Hogyan segítenek a fogamzásgátló tabletták az akne ellen?

Az akne mindig nagy probléma volt nemcsak a tizenévesek, hanem a fiatalok vagy az alacsonyabb felnőttek számára is. A pattanások egyszerű foltok a bőrödön, különösen az arcodon, amelyek vörösek vagy megduzzadhatnak egyeseknél. Nincs halálos reakció a pattanásokra, de szemtelenül játszik egy személy megjelenésével. Pontosan ezért keveredtek újabb találmányok és újítások a pattanások és leányvállalataik elleni agresszív küzdelemhez. A sok más megoldás között a fogamzásgátló tablettákat jelentették a pattanások gyógyítására. A legújabb tanulmányok azt mutatták, hogy a fogamzásgátló tabletták használata segíthet enyhíteni az agresszív vörös kiütéseket az arcán. Ebben a cikkben arról beszélünk, hogy a fogamzásgátló tisztítja -e a pattanásokat.

A fogamzásgátló segít a pattanásoknak

Mi a születésszabályozás?

Azok számára, akik még nem tudják, a fogamzásgátló tabletták bizonyos tabletták és tabletták vagy kapszulák, amelyek segítenek az ovuláció szabályozásában közvetlenül a közösülés után. Általában ez egy olyan védelem, amely a nőstény oldalról engedélyezett, hogy megvédje magát a nem kívánt fogamzástól. Tehát általában ezek a tabletták elpusztítják a tojást, vagy nem engedik megtermékenyíteni.

Mi okozza a pattanásokat?

A pattanások fiúknál és lányoknál eltérőek, de az ok ugyanaz. Általában a pubertáskor jelentkeznek a pattanások, és nem a gyermekkorban. Ez elsősorban azért van, mert a női ösztrogén vagy a férfi tesztoszteron ekkor hirtelen fejlődik vagy kezd működni. Ennek eredményeképpen ezek a hormonális kitörések jelennek meg az arcodon, amelyeket aknának nevezünk. Sokszor külső okok miatt is hibáztatható, mint például az allergia vagy az izzadság és a páratartalom, de a legtöbb aknés eset a nőkkel és a nőiségükkel, a női hormonjaikkal foglalkozik.

A pattanások elsődleges oka mind a férfiaknál, mind a nőknél fiatalabb korukban, vagy akár korai felnőtt korukban is a hormonális egyensúlyhiányukért tehető felelőssé. A pubertás kezdetén mind a lány, mind a fiú lassan halad a fejlődés útja felé. Ebben az időben a hormonok lassan aktiválódnak, ami üzenetet küld az agynak, hogy eleget tegyen ezeknek az újabb változásoknak a testében. Az agyad gyorsan reagál rá, ez az oka annak, hogy a tested növekedést parancsol. A tested azonban még mindig nem szokott hozzá a változásokhoz, amelyek külső kitörésként jelentkeznek a test legnagyobb szervében, a bőrödben.

Hogyan kezeli a fogamzásgátló a pattanásokat?

A fogamzásgátlás egy nőben leállítaná az ovuláció vagy a petesejt megtermékenyítés folyamatát a nő testében. Általában egy lány teste ösztrogént és tesztoszteront termel egy másik progesztin nevű hormonnal együtt. A szervezetben lévő túl sok tesztoszteron növeli az olajszekréciót, ami izzadt, zsíros arcot eredményez, tele pattanásokkal. Általában a fogamzásgátló tabletta szabályozza a túlzott hormontermelés folyamatát, ami a hormonok megfelelő egyensúlyát eredményezi.

Néha azonban a fogamzásgátló tabletták a pattanások növekedésével kezdődnek. Ez hasonló a vihar előtti nyugalomhoz, amikor a hormonokat először felállítják, és elengedik, mielőtt a fogamzásgátló tabletták elkezdenek dolgozni rajtuk. Tehát a kezdeti folyamatok növekedést mutathatnak a pattanásokban, de végül csökkenni fog.

A fogamzásgátló típusai a pattanások kezelésére nőkben:

A pattanások nőknél meglehetősen gyakoriak, és sok frusztrációhoz és zavarhoz vezethetnek. A fogamzásgátló tablettákat használó nőknek azonban jó híreik vannak. Az orális fogamzásgátlók a legjobb fogamzásgátló formák, amelyek segítenek a pattanások kezelésében.

Ezeket a pirulákat nemcsak a nem kívánt terhesség megelőzésére, hanem világos arcszín elérésére is használhatja. Nem minden fogamzásgátló tabletta megakadályozza a pattanásokat. Az ösztrogén és a progeszteron kombinációját tartalmazó tabletták kezelhetik a pattanásokat. Bizonyos tabletták csak progeszteront tartalmaznak, amelyek súlyosbíthatják a helyzetet.

A következő fogamzásgátló tabletták alkalmasak az akne kezelésére:

Ortho Tri-Cyclen: Ezek a tabletták ösztrogén és a norgesztimát nevű szintetikus progeszteron kombinációját használják.

Estrostep: Ezek a tabletták az ösztrogén és a Progeszteron egy másik szintetikus formájának, az ún  noretindron.

YAZ: Ezek a tabletták az ösztrogén és a progeszteron egy másik szintetikus formája, az úgynevezett drospirenon kombinációjában kerülnek forgalomba.

Ezek a tabletták számos márkában kaphatók, és legtöbbjük hatékonyan csökkenti az enyhe vagy közepes pattanásokat a nőknél.

A születésszabályozás előnyei az akne számára

A fogamzásgátlás hatékonyan csökkentheti a pattanások kialakulását a fogamzásgátló nőknél. Úgy működnek, hogy csökkentik a felesleges faggyút a bőrön, amelyet a megnövekedett tesztoszteronszint okoz. Néhány nappal a tabletták használata után tiszta bőr látható..

Az orális fogamzásgátlók kockázatai:

Míg a fogamzásgátló tabletták a pattanások óriási növekedésének csökkentésére, különösen a gyengéd években, kockázatosak lehetnek. A hormonjai gyengék, és az ovulációs rendszer is. Ebben az időben, ha a fogamzásgátlót túlzott mennyiségben veszik be, a további évek ovulációja befolyásolható lehet.

Az orális fogamzásgátlók használatának egyéb mellékhatásai:

 • Megnövekedett vérrögök
 • Migrén támadások
 • Magas koleszterinszint
 • Szívbetegségek
 • Súlynövekedés
 • Rák

Ki kerülje a fogamzásgátló tablettákat?

Míg a fogamzásgátló tabletták a leggyakoribb lehetőségek a nem kívánt terhesség megelőzésére, bizonyos esetekben a fogamzásgátló tabletták nem tanácsosak.

Kerülje a fogamzásgátló tablettákat a következő esetekben:

 • Ha rendellenes hüvelyi vérzése van
 • – ha szoptat
 • Ha az elmúlt négy hétben gyermeke született
 • Ha olyan légúti megbetegedésekben szenved, mint az asztma
 • Ha vérrögök és szívbetegségek vannak
 • Ha nemrégiben vetélést végzett
 • Ha szemészeti problémákkal küzd

A fogamzásgátló tablettákat mindig orvos tanácsára kell bevenni. Ezeket a tablettákat az utasításoknak megfelelően kell használni, és nem szabad túlzottan használni. Az első napokban észrevehető a pattanások növekedése, bár egy idő után eltűnnek. A fogamzásgátló tabletták csak enyhe vagy közepes fokú pattanásokat kezelhetnek, amelyek csak a túlzott faggyú okozta. A pattanások egyéb eseteiben helyi gyógyszerek és krémek ajánlottak. Egy napi tabletta minden bizonnyal távol tartja a pattanásokat!