Kasvien sanasto – ulkona olevat kasvilajit varjoisille alueillesi

 puutarhan suunnittelu kasvi sanasto ulkokalusteiden koristelu

Puutarhakasvit ja niiden hoito

Auringonkestävien kasvien löytäminen voi osoittautua vaikeaksi. Mutta toinen vaihtoehto, eli varjoista pitävien kasvien hoito, osoittautuu vielä monimutkaisemmaksi.

Haluammeko omamme Kasvien sanasto katsokaa tällaisia ​​kasvilajeja yhdessä?

Sinun tarvitsee vain selata alas ja katsoa kuvia ja tekstejä.

Kasvien tietosanakirja – Mondo -ruoho – kääpiökäärmeparta

Ophiopogon japonicus minor , saksaksi sitä kutsutaan kääpiökäärmepartaksi. Jotkut kutsuvat tätä ruohoa nykyaikaisen puutarhan tukipilariksi. Tummien, pitkien lehtien ja modernin siluetinsa ansiosta tätä kestävää kasvia käytetään varjostettujen alueiden maanpeitteenä. Huomionarvoista on sen kyky kasvaa kukkuloilla ja tarjota runsaasti tekstuuria pihalla ja muilla alueilla.

Kasvien tietosanakirja – Mondo -ruoho

kasvi tietosanakirja Mondo gras puut

Eri muodoista, joissa tämä ruoho löytyy, voidaan luoda mielenkiintoinen ulkonäkö kasan tai kävelytien muodossa. Tässä olet täyttänyt rikkoutuneet alueet tällä! Tulos ei ole mielestäsi upea?

Kääpiökäärmeparta kestää kuivuutta eikä sitä tarvitse leikata. Mutta se ei leviä kovin nopeasti. Joten jos aiot rehevän ilmeen, harkitse kasvien sijoittamista lähemmäksi toisiaan.

Kivien välissä

Puutarhasuunnittelulaitoksen leksikonlattiakivet

Luuletko, että kääpiökäärmeviikset voidaan kiinnittää vain lattiaan? Kokeile myös toista tapaa! Voit myös viljellä tätä ruohoa kukka -astioissa, ja sen kuivuuskestävyys on erityisen hyödyllinen. Oletko nähnyt aiempia artikkeleitamme sementtilohkoista? Sitten saatat muistaa, että nämä olivat osittain vain täynnä kääpiökäärmeen partaa?

Alla näemme kääpiökäärmeparran yhdessä tähtisamman kanssa modernissa kasvisäiliössä.

Kahdenlaisia ​​kasveja samassa astiassa

puutarha suunnittelu kasvi sanasto sammal kasveja

Kasvien sanasto – keulahamppu (senseviera trifasciata)

Haluatko lisätä hieman draamaa ja korkeutta varjoisaan paikkaan? Sitten tarvitset keulahamppua. Tämä on erittäin suosittu valinta nykyaikaisiin koteihin. Tämä rakenteellisesti erittäin mielenkiintoinen kasvi voi selviytyä huoneissa, joissa on vähän valoa, sekä aurinkoisissa olosuhteissa. Pääasia, että ei tule liian kuumaksi!

Kumarru puoliksi etupihalla

puutarhasuunnittelu etupihan kasvien sanasto ulkosuunnittelu

Varmasti monet teistä ovat huomanneet tämän kasvin ostoskeskuksissa. Sitä käytetään erityisen usein pankkien ja hotellien aulassa. Tämä tekee kuitenkin myös hienon huonekasvin. Niistä voi kuitenkin nauttia myös ulkona. Kuten alla näet, voit nostaa rajoja.

Ideoita puutarhan suunnitteluun

Puutarhasuunnittelulaitoksen sanasto lattia nurmialue

Koska se kasvaa erittäin hyvin varjossa, se voidaan myös sijoittaa ihanasti kasvisäiliöihin ja muihin astioihin talon edessä. Se toimii hyvin, vaikka ne olisivat peitossa.

Kasvien hoito

patio puutarha suunnittelu kasvi sanasto ulkopuoli

Kuten jo useita kertoja on korostettu, tämän päivän artikkeli käsittelee helposti hoidettavia lajikkeita. On kuitenkin muutamia kohtia, joista kannattaa pitää kiinni. Ensimmäinen on, että sinun ei pitäisi kastella niitä liikaa. Anna näille kasveille riittävästi aikaa kuivua kastelujen välillä. Lisäksi olemme tekemisissä kasvilajin kanssa, joka rakastaa lämmintä säätä. Jos sää on liian kylmä, harkitse näiden tuomista kotiin.

Puinen säiliö

patio puutarha suunnittelu kasvi sanasto ulkosuunnittelu

Miekkasania (Nephrolepis)

Tämä on luultavasti täydellisin kasvi niille paikoille, joissa on vähän varjoa. Olet varmasti nähnyt tämän kasvin roikkuvan monilta verannoilta itse. Ne sopivat erinomaisesti myös kasvisäiliöiden ripustamiseen.

Kasvien sanasto – miekka -saniaiset

terassisuunnittelulaitoksen sanasto ulkosuunnittelu

Ne sopivat täydellisesti ovellesi johtavien portaiden vuoraukseen.

Patio suunnittelu

terassi suunnittelu kasvi sanasto valaistus lyhdyt

Miekka -saniainen on myös sopiva rajakasvi. Jos laitat nämä kohtaukseen, varmistat mehevän, täydellisen ilmeen. Tässä on joitain asioita, jotka on pidettävä mielessä: Ne voivat selviytyä melkein missä tahansa, mutta tarvitsevat myös kosteutta. Niiden kastelu on avainasemassa!

Kauniita kasveja puutarhassa

puutarhasuunnittelulaitoksen sanasto ulkosuunnittelu

Miekkasania (Nephrolepis) kaskadissa säiliön yli. Näin tämä kasvi luo erottuvan muodon ja vahvan läsnäolon. Me Freshideenissä uskomme, että tämän kuvan näyttely on erittäin onnistunut. Rehevä kasvi muodostaa suuren kontrastin telineen muodolle.

Ulkona kasveja

puutarhan suunnittelu kasvien sanasto ulkokasvit

Kasvien sanasto – sekoitetut mehikasvit

Lopuksi haluamme näyttää teille joitain pieniä mehikasveja, jotka ovat erityisen suosittuja myös minimalistisissa kasvisäiliöissä. Kyllä, olen kuullut monien teistä sanovan: mehikasvit rakastavat aurinkoa! Mitä teet tässä artikkelissa?

Kyllä, olet osittain oikeassa. Saatat kuitenkin myös tietää, että nämä voivat kasvaa menestyksekkäästi myös pihoilla, jotka eivät ole kovin aurinkoisia. Laittaisin ne osittain varjoon. Me Freshideenissä rakastamme hoidettuja maisemia ja mielenkiintoisia meheviä alueita! Mutta en ole vielä nähnyt niin hienostunutta puutarhasuunnittelua.

Kasvien hoito ja järjestely

Kontti katseenvangitsija kasvien sanasto kasveja

Olen usein kuullut ihmisten puhuvan siitä, kuinka vähän hoitoa nämä kasvit tarvitsevat. Luulet, että heille ei käytännössä koskaan voi tapahtua mitään. Me Freshideenillä tiedämme tämän myös omasta kokemuksestamme.

Niitä voi istuttaa niin paljon. Sinun täytyy vain pysyä kuulolla.

Toivottavasti saat oikean yhdistelmän valoa, vettä ja maata!

Valo, vesi ja maa

puutarha suunnittelu kasvi sanasto kauniita kasveja

Yksi asia on varma: mehikasvit sopivat täydellisesti moderneihin huoneisiin ja myös varjoon. Tässä on toinen vinkki: anna maaperän kuivua hyvin kastelujen välillä.

Nykyaikaisia ​​puutarhaideoita

puutarhan suunnittelu kasvi sanasto kivi lattia portaat

Istuta ne maahan tai viljele niitä kasvisäiliöissä. Freshideen suosittelee kokeilemaan toista vaihtoehtoa ensin. Itse asiassa yksi mukavimmista asioista, joita voin ajatella pihalla kotona, on kasa mehikasveja modernilla pihalla.

Kasa mehikasveja

puutarha suunnittelu kasvi sanasto kaunis koristelu

Asutko alueella, jossa on paljon oravia? Nämä olennot houkuttelevat syömään mehikasvejasi. Siksi sinun on harkittava sen siirtämistä paikkoihin, joihin on vaikeampi päästä. Sinun on myös tarkistettava, että kaikki kasvit ovat turvallisia lapsille ja eläimille. Jotkut lajit ovat myrkyllisiä, jos ne joutuvat elimistöön!

Kuitenkin suojapeitteellä voit välttää kaikki vaarat ja nauttia upeasta puutarhasta! Toivotamme sinulle vihreää peukaloa ja monia hienoja hetkiä varjoisalla ulkoalueellasi!