Japanilainen vaahtera – satumainen lisä mihin tahansa puutarhamaisemaan

Vielä leudot syyspäivät kutsuvat meidät aina kävelylle puistoon tai metsäretkelle viikonloppuna. Voit nauttia luonnon värikkäästä syksyn värivalikoimasta, joka on itse asiassa balsami silmille ja sielulle. Jos olet ulkona raikkaassa ilmassa auringonpaisteessa tai kevyessä sateessa syksyllä, olet varmasti tuttu upeasta puutarhapuusta, joka on hyvin havaittavissa kirkkaan punaisten lehtiensä vuoksi. Pieni puu tai kauniisti muotoiltu pensas houkuttelee kaikkien ystävien ja harrastajapuutarhureiden silmät ja se on japanilainen vaahtera. Kuten nimestä voi päätellä, se tulee Japanista, jossa se kasvaa luonnonvaraisena puuna vuoristometsissä yli 200 metrin korkeudessa. Japanilainen vaahtera (Acer japonicum) on yleinen munkkeuslehtisenä japanilaisena vaahterana. Tällä on erityispiirteensä, jotka haluamme esitellä teille hetken kuluttua. Esittelemme myös tämän puulajin tärkeimmät hoitovinkit.

 Japanilainen vaahtera puutarhassa saa koko maiseman näyttämään sadulta syksyllä.

Japanilainen vaahteran viininpunainen syksyn väri, satumainen puutarhamaisema

  • Japanilaiselle vaahteralle on ominaista sen erityispiirteet

Japanilainen vaahtera kasvaa harvoin yli 5 metrin korkeuteen, mutta se on heti havaittavissa puutarhassa tai puistossa epätavallisen kruunun muodon ja kirkkaiden syksyn värien vuoksi. Hänelle on ominaista myös hänen viehättävä kasvonsa.

Hyvin tyypillinen japanilaiselle vaahteralle on sen lyhyt runko, jossa on nuoria puita, joista näet aluksi päähaarojen kasvavan pystyssä. Vuosien mittaan puu leviää ja levenee ja sillä on kaunis sateenvarjon muotoinen kruunu.

Japanilainen vaahtera – pieni kasvu, mutta näkyvästi muotoiltu kruunu ja kirkkaan punaiset syksyn värit lehdissä.

Japanilainen vaahtera, pieni, silmiinpistävä kruunu, kirkkaan punaiset lehdet syksyllä

Ennen kuin päätät istuttaa tällaisen houkuttelevan puun puutarhamaisemaasi, pyydä kuitenkin yksityiskohtaisia ​​neuvoja kokeneelta asiantuntijalta. Koska tästä taimesta on olemassa joitakin lajikkeita ja ne tarvitsevat erilaisia ​​kasvuolosuhteita. Ne eroavat myös merkittävästi kruunun muodosta ja lehtien suunnittelusta, vaikka ne kaikki kuuluvat samaan sukuun. Esimerkiksi Saksassa laajalle levinneen munkkeuden japanilaisen vaahteran lisäksi lajikkeet Acer japonicum “Indian Summer” ja “Vitifolium” ovat erittäin suosittuja. Ne ovat muuten sopeutuneet erittäin hyvin ilmasto -olosuhteisiimme.

 Erityinen kasvumuoto tekee japanilaisesta vaahterasta todellisen katseenvangitsijan puutarhassa.

Japanilainen vaahtera

 Tämä lehtimuoto ei missään tapauksessa voi jäädä huomaamatta.

Japanilaisen vaahteran erityinen lehtimuoto on tärkeä piirre koristekasvissa

Toinen japanilaisen vaahteran erityispiirre on sen lehtimuoto, mutta se on erityisen suosittu syksyn värinsä vuoksi ja on kysyntää houkuttelevana lisänä mihin tahansa puutarhamaisemaan. Lehdet ovat muotoisia, voivat olla noin 14 cm pitkiä ja pinnoitettuja. Ne ovat vihreitä koko kesän, vasta syksyllä ne muuttuvat keltaisiksi, oransseiksi, punaisiksi ja viininpunaisiksi. Tämä upea syksyn väri on itse asiassa japanilaisen vaahteran erityispiirre ja se tekee pienestä puusta katseenvangitsijan joka puistossa tai puutarhassa. Muiden vihreiden puiden tai pensaiden taustalla japanilainen vaahtera tulee esiin juuri lehtien kirkkaiden värien kautta.

 Japanilaisen vaahteran lehdet on värjätty keltaisesta viininpunaiseksi syksyllä.

Japanilainen vaahtera jättää upeat syksyn värit

  • Japanilainen vaahtera on helppohoitoinen ja vaatimaton

Vaikka japanilaista vaahteraa pidetään helposti hoidettavana puutarhapuuna, sinun on pidettävä mielessä seuraavat vinkit, jos haluat nauttia sen luonnollisesta kauneudesta puutarhassa tulevina vuosina.

Sijainti: Japanilainen vaahtera tuntuu mukavimmalta aurinkoisissa tai osittain varjostetuissa paikoissa. Valitse sille etelään päin oleva paikka ja voit olla varma, että se on ihanteellinen satutaimille. Voit myös säilyttää sitä suuressa kylvökoneessa, mikä helpottaa sijainnin vaihtamista. Tai laita muutama tällainen puu vierekkäin ja luo harmoninen kokonaiskuva.

 Japanilainen vaahtera leikkaa myös hienon hahmon ruukkuun ….

Japanilainen vaahtera ruukussa aurinkoisessa paikassa puutarhassa

 …. Ja se on todella vaikuttavaa syksyllä.

Japanilainen vaahtera syksyn upeissa väreissä

Maaperä ja istutus: Pieni houkutteleva puu pitää kosteasta, hyvin valutetusta hiekkaisesta maaperästä. Sen pitäisi olla melko hapan, koska vaahtera on herkkä kalkille. Ennen istutusta sinun on valmisteltava maaperä, löysättävä sitä noin 50 cm syvältä. Kun sekoitat hiekkaa ja lehtikompostia, saavutat löysän maaperän rakenteen, johon voit sitten istuttaa vaahteran. Kuten jo mainittiin, voit käyttää tähän tarkoitukseen myös suurta kylvölaitetta, esim. Litteää mutta leveää astiaa. Japanilainen vaahterasikin tuntuu täydelliseltä siellä.

 Vaahtera tuntuu erittäin mukavalta suuressa kylvökoneessa.

Japanilainen vaahtera, joka on järjestetty suureen istutukseen muiden puutarhakasvien kanssa

 Matala juuri ei tarvitse syvää astiaa, vaan aurinkoista paikkaa.

Japanilainen vaahtera matala juuri matala alus aurinkoisella paikalla kaunis näky

Kastelu ja lannoitus: Kuivassa ilmastossa tai auringossa sinun on kasteltava japanilaista vaahteraa hyvin, koska se pitää kosteasta maaperästä. Mutta varovaisuutta suositellaan tässä: Toisaalta sinun on kasteltava kohtuullisesti välttääksesi mahdolliset vesitulpat. Toisaalta älä koskaan kaada lehtiä, sillä se voi aiheuttaa palovammoja! Sinun täytyy lannoittaa vain kerran vuodessa, yleensä keväällä. Leikkaaminen ei ole suositeltavaa. On parempi rajoittaa itsesi leikkaamaan vain sairaita ja kuolleita versoja. Japanilaiset vaahterat ovat kestäviä ja ilmasto -olosuhteissamme ne voivat helposti talvehtia ulkona.

Seuraa näitä hoitovinkkejä ja ihailet japanilaisen vaahteran luonnollista kauneutta ja upeaa väriä omassa puutarhassa vuosittain. Freshideenin toimittaja toivottaa sitä sinulle!

 Japanilainen vaahtera pisteyttää lehtensä muodolla …

Japanilaisen vaahteran vihreiden lehtien erityinen lehtimuoto

… ja ainutlaatuinen syksyinen väri!

Japanilainen vaahtera ainutlaatuiset upeat syksyn värit kaunis puutarhajärjestely

 Tuo intialainen kesä puutarhaan!

Japanilainen vaahtera viininpunainen syksy värit intialainen kesä omassa puutarhassa

Helppo hoitaa ja vaatimaton, mutta luonnollisesti kaunis!

Japanilainen vaahtera helppohoitoinen kestävä luonnostaan ​​kaunis

 Luonto voi yllättää meidät joka kausi muodoillaan ja väreillään …

Japanilainen vaahtera kaunis luonto vaikuttavia muotoja ja värejä

 …. Ja herättää syvää ihailua!

Japanilainen vaahtera kaunis luonto herättää syvää ihailua