5 kestävää kämmeniä kestävään puutarhan vihreään

Olet luultavasti nähnyt kestäviä palmuja, jotka pitävät vihreän lumen peitossa. Itse asiassa on olemassa monia palmulajeja, jotka kestävät helposti myös alhaisimmat lämpötilat kylmänä vuodenaikana. Jotkut puutarhan palmuista kestävät äärimmäisiä lämpötiloja jopa -25 asteeseen. Tämä johtuu pääasiassa niiden lignified runko, joka suojaa laitosta näistä lämpötilan vaihteluista. Luettelemme viisi kestävää palmulajia ja annamme vinkkejä niiden hoitoon. Ennen ostamista on kuitenkin parasta kuulla myös puutarhanhoitoasiantuntijaa. Voit suunnitella puutarhan palmuilla tässä Lue.

Lumi ja kylmä eivät ole ongelma näille palmuille

kestävä palmupuutarha

kestävä palmu lumipallo

Talvisuoja äärimmäiseltä kylmältä ja märältä kestäville kämmenille

Kaikki alla luetellut lajit voivat selviytyä talvistamme puutarhassa hyvin. Mutta jos he ovat täysin yksin ja laiminlyötyjä tällä hetkellä, ne eivät näytä aivan yhtä upeilta kuin ennen lämpimällä keväällä. Lisäksi on parasta ostaa jo kovettuneita kämmenet, joten ei nuoria kasveja, mutta jo 4-5 vuotta vanhoja, jotka ovat tottuneet kylmään.

Jopa istutettaessa sinun on valittava huolellisesti oikea paikka. Kämmenen tulee olla aurinkoisessa paikassa, joka on suojattu kylmältä tuulelta, mieluiten mahdollisimman lähellä taloa. Erityisen kylminä talvina suositellaan ”vaatteita”. Kuten ruusupensaat, esimerkiksi sinun tulee kääriä runko ja lehdet juuttipussilla ja fleecellä. Peitä sitten maaperä juurien ympärillä oljilla tai lehdillä ja palmuilla. Tämä pitää kasvin lämpimänä ja ravitsee sitä. Sinun ei ehdottomasti pitäisi lannoittaa ja kastella talvella ja myöhään syksyllä.

Tällainen juuttisäkki voi pelastaa kestävät kämmenesi erittäin alhaisissa ulkolämpötiloissa

kestävä kämmenten juuttisäkki

Olki ja lehdet pitävät juuret lämpimänä

kestäviä palmunlehtiä

Neulakämmen (Rhapidophyllum hystrix)

Neulan kämmen on melko pieni, kestävä ja hitaasti kasvava puutarhakasvi. Se on saanut nimensä terävistä piikeistä, jotka ulkonevat lyhyestä rungosta. Se tulee Yhdysvalloista ja Kanadasta, alueilta, joilla lumi ei ole harvinaista. Siksi kestävä neulakämmen kestää jopa -25 astetta. Vaikka tämä voi vahingoittaa häntä pahasti, hän pysyy hengissä.

Neulakämmenet ovat pieniä, mutta suurilla lehdillä

kestävät kämmenet vihreät

kestävä kämmenneulan kämmen

Tällainen aita suojaa kämmenen tuulelta

kestävä kämmen havupalmu

Voit kestää alhaisimmat lämpötilat ulkona

kestäviä palmuja lunta

Hamppupalmu (Trachycarpus)

Kaikki hamppupalmulajikkeet ovat erittäin kestäviä ja helposti hoidettavia, ja ne ovat villiä ja yleistä koristekasvina useimmilla Aasian alueilla. Ne ovat myös yksi suosituimmista lajeista meille. Sen runko on kääritty pehmeisiin kuituihin, jotka suojaavat sitä kuin talvitakki. Alle -18 asteen lämpötilat eivät häiritse heitä. Kuten useimmat palmut, he haluavat enemmän aurinkoa, joten valitse sopiva paikka.

Villakuidut suojaavat runkoa ilmastonmuutoksilta

kestävä kämmenhamppu

kestävä kämmenhamppu

Hienot suuret lehdet

kestäviä palmunlehtiä

Eksoottinen palmu ei eroa alkuperäisestä puusta

kestäviä palmuja lunta

Kääpiöpalmu (Chamaerops humilis)

Kääpiökämmenet ovat keskikokoisia ja käsin muotoillut oksaiset lehdet. Ne kasvavat hitaasti, usein pienissä ryhmissä lähellä toisiaan. Ne sietävät -15 astetta, mutta tarvitsevat myös talvisuojaa. Voit myös asettaa olkia tähän yksittäisten lehtien ja varren väliin. Ne kukkivat vuosittain ja muodostavat hedelmiä siemenillä, joista kasvaa uusia palmuja. Ne ovat jopa villiä Lounais -Euroopassa.

Tyylikkäitä ja kestäviä palmuja

kestävät kääpiökämmenet

Luo oma katseenvangitsija aavikkopuutarha aloe ja kääpiö kämmenet

kestävä kämmen kääpiöpalmu

kestävät kämmenet kääpiöpalmu

Tällainen palmumetsä on vähitellen syntymässä, joten tarvitset paljon kärsivällisyyttä

kestävä palmumetsä

Hunajapalmu (Jubaea chilensis)

Hunajapalmu voi olla hyvin suuri (jopa 30 metriä korkea) ja hyvin vanha, mutta sinun on ehdottomasti kiinnitettävä huomiota istutuspaikkaan. Tällaisen jättimäisen kämmenen paikkaa ei voi enää muuttaa niin helposti. Siinä on paksu, melko sileä, harmaa runko. Hunajapalmu kestää jopa -15 asteen lämpötiloja, eikä se tarvitse suoraa auringonvaloa edes kesällä ja myös vähemmän lämpöä kuin muut palmuja. Kookosmaisia ​​makeita hedelmiä syntyy vasta 60-vuotiaana. Sen nimi ei ole hedelmistä, vaan rungon sisällä olevasta mehusta. Valitettavasti kämmen on leikattava voittaakseen sen.

Valtavia Hollywood -palmuja omassa puutarhassa

kestävä kämmenhunajapalmu

kestävä kämmenhunajapalmu

kovat kämmenet valtavat

Siemenet tulevat esiin ensimmäistä kertaa vasta 60 vuoden kuluttua

kestäviä palmusiemeniä

Jelly Palms (Butia)

Kaikki tämän suvun kämmenet voivat selviytyä helposti alle -10 asteen. Heistä selviytyjä on villahyytelöpalmu (Butia eriospatha), jonka paksu kuiturunko suojaa sitä kylmältä ja tuulelta. Useimmat lajit tuottavat vuosittain makeita appelsiinhedelmiä, joita käytetään hyytelöiden ja alkoholijuomien valmistukseen. Butia capitataa kasvatetaan yksinomaan näiden hedelmien tuottamiseen, koska se kasvaa melko nopeasti ja on myös kestävä.

Nämä kestävät kämmenet tekevät makeita marjoja

kestävä palmupuutarha

kestävä kämmenhyytelö

kestävä kämmenhyytelö

Jos ne ovat oransseja, ne ovat valmiita sadonkorjuuseen

kestäviä palmusiemeniä

Johtopäätös: Eksoottinen, helppohoitoinen ja upea. Kestäviä palmuja löytyy puutarhoistamme yhä enemmän niiden hyvien ominaisuuksien vuoksi. Ja myös hyvästä syystä. Aurinko, lämpö, ​​vesi ja kärsivällisyys ovat kaikki mitä tarvitset.

Kestävät kämmenet selviävät myös kovassa lumisateessa

kovat kämmenet suuret

kestäviä palmuja meri

kestävä kämmenkenttä