10 legújabb konyhai Pooja szoba kialakítás képekkel

A modern házak korlátozott helye miatt néha nagyon nehéz megtalálni a megfelelő helyet a pooja szobához. Így a helytakarékosság érdekében az emberek többsége most konyhai pooja szobatervekkel próbálkozik. Igen, ez egyszerűen azt jelenti, hogy a lehető legjobb formatervezéssel kombinálják konyhájukat és szobájukat.

Míg néhány ember számára ez az egész ötlet, hogy pooja mandir legyen a konyhában, nagy nem-nem, de sokan vannak, akik ezt a trendet hibátlanná teszik a legjobb kreatív ötletek felhasználásával. Míg a pooja szoba szent hely, Ön is használhatja a rendelkezésre álló pooja szobát a konyhában, hogy stílusos legyen, anélkül, hogy elveszítené szellemiségét.

konyha pooja szoba tervez

Hogyan válasszunk Pooja szoba kialakítást a konyhában?

A pooja ghar konyhában való felhasználásának egész ötlete sok mindent alaposan meg kell fontolnia, hogy az emberek megismerhessék a pooja mandir tényleges érzését. A legfontosabb az, hogy tisztában legyünk azzal, hogyan válasszuk ki a konyhánkhoz a pooja dizájnt, amely nem zavarhatja meg a rutinját, és a kívánt előnyöket is kínálja.

Íme néhány dolog, amellyel kiválaszthatja a megfelelő pooja szoba kialakítást a konyhában:

  • A design kiválasztása előtt figyeljen a rendelkezésre álló helyre.
  • Ha nem használja, tartsa zárva a szoba területét.
  • Ismerje meg a mandir elhelyezésének irányát.
  • Fontolja meg a pooja mandir helyzetét és helyét.
  • Ellenőrizze a költségvetését is.
  • Fontolja meg a Vastu Shastra -t, mielőtt felveszi a konyhában a pooja szoba kialakítását.

Modern Pooja szoba kialakítás a konyhában:

Elég nehéz kombinálni a konyhában egy pooja szobát, hacsak nem tudja pontosan, hogyan kell csinálni. Szeretnéd megtudni ennek a titkát? Íme a 10 egyszerű és legjobb pooja mandirunk a konyhában, amelyek nem szakítják meg a konyha normális működését, és gyönyörűvé teszik a mandirodat:

1. Pooja szoba szekrény a konyhában:

pooja szoba konyhai tervekben

Valószínűleg a legjobb módja annak, hogy a legtöbbet hozza ki a konyhai pooja szobai tervekből, ha bedugja egy szekrénybe. Ez a kialakítás az egyik leggyakoribb kialakítás, mivel nem akadályozza a konyhai munkát, és a szükséges szellemiséget is kínálja a felhasználóknak.

Ezenkívül ez a kialakítás segít abban, hogy a pooja szobát elkülönítse a konyha többi részétől, ami az egyik legfontosabb követelmény, amikor mandirot helyez a konyhába. A moduláris konyha kialakításában speciális szekrényt is készíthet, amely nem is tűnik furcsának a többi rendelkezésre álló kivitelhez képest.

2. Pooja Mandir a konyha külső falán:

pooja szoba a konyhában

Ha nincs elég hely a konyhájában, akkor ezt a pooja szobát használhatja a konyha kialakításában, és a mandirát a konyhán kívül helyezheti el a falra. Ez a design egyre népszerűbb a kis lakásokban, mivel nincs elég hely az igényeknek.

A pooja szoba mandapját vagy szekrényét testreszabhatja a fal méretének vagy a kívánt módon. Azt is fontolóra veheti, hogy segítséget kér Vastu Shastrától a konyhában található szobához, hogy megbizonyosodjon arról, hogy helyesen cselekszik.

3. Kétszintes számláló használata:

mandzsetta a konyhában

A konyhájában mindig használhat külön munkalapot a mandir elhelyezéséhez. Bár ezek a konyhák pooja szoba kialakítással elfoglalják a helyet, és rengeteg helyet kap a pooja szoba minden lényeges elemének elhelyezéséhez.

Helyezze az összes bálványt és egyéb holmit a megfelelő helyzetbe, hogy ne zavarják sehol a konyha működését. A rendelkezésre álló helytől függően használhat egy kisebb vagy nagyobb munkalapot. A pult egyetlen polcát is használhatja, a másikat pedig konyhai igényeihez.

4. Kis falra szerelt Pooja Mandir:

pooja polc a konyhában

Ha hagyományosnak akarja tartani a dolgokat, akkor használjon falra szerelt mandírt a konyhájában. Ez a pooja ghar egyik gyakori tervezése a konyhában, amelyet a legtöbb helyen megtalál. A mandir mérete természetesen változhat a konyhában rendelkezésre álló hely függvényében.

Győződjön meg arról, hogy ajtós mandírt használ, hogy bezárja őket, amikor a pooja mandir nincs használatban. Ezzel külön helyet kap a pooja számára, és távol tarthatja azt a konyha mindennapi rutinjától, miközben megőrzi szentségét.

5. Kis Pooja Mandir a konyhában:

pooja ghar a konyhában

Ha elegendő hely van a konyhájában, akkor mindig választhat, hogy a konyhájában kicsi vagy nagy méretű mandir van. Nézzen meg egy csendes sarkot a konyhájában, és egyszerűen helyezze a mandírját ebbe a sarokba.

Győződjön meg arról, hogy a választott sarkot nem használják olyan gyakran a konyhájában, hogy a mandir tevékenységei elkülönüljenek, mint a konyhával kapcsolatosak. Ezenkívül ügyeljen arra, hogy a mandir ajtókkal legyen zárva, amikor nem használja. Fontolja meg Vastu Shastra -t a konyhában, hogy biztos legyen a mandir helyzetében és irányában.

6. Használja a Kitchen Store szobáját:

konyha pooja szoba kialakítással

Ha van egy tárolója a konyhához, akkor teljesen áldott vagy. Miért? Ez azért van, mert a rendelkezésre álló konyhai tárolót pooja szobaként használhatja. Ez az egyik legegyszerűbb konyha pooja szobakialakítással, amely kipróbálható anélkül, hogy ténylegesen összekapcsolná a konyhát és a pooja szobát.

A raktár használata számos előnnyel járhat, például elegendő helyet kaphat a pooja szobájának gyönyörű díszítéséhez. Emellett elegendő helyet kap ahhoz, hogy komolyságok nélkül a megfelelő helyen tartsa a szobája minden lényeges elemét.

7. Dekoratív Pooja szoba a falban:

moduláris konyha pooja szobával

Ha nem szeretné használni a konyhában található pooja szoba megfelelő vagy általános használatát, akkor ezt a megoldást választhatja. Konyhája egész falát Isten bálványaival díszítheti, és ugyanezt használhatja minden pooja és rituálé elvégzéséhez.

A legjobb dolog ebben a kialakításban az, hogy nem igényel sok helyet, és így bármilyen területen belül elvégezhető. De vigyáznia kell a fal irányára, mielőtt pooja szobaként használja. Ezenkívül díszítheti a falat a kívánt egyszerű módokon.

8. Fal álcázott:

vastu shastra a konyha szobájában

Az álcázott fal használata a moduláris konyha egyik trendi kialakítása, pooja szobával. Ezek a kialakítások gondoskodnak arról, hogy ne vigyék túlzásba semmit, miközben kombinálják a konyhát és a szobát. Egy másik dolog, amiben biztos lehet ebben a kialakításban, hogy teljesen lenyűgöző és gyönyörű lesz.

Kiválaszthatja azt a falat, amely általában elválasztja a konyhát a ház többi részétől, hogy a lehető legjobban kihasználja a teret. A mandirodat kombinálhatod üvegajtóval is, hogy a lehető legjobb módon megőrizzék a pooja mandir hitelességét.

9. Mandir a konyha sarkában:

vastu a pooja szobához a konyhában

Semmi sem lehet biztonságosabb hely a konyhában egy pooja szobához, mint egy sarokban. Mindössze annyit kell tennie, hogy kiválaszt egy megfelelő sarkot a konyhájában, amely kissé távol van a konyhai munkától, és helyezze oda a mandírját. Olyan egyszerűnek tarthatja, ahogy szeretné, vagy tetszés szerint díszítheti.

A konyhában pooja polcot is választhat. Győződjön meg arról, hogy ismeri a Vastu for pooja szobát a konyhában, mielőtt kiválasztja a mandir sarkát. Ezzel is sokat spórolhat a konyhában.

10. Konyhai polc használata:

pooja szoba a konyhában, mint egy vastu

Az egyik legbiztonságosabb lehetőség a pooja ghar és a konyha kombinálására, ha van egy pooja polc a konyhában. Ebben a kialakításban nincs szükség különleges használatra, mivel mindössze egy polcra van szüksége, amelyen elkészítheti mandirját.

Ez is az egyik felkapott kialakítású moduláris konyha pooja szobával, ahol egy konyhapolcot tartanak mandirként. Ha nem lehetséges ajtó a pooja mandirhoz, akkor mindig függönyöket használhat a mandir elkülönítésére a konyhától..

Ezek a legjobb és legegyszerűbb szobák a konyhai tervekben, amelyeket használhat. Ha nem biztos a mandir elhelyezésében a konyhájában, akkor jobb, ha a konyhában lévő pooja szobát választja a Vastu szerint, hogy elkerülje az esetleges problémákat. Ezenkívül konzultálhat egy tapasztalt lakberendezővel, és megkaphatja a legjobb Vastu for pooja szobát a konyhában.

Ha egyéb kétségei vannak a pooja szoba kialakításának konyhában való felhasználásával kapcsolatban, kérjük, tegye meg megjegyzését az alábbiakban. A lehető legjobb segítséggel és az Ön segítségére vonatkozó információkkal fordulunk Önhöz.