig, és ez a probléma magától megoldódik.