Damaskoksen ruusu – tämäntyyppisen kukan ylpeä edustaja

Kukkien kuningatarilla on lukemattomia kasvoja. Olemme jo tutustuneet muutamiin ruusutyyppeihin. Tänään puhumme kuitenkin ruusu -suvun ylpeästä edustajasta – Damaskoksen ruususta. Itse asiassa sitä käytetään eniten kosmetiikassa sen taivaallisen tuoksun ja erittäin korkean eteeristen öljyjen ansiosta. Tämä ruusu on nimetty Syyrian Damaskoksen kaupungin nimen mukaan. Uskotaan, että ristiretkeläiset toivat heidät Eurooppaan. Toinen teoria sanoo, että Damaskoksen ruusun sanotaan olleen suosittu roomalaisten keskuudessa ja he toivat sen Englantiin.

Uusimmat tutkimukset osoittavat kuitenkin, että ruusu on hybridi ja tulee Aasian keskiosista. Jotkut suurimmista Damaskoksen ruusunviljelyalueista ovat tällä hetkellä Bulgariassa. Tarkemmin sanottuna: maailmankuulussa Rosentalissa. Ruusun satoa vietetään Bulgariassa vuosittain. Värikkäillä asuilla ja ruusun seppeleillä ihmiset valitsevat arvokkaan ruusun ja laulavat ja tanssivat iloisten kansanrytmien mukaan.

Upeat, tuoksuvat kukat

damaskin ruusu tuore kukka

Damaskoksen ruusu on itse asiassa pensas, joka kasvaa 1,5–3 metrin korkeuteen ja jolla on joustavat oksat. Niissä on paljon punertavia, koukun muotoisia piikkejä. Harmaanvihreät lehdet ovat hieman kaarevia ja hienot mutta runsaat ruusuiset kukat roikkuvat alas. Pitkät verhot ovat tyypillisiä. Hedelmistä kehittyy sitten purkinmuotoisia ruusunmarjoja.

Ruusun sato on touko- ja kesäkuussa. Koska kukkien öljypitoisuus vähenee suuresti lämmössä, sato alkaa yleensä ennen auringonnousua.

Romanttinen inspiraatio kesällä

damaskin ruusu vaaleanpunainen, tuoksuva

Damaskoksen ruusulla on laaja käyttöalue, erityisesti kosmetiikassa. Arvokkain on ruusuöljy, joka on yksi kalleimmista eteerisistä öljyistä. Yhden litran ruusuöljyn saamiseksi tarvitset neljästä viiteen tonnia kukkia. Sitä käytetään usein yhtenä tärkeimmistä aineista hienoissa hajusteissa. Ruusuvesi, joka on ollut suosittu kotitalouksien lääke 3000 vuotta, valmistetaan myös ruusuista. Tällä ei pesty ainoastaan ​​käsiä, vaan myös kasvot ja pienet vauvat. Nykyään ruusuista valmistetaan myös kylpysuoloja ja tuoksuvia saippuoita. Terveellinen ja erittäin suosittu ruokalaji monissa eteläisissä maissa on ruusunhillo, jota nautitaan erityisesti aamiaisella.

Ruusuöljyä voidaan kutsua myös ihmelääkkeeksi. Jotkut tärkeimmistä käyttöalueista ovat: keuhkoputkentulehdus, kuiva, stressaantunut iho, haavaumat, sydänongelmat, masennus, ahdistus. Eteeristä öljyä käytetään myös syntymähetkellä. Se tukee rentoutumista ensisijaisesti harmonisoivan vaikutuksensa kautta. Lajikkeellaan – Damaskoksen ruusulla – kukkien kuningatar osoittautuu jälleen välttämättömäksi paitsi kauneuden, myös terveyden ja harmonian suhteen. Ihana tuoksu ja arvokkaat eteeriset öljyt kutsuvat meidät yhä uudelleen ruusujen valtakuntaan.

Arvokkaat kukat korjataan aina käsin

damaskin ruusun kukat vaaleanpunaiset

Rosa Damascena Aurora

damaskin ruusun kasvitieteellinen luokka

Rehevän vihreä ja pehmeä vaaleanpunainen

damask ruusu ruusuöljy kosmeettinen tuoksu

Aromaattinen kauneus Ruusulaaksossa, Bulgariassa

damaskin ruusu bulgarialainen ruusuöljy

Sadonkorjuu on jo alkanut

damask ruusu sato kesä bulgaria

Tyttö perinteisessä puvussa koristaa korit tuoreilla ruusun terälehdillä

damask ruusu bulgaria perinteinen puku ruusu sato

Ruusunpoimijat käyttävät upeita kukkaseppeleitä

damask ruusu rosental festivaali bulgaria

Jopa vanhemmat naiset osallistuvat sadonkorjuuseen

damaskin ruusu perinteinen sato

Jalo materiaali on käsiteltävä

damaski ruusu arvokas ruusuöljy kosmetiikka

Joka vuosi kuningatar valitaan Bulgarian ruusutapahtumassa

damaskin ruusun festivaali Bulgaria

Runsaasti satoa

damask ruusu ruusu sato tuoreita kukkia

Ruusuista valmistetulla kasvonaamarilla on antiseptinen ja rauhoittava vaikutus

damask rose kotitekoinen kasvonaamio

Kotitekoinen kylpysuola kuivattuilla ruusun terälehdillä

damask ruusun kylpy suola

Ruusuvesi ja sen yleisominaisuudet

damask rose luonnonkosmetiikka rosenwasser

Ruusun eteerinen öljy on monien kalliiden ja suosittujen hajusteiden salaisuus

damask ruusu hajuvesi ainesosa kallis

Tee ruususaippua itse

damaskin ruusun ruususaippua kotitekoinen

Syö terveellistä ruusun hilloa aamiaiseksi

damaskin ruusun ruusun hillo terve

damask ruusu kylpy suola valokuvakollaasi