A 10 legjobb antibiotikum akne és pattanások kezelésére

Csalódott vagy a pattanásaid miatt? Mindenki tudja, hogy a pattanások nagyon gyakoriak, és kezelhetők is. Az akne kényelmetlenséget okoz és rontja a tinédzser önbizalmát. Jó néhány hónapig kezelheti a foltokat. Ez a szórólap az akne antibiotikum -tabletták által kifejtett hatását írja le. Az antibiotikumok helyi szerként kaphatók enyhe pattanások esetén, valamint gyógyszerként, kapszulákban is, elixírek szájon át történő alkalmazásra mérsékelt és súlyos pattanások esetén.

A legjobb antibiotikumok pattanások és pattanások kezelésére

Az antibiotikumok fontos szerepet játszanak, mivel elpusztítják a baktériumokat, tisztítják a pórusokat. Az ilyen antibiotikumok mégsem csökkentik a szervezetünk által termelt olajszintet; azonnal hatnak a káros baktériumok mellé.

Az antibiotikumok fontossága akne esetén:

• Gyulladáscsökkentő hatás

• Csökkenti a baktériumok számát a bőr felszínén és a tüszőkben, számítva a Propionibacterium akne.

A legjobb antibiotikumok a pattanások ellen:

Az alábbiakban felsoroljuk a pattanások legjobb antibiotikumát, és ezek a következők;

1. Tetraciklin:

antibiotikum pattanások ellen Tetraciklin

Ez egy olyan gyógyszer, amelyet rendszerint a pattanásokat okozó baktériumok elleni küzdelemben is alkalmaznak; ideiglenes kezelésre irányul. Ezt tisztázza az a tény, hogy a P. acnes bizonyos típusai ellenzékivé váltak ezzel a gyógyszerrel szemben. A tetraciklin nem alkalmazható kisgyermekeknél, egyébként terhes nőknél.

2. Minociklin:

A legjobb antibiotikum a pattanásokra Minociklin

A tetraciklin pluszból származó gyógyszereket hatékonyan használják a P. akne kezelésére is. Ezt a gyógyszert javasoljuk szóban adni a meg nem töltött gyomorra, mivel az étkezés csökkentheti hatását. A lehetséges rossz reakciók között vannak a következők: a fogak és a bőr elszíneződése, betegség és ájulás. Ez a legjobb antibiotikum a pattanások ellen.

3. Kombinált orális fogamzásgátlók:

A kombinált orális fogamzásgátlók hasznosak a pattanások kezelésében nőknél és serdülő lányoknál. A Food Plus Drug Administration három olyan terméket fogadott el, amelyek ösztrogént és progesztint kombinálnak (Estrostep, Ortho Tri-Cyclen, plusz Yaz).

4. Doxiciklin:

antibiotikum pattanások ellen Doxiciklin

Párhuzamos hatása van a tetraciklinnel, azonban gyakran használják különösen ellenálló esetekben. Ez a gyógyszer súlyosbíthatja a megnövekedett fényérzékenységet, valamint a napégést. Ez az egyik legjobb antibiotikum a pattanások ellen.

5. Klindamicin:

a legjobb antibiotikum akne Clindamycin

Ez egy gyógyszer, amely messze a talajtól teljesít P. Acnes ellen. Ez a gyógyszer releváns, egyébként orális akne keverék. Ezt orvosa az Ön igényeinek megfelelően rendezi. A gyógyszer szedésének valószínű következménye a bélfertőzés és a gombás fertőzések a nők körében.

6. Izotretinoin:

leghatékonyabb antibiotikum akne izotretinoin

Ezt a gyógyszert a legszigorúbb pattanások tartják az embereknek. Az izotretinoin (Amnesteem, Sotret Claravis,) befolyásos gyógyszer azoknak az embereknek, akiknek akne nem válaszol más kezelésre. Ez a legjobb antibiotikum a pattanások ellen.

7. Eritromicin:

legjobb pattanások elleni antibiotikum eritromicin

Elpusztítja a pattanásokat okozó baktériumokat. Ez a gyógyszer segít csökkenteni a duzzanatot és a túlzott területek vörösességét is, ami a cisztás akne szokásos tünete. Jobb, ha ezt a gyógyszert teli gyomorral kapja; vagy pedig hányingert okozhat.

8. Orális izotretinoin:

antibiotikumok akne ellen Orális izotretinoin

Rendkívül hatékony. Lehetséges mellékhatásai miatt azonban az orvosoknak alaposan figyelemmel kell kísérniük azokat, akiket ezzel a gyógyszerrel kezelnek. A főként súlyos lehetséges mellékhatások közé tartozik a fekélyes vastagbélgyulladás, a szomorúság és az öngyilkosság fokozott kockázata, valamint súlyos születési rendellenességek.

9. Retinoid:

antibiotikum pattanások ellen Retinoid

Ez a megközelítés krémek, testápolók és gélek formájában. A retinoid gyógyszerek az A-vitaminból és a tretinoinból (Avita, Retin-A, mások), tazarotenből (Tazorac, Avage) és adapalénből (Differin) származnak. Ezt a gyógyszert este kenje be, kezdje heti 3 -szor, majd ezt követően naponta, amint a bőre megszokja. Úgy működik, hogy megakadályozza a szőrtüszők dugulását.

10. Tretinoin:

antibiotikumok a pattanások ellen Tretinoin

Ez egy olyan közvetítés, amely sikeres az akne programozásában, de nem kezeli. A tretinoin helyi folyadék, gél és krém formájában kapható. Meglévő tretinoin krém 0,05% plusz tretinoin krém 0,025%. Általában ezt a gyógyszert rendszeresen lefekvéskor kell használni, ellenkező esetben 2-3 naponta egyszer, az orvosi szakember célja szerint. Kövesse az orvosi szolgáltató által ismert utasításokat. Használja a megfelelő Tretinoin adagot, ne kapjon többletet, különben kevesebbet adjon ebből a gyógyszerből, mivel lehet, hogy nem lesz sikeres az Ön állapotára, különben útmutatást nyújt a nemkívánatos mellékhatásokhoz.

Képek Forrás: Shutterstock