10 nyeste køkken Pooja værelse designs med billeder

På grund af den begrænsede plads i moderne huse bliver det nogle gange virkelig svært at finde den rigtige placering til pooja -rummet. For at spare plads prøver de fleste mennesker nu køkkenpooja -rumdesign. Ja, det betyder simpelthen, at de kombinerer deres køkken og pooja -værelse ved hjælp af de bedst mulige designs.

Mens for nogle mennesker er hele denne idé om at have pooja mandir i køkkenet et stort nej, men der er mange mennesker, der gør denne trend fejlfri ved at bruge de bedste kreative ideer. Selvom pooja -værelse er et helligt sted, kan du også bruge det tilgængelige pooja -værelse i køkkendesign til at få det til at se stilfuldt ud uden at miste dets spiritualitet.

køkken pooja værelse designs

Sådan vælges et Pooja -rumdesign i køkkenet?

Hele tanken om at bruge pooja ghar i køkkenet kræver ordentlig overvejelse af mange ting, så folk kan få den egentlige følelse af pooja mandir. Det vigtigste af alt er at være opmærksom på, hvordan du vælger pooja -designet til dit køkken, som ikke bør forstyrre din rutine og også tilbyde dig de ønskede fordele.

Her er nogle af de ting, du kan vælge passende pooja -rumdesign i køkkenet med:

  • Hold øje med den ledige plads, før du vælger designet.
  • Hold pooja -rummet lukket, når det ikke er i brug.
  • Forstå retningen for at placere mandiren.
  • Overvej placeringen og placeringen af ​​pooja mandir.
  • Hold også øje med dit budget.
  • Overvej Vastu Shastra, før du afhenter ethvert pooja -rumdesign i køkkenet.

Moderne Pooja Room Designs In Kitchen:

Det er ret svært at kombinere et pooja -værelse i dit køkken, medmindre du præcis ved, hvordan du gør det. Interesseret i at kende hemmeligheden bag dette? Her er vores 10 enkle og bedste pooja mandirs i køkkendesign, der ikke vil afbryde dit køkkens normale funktion og også får din mandir til at se smuk ud:

1. Pooja værelsesskab i køkken:

pooja værelse i køkkendesign

Sandsynligvis er den bedste måde at få mest muligt ud af køkkenpooja -rumdesign at putte det i et skab. Dette design er et af de mest almindelige designs, da det ikke kommer i vejen for køkkenarbejde og også tilbyder den nødvendige spiritualitet til brugerne.

Dette design hjælper også med at holde pooja -rummet isoleret fra resten af ​​køkkenet, hvilket er et af de vigtigste behov, når man placerer en mandir i køkkenet. Du kan også lave et specielt skab i dit modulære køkkendesign, som ikke engang vil se underligt ud fra det andet tilgængelige design.

2. Pooja Mandir på den udvendige køkkenvæg:

pooja værelse i køkkenet

Hvis du ikke også har nok plads i dit køkken, kan du bruge dette pooja -værelse i køkkendesignet og placere din mandir på væggen lige uden for dit køkken. Dette design er ved at blive ret populært i små lejligheder, da der ikke er plads nok til behovene.

Du kan tilpasse pooja -rummet mandap eller kabinet efter vægens størrelse eller efter den måde, du kan lide. Du kan også overveje at søge hjælp fra Vastu Shastra til pooja -værelse i køkkenet for at sikre, at du gør det rigtige.

3. Brug af en 2 -lags tæller:

pooja mandir i køkkenet

Du kan altid bruge en separat bordplade i dit køkken til at placere din mandir. Selvom disse køkkener med pooja -rumdesign tager noget af pladsen, og du får masser af plads til at placere alle de vigtige ting i pooja -rummet.

Placer alle idoler og andre ting i deres rigtige position, så de ikke forstyrrer køkkenets funktion nogen steder. Du kan bruge enten en lille bordplade eller en større, afhængigt af den ledige plads med dig. Du kan også bruge kun en hylde i tælleren og også bruge den anden til dine køkkenbehov.

4. Lille vægmonteret Pooja Mandir:

pooja hylde i køkkenet

Hvis du vil holde tingene traditionelle, kan du gå efter at bruge en vægmonteret mandir i dit køkken. Dette er et af de almindelige designs af pooja ghar i køkkenet, som du finder de fleste steder. Mandirens størrelse kan naturligvis variere alt efter tilgængeligheden af ​​rummet i køkkenet.

Sørg for, at du bruger en mandir med døre, så du kan lukke dem, når pooja -mandiren ikke er i brug. Hvis du gør dette, får du et separat sted til din pooja, og du kan også holde det væk fra køkkenets daglige rutine og samtidig bevare dets hellighed.

5. Lille Pooja Mandir i køkken:

pooja ghar i køkkenet

Hvis du har plads nok i dit køkken, så kan du altid vælge muligheden for at have enten en lille eller stor mandir i dit køkken. Se på et stille hjørne i dit køkken, og placer simpelthen din mandir i det hjørne.

Sørg for, at det valgte hjørne ikke bruges så ofte i dit køkken, så dine mandir -aktiviteter kan forblive adskilte end de køkkenrelaterede. Sørg også for at have mandiren med døre til lukning af mandiren, når den ikke er i brug. Overvej Vastu Shastra til pooja -værelse i køkkenet for også at være sikker på placeringen og retningen af ​​din mandir.

6. Brug Kitchen’s Store Room:

køkken med pooja -rumdesign

Hvis du har et lagerrum knyttet til dit køkken, så er du totalt velsignet. Hvorfor? Det er fordi du kan bruge det tilgængelige køkkenrum som dit pooja -værelse. Dette er et af de enkleste køkkener med pooja -rumdesign, der kan prøves uden egentlig at kombinere dit køkken og pooja -værelse.

Brug af lagerrummet kan også tilbyde mange fordele, ligesom du kan få nok plads til smukt at dekorere dit pooja -værelse. Du får også nok plads til at holde alle de vigtige ting i dit pooja -værelse lige på det rigtige sted uden kompromiser.

7. Dekorativt Pooja -værelse i væg:

modulært køkken med pooja -værelse

Hvis du ikke vil bruge den rigtige eller almindelige måde at bruge pooja -rummet i køkkenet, kan du gå med denne løsning. Du kan beholde en hel væg i dit køkken dekoreret med Guds afguder og kan bruge det samme til at udføre alle dine pooja og ritualer.

Det bedste ved at bruge dette design er, at det ikke kræver meget plads og dermed kan gøres inden for ethvert rum. Men du skal passe på vægens retning, før du bruger den som dit pooja -værelse. Du kan også dekorere væggen på de enkle måder, du kan lide.

8. Væg camoufleret:

vastu shastra til pooja værelse i køkkenet

Brug af en væg kamoufleret er et af de trendende designs af modulært køkken med pooja -værelse. Disse designs sørger for, at de ikke overdriver noget, mens de kombinerer køkkenet og pooja -rummet. En anden ting, du kan være sikker på med dette design, er, at det vil se helt fantastisk og smukt ud.

Du kan vælge den væg, der normalt adskiller køkkenet fra resten af ​​husets rum for at udnytte rummet bedst muligt. Du kan også kombinere din mandir med en glasdør, så de kan opretholde ægtheden af ​​pooja -mandiren på den bedst mulige måde.

9. Mandir i Kitchen’s Corner:

vastu til pooja værelse i køkkenet

Intet kan være et mere sikkert sted at have et pooja -værelse i køkkenet end at have det i et hjørne. Alt du skal gøre er at vælge et passende hjørne i dit køkken, som er lidt væk fra køkkenarbejdet og placere din mandir der. Du kan beholde det så enkelt som du vil, eller du kan beholde det så dekoreret som du vil.

Du kan også vælge en pooja -hylde i køkkenet. Sørg for, at du er opmærksom på Vastu til pooja -rummet i køkkenet, før du vælger hjørnet til mandiren. Dette sparer også meget af dit køkken.

10. Brug af en køkkenhylde:

pooja værelse i køkkenet pr. vastu

En af de sikreste muligheder for at kombinere pooja ghar og køkken er ved at have en pooja -hylde i køkkenet. I dette design behøver du ikke noget særligt at bruge, da alt hvad du behøver er at have en hylde, hvor du kan lave din mandir.

Dette er også en af ​​de trendende designs af modulært køkken med pooja -rum, hvor en køkkenhylde opbevares til brug som mandir. Hvis det ikke er muligt at have døre til din pooja mandir, så kan du altid bruge gardiner til at holde din mandir adskilt fra resten af ​​køkkenrummet.

Disse er nogle af de bedste og lette pooja -værelser i køkkendesign, som du kan bruge. Hvis du ikke er sikker på placeringen af ​​mandir i dit køkken, så er det bedre at vælge pooja -rummet i køkkenet i henhold til Vastu for at undgå eventuelle problemer. Du kan også konsultere en erfaren indretningsarkitekt for det samme og få den bedste Vastu til pooja -værelse i køkkenet.

Hvis du er i tvivl om brugen af ​​pooja -rumdesign i køkkenet, så kommenter venligst nedenfor. Vi vender tilbage til dig med den bedst mulige hjælp og information til din hjælp.