15 Moderne Pooja værelse dør designs med billeder

I dag er vi alle på denne jord med sund sundhed og rigdom på grund af den almægtige. Det er ham/hende, der beskytter os dag ud og dag ind. For dette er det vores respekt over for dem at give et lille rum i vores eget hjem i form af et pooja -værelse. Hvis du er velsignet med et separat område til en mandir hjemme hos dig, burde du have et smukt og moderne pooja -værelse -dørdesign, der forbedrer rummets skønhed. Pooja-døren adskiller ikke kun det hellige interne tempel, men viser os også den spændende designfunktion, der forbedrer husets overordnede udseende.

nyeste pooja værelse dør designs

Bedste Pooja Room Door Designs i Indien:

Her hentede vi 15 enkle og nyeste pooja -rumdørsdesigner i forskellige modeller. Lad os tage et kig på dem.

1. Pooja Room Door Design i krydsfiner:

Pooja værelse dør design i krydsfiner

Dette er ganske de mest ligetil design af dørkarme lavet af krydsfiner til et pooja -værelse. Det bedste med krydsfiner er, at det let kan skæres ud for at skabe ethvert design. Du kan se de rektangulære huller i midten af ​​døren. Disse huller kan udfyldes med enhver religiøs tegning eller med klokkerne for at skildre rummets hellige natur.

2. Teak Wood Pooja Room Door Design:

Design af Pooja værelse i teaktræ

Teaktræ er et af de dyreste materialer, der bruges til dørene. Dette giver dig et stilfuldt og kongeligt udtryk til rummet. Denne dør giver et autentisk udtryk til dit tempel derhjemme. Graveringer af Lord Ganesha øverst, Kalash i bunden og en lang diya i bunden med nogle fantastiske designs omkring dørens omkreds giver en gammeldags charme, der ligner vores gamle templer.

3. Moderne Pooja Room Door Design:

Moderne Pooja Room Door Designs

Dette moderne dørdesign inkorporerer udskæringer og indgraverede designs af de etniske indiske motiver som diyas på både dørene og Kalash i bunden af ​​dørpanelerne. De indviklede designs øverst og nederst på diyas giver dig det antikke udseende, der forskønner det enkleste af pooja -værelser.

4. Pooja Room Door Cnc Design:

Pooja Room Door Cnc Design

Dette er et eksempel på netdøre eller kaldes som jali -design. Lyset fra Diya inde i tempelrummet kan ses 24/7 fra disse døre, og duften af ​​duftpinde kan lugtes, hvis disse døre bruges til dit pooja -værelse. Dette er den bedste måde at skabe et imponerende semi-privat kabinet til bederummet.

5. MDF Pooja Room Door:

Mdf Pooja Room Doors

Denne dør inkorporerer jali -designet øverst og nederst på dørpanelerne med messingklokker i de rektangulære gitre mellem dem. Dørklokken er ikke kun en miniatureversion af klokker, der hænger i templerne, men lyden af ​​klokkerne, når de åbnes, giver stemningen i templet derhjemme. Denne lyd, sammen med duften af ​​agarbathis, vil helt sikkert få dig til at føle dig i templet.

6. Antik Pooja Room Design:

Antikke Pooja værelse dør designs

Dette antikke dørdesign ser så kongeligt ud, som om denne dør blev brugt af gamle konger i deres templer. Gudinde Laxmi Devis gyldne motiv øverst betragtes som et godt tegn og har en tro på kontinuerlig pengestrøm ind i dit liv. De designede huller på dørene gør det muligt at bede selv udefra og have et strålende blik af Herren udefra.

7. Kunstneriske Pooja -døre:

Kunstneriske Pooja -døre

Dette er en af ​​de stavebegrænsende kreative dørdesigner med enestående håndværk. Et enkelt panel opdelt i forskellige gitre med etniske motiver installeret gør dette til et særligt design. Messingen lavede Sri Chakras på toppen, og bunden, fuld messing lavet diyas i midten af ​​panelet med traditionelle designs, gør dette til en unik dør til dit hus. Vi er sikre på, at gæsterne, der ankommer til dit hjem, helt sikkert vil forhøre sig om dette smukke design.

8. Skylle -døre til Pooja -værelse:

Skylle døre til Pooja værelse

Dette er igen et af de enkleste designs, men giver dit pooja -værelse et perfekt look. Pooja -værelse i dit hus er som et tempel, og indgangen til pooja -rummet skal være overbevisende og guddommelig. Lord Ganesh, der betragtes som fjerner af forhindringer, er graveret smukt øverst, og en kalasa, hvor der i hellig vand opbevares i det, er graveret i bunden af ​​døren.

9. Netted Pooja Room Door Design:

Design af Pooja Room Door Frame

Dette er et stilfuldt laserskåret gitterdørdesign, der kan integreres til dit pooja-værelse. Dette swastika -design udskåret øverst giver dig et fredeligt og fredeligt udseende. Dette design gør det muligt for det naturlige lys at sive ind og tillader også lyset fra Diya til stede inden for at lysne dit hus op med guddommelighed. Mellemrummene på døren kan fyldes med små messingklokker for at høre lydene fra tempelklokkerne, når de åbnes og lukkes.

10. Malede Pooja Mandir -døre:

pooja værelse dør design

Når det kommer til religion, hvorfor så holde den indsnævret inde i rummet. Vis det til verden om Guds storhed ved at skære eller gravere eller male billederne af Gud på døren til pooja -rummet. Det primære materiale, der bruges til døren, er træ med et traditionelt gyldent håndtag sammen med billederne af gudinden på både panelerne og det konventionelle design rundt om døren gør det til de unikke værelser i huset.

11. Pooja -værelse med glasdøre:

Pooja -værelse med glasdøre

Er du løbet tør for plads i dit hjem, og vil du alligevel forskønne dit pooja -værelse med en stilfuld dør? Denne type dørdesign passer til de moderne rumvenlige pooja-værelser designet til små lejligheder og huse. Brugen af ​​glas tilføjer nåde og elegance med en følelse af tilslutning, der muliggør fuldstændig visuel kontakt 24/7 med den diety, der er til stede inde i pooja -rummet.

12. Fusion Pooja Mandir Design:

Fusion Pooja Mandir Design

Nogle mennesker ønsker en traditionel fornemmelse af templet, men vil samtidig tilføre elegance til døren. Denne dør er lavet af teak og udskåret i traditionelt design. Alligevel tilføjer glasstykket gennemsigtighed såvel som den moderne elegance, hvilket gør det til en fusion af tradition og modernitet. Det gennemsigtige glas giver dig mulighed for at få en visuel visning af det hellige sted og gudstjenesten hele dagen og natten.

13. Pooja glasdør med træramme:

Pooja glasdør med træramme

Glasdørsdesignet er mest almindeligt for indvendige dørdesigner. Flertallet af glas i ovenstående design giver dig et elegant, sofistikeret look og giver samtidig stabilitet med de robuste rammer lavet af træ. Du kan tilføje følelsen af ​​guddommelighed ved at male eller udskære etniske motiver som kalasa eller diyas og også af guder og gudinde for at supplere udseendet af pooja -rummet.

14. Pooja -værelse med glidende gennemsigtig dør:

Pooja værelse med glidende gennemsigtig dør

Når pooja -rummet er i et lille rum, der ikke tillader dørene at åbne indad eller udad, kan denne skydedørsindstilling udnyttes. Desuden gør dette skydedørsdesign det iøjnefaldende for gæsterne. Maleri af Gud eller gudinde på det gennemsigtige glas får det til at se storslået ud.

15. Enkeltdør med hellige klokker:

Enkel dør med hellige klokker

Klokker betragtes som hellige. Design af dørene med messingklokker gør det til et perfekt valg til pooja -rumdøre. Dette dørdesign har en robust træramme med messingklokkerne, der hænger i udskæringerne i døren. Disse dørklokker viser ikke kun tempelklokkerne, men også ringeklangen fra disse klokker tilfører templets vibrationer, når de åbnes og lukkes.

16. Metalarbejde Pooja dørdesign:

Metalarbejde Pooja dørdesign

Døre i disse dage er ikke kun funktionelle paneler, der bruges til at komme ind eller ud af. Designene har stor betydning, især for folk, der ønsker, at deres pooja -rumdør skal se smuk og traditionel ud. Dette trædørsdesign med et stort metalstykke i midten med antikke udskæringer på giver det et sofistikeret look.

17. Stilfulde glasdøre til Pooja -værelse:

Stilfulde glasdøre til Pooja -værelse

Dette er et glas dobbelt dør design. Uden særlige træ- eller metalrammer har dette design et elegant look. Den transparente glasdør med gennemskinnelige designs er et glimrende valg til en pooja -rumdør. Glasset bevarer en følelse af problemfrihed uden at skabe en visuel blokering af dity hele dagen.

Tips til valg af Pooja -rumdøre:

  • Normalt har pooja -værelser en lille plads i huset; derfor bør dørene også være mindre for en jævn bevægelse af døren indad og udad.
  • Hvis pladsen er for lille, er skydedøre at foretrække.
  • Pooja -værelse bør give os en hellig stemning, ligesom vi modtager stemningen, når vi besøger et tempel. Derfor bør dørene også have nogle etniske designs på dem, såsom kalasa, diyas, et hakekors eller malerierne af guder og gudinde.
  • Vi udfører forskellige pujas i rummet, som omfatter belysning af Diya eller duftpinde. Der kan være en chance for at tage ild. I sådanne tilfælde skal du vælge ikke-brændbart materiale i design af døre.
  • Budget er også en af ​​de kritiske faktorer, der skal tages hånd om. Udskæring eller gravering af mere detaljerede designs vil koste dig mere end de enkle designs. Omkostningerne afhænger også af materialet på den dør, du vælger.

Uanset om du har et selvstændigt hus med et funktionelt rum eller en lejlighed med moderat eller mindre plads i dit hjem, giver et lille rum til skaberen af ​​dette univers en god mening. De forskellige design af pooja -rumdøre, der er nævnt ovenfor, vil ikke desto mindre passe til dine behov i forhold til budget og plads. I disse dage er folk mere opmærksomme på pooja -døre og vælger de bedste, som er både religiøse og trendy. Håber du også vælger de rigtige fra ovenstående liste til dit drømmehus.

Billedkreditter: 6, 7, 16