15 modern Pooja szobaajtó -kivitel képekkel

Ma mindannyian ezen a földön vagyunk egészségesen és gazdagon a mindenható miatt. Ő az, aki nap mint nap megvéd minket. Ehhez tiszteletünk velük szemben, hogy egy kis helyet adunk saját otthonunkban pooja szoba formájában. Ha otthonában egy mandir külön területet áldott meg, akkor gyönyörű és modern pooja szobaajtóval kell rendelkeznie, amely fokozza a szoba szépségét. A pooja ajtó nemcsak elválasztja a házon belüli szent templomot, hanem megmutatja nekünk az izgalmas tervezési jellemzőt, amely javítja a ház általános megjelenését.

legújabb pooja szobaajtók

A legjobb Pooja szobai ajtók Indiában:

Itt 15 egyszerű és legújabb pooja szobaajtót választottunk ki különböző modellekben. Vessünk egy pillantást rájuk.

1. Pooja szobaajtó kialakítása rétegelt lemezben:

Pooja szobaajtó minták rétegelt lemezből

Ez a legegyszerűbb rétegelt lemezből készült ajtókeret a pooja szobához. A legjobb a rétegelt lemezben az, hogy könnyen faragható bármilyen formatervezéshez. Láthatja a téglalap alakú réseket az ajtó középső részén. Ezeket a hiányosságokat bármilyen vallásos rajzzal vagy harangokkal lehet kitölteni, amelyek a szoba szent jellegét ábrázolják.

2. Teak fa Pooja szobaajtó kialakítása:

Teak fa Pooja szobaajtó kialakítás

A teakfa az egyik legdrágább anyag, amelyet az ajtókhoz használnak. Ez stílusos és királyi megjelenést kölcsönöz a szobának. Ez az ajtó hiteles megjelenést kölcsönöz otthonában lévő templomának. Lord Ganesha metszetei felül, a Kalash az alján, és egy hosszú diya alul, néhány mesés mintával az ajtó kerületén, ódon templomainkhoz hasonló régi világ varázsát árasztják.

3. Kortárs Pooja szobaajtó kialakítás:

Kortárs Pooja szobaajtók

Ez a modern ajtó kialakítás magában foglalja az indiai etnikai motívumok kivágásait és gravírozott mintáit, például a diyákat az ajtón és a Kalash-t az ajtólapok alján. A diyák tetején és alján található bonyolult dizájnok antik megjelenést kölcsönöznek Önnek, amely a legegyszerűbb szobákat szépíti.

4. Pooja szobaajtó CNC kialakítása:

Pooja szobaajtó cnc design

Ez egy példa a hálózott ajtókra, vagy jali designnak nevezik. A templom szobájában lévő Diya fénye a nap 24 órájában látható ezen ajtókról, és az illatpálcák illata érezhető, ha ezeket az ajtókat használják a szobájában. Ez a legjobb módja annak, hogy lenyűgöző félig zárt házat hozzon létre az imaterem számára.

5. MDF Pooja szobaajtó:

Mdf Pooja szobaajtók

Ez az ajtó magában foglalja a jali kialakítást az ajtólapok tetején és alján, sárgaréz harangokkal a köztük lévő négyszögletes rácsokban. Az ajtócsengő nemcsak a templomokban lógó harangok miniatűr változata, hanem a nyitott harangok hangja is felszívja az otthoni templom hangulatát. Ez a hang az agarbathis illatával együtt biztosan éreztetni fogja magát a templommal.

6. Antik Pooja szoba kialakítása:

Antik Pooja szobaajtók

Ez az antik ajtó olyan királyi megjelenésű, mintha az ajtót az ókori királyok használták volna templomaikban. A tetején Laxmi Devi istennő arany motívumát jó előjelnek tekintik, és abban hisznek, hogy a pénz folyamatosan áramlik az életedbe. Az ajtókon kialakított rések lehetővé teszik az imádkozást még kívülről is, kívülről ragyogó tekintettel az Úrra.

7. Művészi Pooja ajtók:

Művészi Pooja ajtók

Ez az egyik varázslatos kreatív ajtó, kivételes kivitelezéssel. Egyetlen, különböző rácsokra osztott panel etnikai motívumokkal van felszerelve. A sárgaréz Sri csakrákat készített a tetején, és az alsó, teljes sárgarézből készült diyák a panel közepén, hagyományos dizájnnal, ez teszi egyedivé ajtót a házhoz. Biztosak vagyunk abban, hogy az otthonába érkező vendégek biztosan érdeklődni fognak erről a gyönyörű dizájnról.

8. Süllyesztett ajtók a Pooja szobához:

Süllyesztett ajtók a Pooja szobához

Ez ismét az egyik legegyszerűbb kivitel, de tökéletes megjelenést kölcsönöz a szobájának. A házában lévő Pooja szoba olyan, mint egy templom, és a pooja szoba bejáratának lenyűgözőnek és isteninek kell lennie. Lord Ganesh, akit az akadályok megszüntetőjeként tartanak számon, gyönyörűen van vésve a tetején, és egy kaláza, ahol szentelt vizet tárolnak benne, az ajtó alján..

9. Hálózott Pooja szobaajtó keret kialakítása:

Pooja szobaajtó keret kialakítása

Ez egy stílusos lézerrel vágott rácsos ajtó, amely beépíthető a szobájába. Ez a tetején faragott horogkeresztes design nyugodt és békés megjelenést kölcsönöz. Ez a kialakítás lehetővé teszi a természetes fény beszivárgását, és lehetővé teszi, hogy a benne lévő Diya fénye fényessé tegye házát istenséggel. Az ajtó réseit apró sárgaréz harangokkal lehet kitölteni, hogy kinyitva és bezárva hallani lehessen a templomi harangok hangját.

10. Festett Pooja Mandir ajtók:

pooja szobaajtó tervez

Amikor a vallásról van szó, miért kell azt összezárva tartani a szobában. Mutasd meg a világnak Isten nagyságáról, ha faragod vagy gravírozod vagy fested Isten képeit a pooja szoba ajtajára. Az ajtó elsődleges anyaga fa, hagyományos arany fogantyúval, valamint az istennő képei a paneleken, és a hagyományos kialakítás az ajtó körül teszi a ház egyedi szobáivá.

11. Pooja szoba üvegajtóval:

Pooja szoba üvegajtókkal

Kifogyóban van a hely otthonában, és mégis elegáns ajtóval szeretné megszépíteni pooja szobáját? Ez a fajta ajtó kialakítás illik a modern, helybarát pooja szobákhoz, amelyeket kis lakásokhoz és házakhoz terveztek. Az üveg használata kecsességet és eleganciát kölcsönöz az összeköttetés érzésével, amely lehetővé teszi a teljes vizuális érintkezést a nap 24 órájában a pooja teremben jelen lévő dietyvel.

12. Fusion Pooja Mandir Design:

Fusion Pooja Mandir Design

Vannak, akik hagyományos hangulatot szeretnének a templomban, ugyanakkor eleganciát szeretnének adni az ajtónak. Ez az ajtó teakből készült, és hagyományos mintákkal faragott. Ennek ellenére az üvegdarab átláthatóságot és modern eleganciát kölcsönöz, így a hagyomány és a modernség ötvözete. Az átlátszó üveg lehetővé teszi, hogy éjjel -nappal látványos képet kapjon a szent helyről és a szentségről.

13. Pooja üvegajtó fa kerettel:

Pooja üvegajtó fa kerettel

Az üvegajtó kialakítás a leggyakoribb a belső ajtóknál. A fenti kialakítású üvegtöbbség elegáns, kifinomult megjelenést kölcsönöz Önnek, ugyanakkor stabilitást biztosít a fából készült robusztus keretnek. Hozzáadhatja az isteniség érzését etnikai motívumok, például kalasa vagy diyák, valamint istenek és istennők festésével vagy faragásával, hogy kiegészítse a pooja szoba megjelenését.

14. Pooja szoba toló áttetsző ajtóval:

Pooja szoba toló áttetsző ajtóval

Ha a pooja szoba egy apró térben van, amely nem teszi lehetővé az ajtók be- vagy kifelé nyílását, akkor ez a tolóajtó opció használható. Ezenkívül ez a tolóajtó kialakítás vonzóvá teszi a vendégek számára. Isten vagy istennő festménye az átlátszó üvegre csodálatos megjelenést kölcsönöz.

15. Egy ajtó szent harangokkal:

Egy ajtó szent harangokkal

A harangokat szentnek tekintik. Az ajtók sárgaréz harangokkal történő kialakítása tökéletes választás a pooja szobaajtókhoz. Ennek az ajtónak robosztus faváza van, a sárgaréz harangok pedig az ajtóban készült kivágásokban lógnak. Ezek az ajtócsengők nemcsak a templomharangokat ábrázolják, hanem e harangok csengő hangja is áthatja a templom hangulatát nyitáskor és záráskor.

16. Fém munkák Pooja ajtó kialakítása:

Fém munkák Pooja ajtó design

Manapság az ajtók nem csak funkcionális panelek, amelyeket belépésre vagy kilépésre használnak. A terveknek nagy jelentősége van, különösen azok számára, akik azt szeretnék, hogy a szobájuk ajtaja pompás és hagyományos legyen. Ez a fából készült ajtó, közepén hatalmas fémdarabbal, ókori faragásokkal, kifinomult megjelenést kölcsönöz.

17. Stílusos üvegajtók a Pooja szobához:

Stílusos üvegajtók a Pooja szobához

Ez egy üveg dupla ajtó kialakítás. Különleges fa- vagy fémkeret nélkül ez a kialakítás elegáns megjelenést kapott. Az áttetsző üvegajtó áttetsző kialakítással ragyogó választás a pooja szobaajtóhoz. Az üveg megtartja a zökkenőmentesség érzetét anélkül, hogy a nap folyamán vizuálisan elzáródna a diety.

Tippek a Pooja szobai ajtók kiválasztásához:

  • Általában a pooja szobákban kis hely van a házban; ezért az ajtóknak kisebbeknek kell lenniük, hogy az ajtó zökkenőmentesen mozogjon befelé és kifelé.
  • Ha a hely túl kicsi, akkor a tolóajtók előnyösebbek.
  • A Pooja szobának szent hangulatot kell adnia nekünk, ahogy a hangulatot is kapjuk, amikor meglátogatunk egy templomot. Ezért az ajtókon etnikai mintákat is fel kell tüntetni, például kalászát, diyát, horogkeresztet vagy istenek és istennők festményeit..
  • Különböző púdzsokat végezünk a szobában, amelyek magukban foglalják a Diya megvilágítását vagy illatpálcákat. Lehetőség van a gyulladásra. Ilyen esetekben válasszon nem gyúlékony anyagot az ajtók kialakításánál.
  • A költségvetés is az egyik kritikus tényező, amire ügyelni kell. A részletesebb tervek faragása vagy gravírozása többe kerül, mint az egyszerű minták. A költségek a választott ajtó anyagától is függenek.

Függetlenül attól, hogy funkcionális térrel rendelkező önálló háza van, vagy mérsékelt vagy kevesebb lakása van az otthonában, egy kis szoba ennek az univerzumnak az alkotója számára jó értelme. A fent említett különböző pooja szobaajtók a költségvetés és a hely ellenére megfelelnek az Ön igényeinek. Manapság az emberek jobban figyelnek a pooja ajtókra, és a legjobbakat választják, amelyek egyszerre vallásosak és divatosak. Reméljük, hogy a fenti listából is kiválasztotta a megfelelőt álmai otthonához.

Képhitelek: 6, 7, 16