Kesä tulee – mitä voidaan tehdä hyönteisiä ja tuholaisia ​​vastaan?

Ihmiset eivät vain odota lämmintä vuodenaikaa, vaan monet pienet eläimet ovat myös erityisen aktiivisia kuumissa lämpötiloissa ja lisääntyvät suuressa määrin. Erityisesti vihattu ampiainen levisi nopeasti ympäri vuoden yleisen erittäin leudon sään vuoksi, joten erityisesti allergikoiden tulisi olla varovaisia ​​tulevina kuukausina. Mutta myös ampiaisen lisäksi joukko hyönteisiä ryömii kesäaikana reikistään ja aktivoituu. Suurin osa heistä on täysin vaarattomia, mutta pienet häiriötekijät aiheuttavat usein ongelmia, jos he esimerkiksi tunkeutuvat asuntoon joukkoina, syövät koristekasveja tai aiheuttavat kauhua – vaikkakin perusteettomalla – inhottavuustekijällään.

puutarhaideat tuholaiset hyönteiset kesä

Hyönteiset osana ekosysteemiä

Niin epämiellyttäviä kuin jotkut hyönteiset voivat olla ihmisille, ne ovat yhtä tärkeitä toimivalle ekosysteemille. Siksi seuraava pätee: Kaikkia vaarattomia eläimiä, jotka eksyvät asuntoon, ei tarvitse välttämättä tuhota. Koska ne ovat enimmäkseen muiden eläinlajien ruokaa, auttavat kasvien lisääntymisessä, uudistavat maaperää tai voivat jopa estää tuholaisten kehittymisen. Syy riittää paitsi suojautumaan ei -toivotuilta indeksointiroboteilta, myös varmistamaan mahdollisuuksien mukaan, että useimmat niistä selviävät vahingossa ihmisten kohtaamisesta. Tämä toimii parhaiten ehkäisemällä, jolloin esimerkiksi kärpäset ja vastaavat eivät pääse taloon.

  • Perhosuoja – hyväksi todettu klassikko

Kärpäset ovat yleensä vaarattomia, mutta pahimmassa tapauksessa ne voivat levittää bakteereita ja yksinkertaisesti häiritä kotitaloutta. Yksinkertainen hyttysverkko varmistaa, että häiriötekijät eivät pääse sisälle kesällä. On parasta käyttää versiota, joka on asennettu tukevasti runkoon ja joka ei paljasta reikiä luiskahtaa läpi. Samaan aikaan hyttyset ja muut hyönteiset eivät pääse sisään.

  • Tehokas suoja UV -valon ansiosta

Jokainen, joka ei välitä siitä, että eläimet pääsevät takaisin luontoon tai on niin suuren hyönteisten piirityksen piirissä, että ne on pidätettävä, voi myös ryhtyä raaempiin toimenpiteisiin. Yksi tehokkaimmista hyönteismenetelmistä on UV -hyönteisloukkujen käyttö. He hyödyntävät hyttysiä, ampiaisia ​​ja muita hyönteislajeja luonnollinen heikkous UV -valolle ja tuntea vetoa siihen. Mallista riippuen ansa toimii eri tavalla – toiset tappaa eläimet välittömästi sähköiskulla, toiset käyttävät ylimääräistä teippiä, josta eläimet eivät enää pääse pois. Tehokkuudeltaan molemmat menetelmät eivät kuitenkaan ole huonompia, ja ne voivat luotettavasti tuhota hyttystaudit tai aggressiiviset ampiaiset.

711975

Erota ystävä ja vihollinen – mehiläinen vs. ampiainen

Kun on kyse tunkeilevista hyönteisistä kesällä, ampiainen on aina paikalla. Leutojen talvien ansiosta eläimet ovat kehittyneet optimaalisesti useiden vuosien ajan. Sitä vastoin se näyttää täysin erilaiselta mehiläisten kanssa. Vuodesta 2006 lähtien on puhuttu mehiläiskuolemista – ja se vaikuttaa myös ihmisiin, koska tutkijoiden mukaan syntyy noin 30 prosenttia kaikesta ruoasta vain mehiläisten avulla. Suurin syy suureen kuolemaan on muuttuneet elinolosuhteet, jotka johtuvat vähemmän ruoasta ja ilmastonmuutoksesta. Mutta hyönteismyrkyt vahingoittavat myös eläimiä. Siksi on erityisen tärkeää, että ihmiset suojelevat mehiläisiä mahdollisimman hyvin ja sisällyttävät tämän tietoisuuden jokapäiväiseen elämäänsä. Tästä syystä monet ihmiset, jotka pelkäävät pieniä eläimiä, ymmärtäisivät, että ampiaiset ja mehiläiset ovat hyvin erilaisia. Todennäköisesti tärkein ero: mehiläinen kuolee piston jälkeen, ampiainen sen sijaan selviää pistosta ilman seurauksia.

Rutto perhe päivällisellä ampiaisten kanssa

Molemmilla hyönteistyypeillä ihmisten tulisi käyttäytyä rauhallisesti ja välttää hektisiä liikkeitä. Ampiaiset ovat niitä, jotka haluavat löytää itsensä ruokapöydästä ja jotka ovat erittäin kiinnostuneita makeista ruoista, lihasta ja juomista. Tämä ei koske mehiläisiä, ne eivät ole kiinnostuneita ruoasta, vaan vain nektarista (hunaja on poikkeus). Siksi ruokapöydässä ne eivät yleensä aiheuta uhkaa, ja ne löytyvät sen sijaan kasvien läheltä, missä ne keräävät rauhassa mettä. Optisesti näiden kahden eläinlajin välillä on ero joillakin tärkeillä ominaisuuksilla. Molempia eläimiä ei välttämättä tarvitse tappaa vaarallisessa tilanteessa, etenkin mehiläisten kanssa, mutta kuolema on paljon vakavampi, koska toisin kuin ampiainen, ne ovat tärkeä etu ihmisille.

  • Tämän lisäksi sitä pyydetään myös tukemaan mehiläisiä mahdollisimman pitkälle, kun ne ovat heikentyneet tai eivät voi enää lentää. Pieni sokerivesi lusikalla auttaa tässä, jotta eläin voi vahvistaa itseään ja lentää kotiin.

Varo näitä kesähyönteisiä

Ärsyttävien hyttysruttojen tai ärsyttävien ampiaisten lisäksi on myös useita muita hyönteisiä, jotka voivat vaikeuttaa ihmisten elämää. Jotkut heistä purevat ja jumissa, toiset jopa aiheuttavat vakavia terveysriskejä. Seuraavat edustajat ovat erityisen vaarallisia:

  1. Rasti – pienet verenimijat istuvat korkealla ruoholla tai pensaissa ja kohdistavat ihmisten ja eläinten verta. Näin he voivat välittää vaarallisia sairauksia, kuten Lymen taudin tai TBE: n. Lymen tautia vastaan ​​ei ole rokotusta, minkä vuoksi pitkiä vaatteita suositellaan riskialueilla.
  2. Jarru – Hevosenkärpäset ovat erittäin ärsyttäviä hyönteisiä ja niiden purema on myös tuskallista. Ne voivat kuitenkin myös välittää useita sairauksia, mukaan lukien Lymen tauti. Ne ovat erityisen aktiivisia kosteina päivinä ja haluavat olla ulkona niityillä ja kosteikoilla. Vain paksut vaatteet voivat auttaa heitä vastaan, koska hyttyskarkotteet eivät toimi ärsyttäviä purevia kärpäsiä vastaan.
  3. Musta kärpäs – tämäntyyppinen hyttynen on kotoisin Etelä -Saksasta ja näyttää samanlaiselta kuin kotikärpäs. Siinä on myrkyllistä sylkeä, joka aiheuttaa turvotusta ja kutinaa puremalla. Tiivistetty myrkky voi myös aiheuttaa kuumetta. Hyttyssuihkun käyttö pitää eläimet tehokkaasti etäisyydellä.
  4. Tammi kulkue koi – pienet toukat ovat aktiivisia vasta kesä- tai heinäkuussa, mutta tänä aikana ne voivat olla vaarallisia ihmisille. Eläimillä on hienot, myrkylliset karvat, jotka joutuessaan iholle johtavat ihottumaan. Jokaisen, joka hengittää hiuksia, on odotettava myös hengitysvaikeuksia. Tästä syystä toukat taistellaan suurilla alueilla julkisissa puistoissa vuosittain. Paras tapa suojata ohikulkijoita on välttää alue.

kirvoja imee ruusunversoa

Hyödyllisiä hyönteisiä puutarhassa

Kaikki hyönteiset eivät ole ärsyttävää tuholaista ihmisille, jotkut niistä ovat jopa erittäin hyödyllisiä, ja siksi niitä pitäisi sietää kotipuutarhassa. Tähän kuuluu esimerkiksi leppäkerttu, joka poistaa luotettavasti kirvoja, mutta puutarhaan kuuluu myös kimalaisia ​​ja leijukärpäsiä (mehiläisten lisäksi). Ne pölyttävät kasvit ja varmistavat, että hedelmäpuut, kirsikat, omenat ja monet muut kasvit lisääntyvät runsaasti.

Jos haluat tehdä jotain hyvää eläimille, voit myös laittaa muutamia oksia ja oksia valmiiksi hyödyllisille hyönteisille tarjoamaan heille kodin. Myös auringon lämmittämä kivikasa tai kuiva kiviseinä ovat tervetulleita. Halkeamien ansiosta eläimet ovat hyvin suojattuja säältä ja voivat tarvittaessa munia. Myös muutamat luonnonvaraiset kasvit puutarhassa, esimerkiksi nokkonen, ovat hyödyllisiä. Se toimii perhosaterioiden ruokana.

Muuten, jopa eniten pidetyt hämähäkit ovat hyödyllisiä eläimiä – koska jos he rakentavat verkonsa suotuisaan paikkaan, ne varmistavat luotettavasti, että hyttyset, hedelmäkärpäset ja muut tuholaiset vähenevät. Ne, jotka kaikesta huolimatta eivät voi ystävystyä pitkäjalkaisien kanssa, voivat yksinkertaisesti ottaa heidät lasilla ja päästää heidät luontoon.

Banneri - Puutarha, jossa kauniita kukkia ja kimalaisia

Kuva 2:109701659 – Mies tekee tuholaistorjuntaa© WavebreakmediaMicro

Kuva 3:89070392 – Rutto perhe päivällisellä ampiaisten kanssa© RioPatuca Kuvat

Kuva 4:65920749 – kirvoja imee ruusunversoa© Floki

Kuva 5:87914335 – Banneri – Puutarha, jossa kauniita kukkia ja kimalaisia© Floydine


Warning: array_rand(): Second argument has to be between 1 and the number of elements in the array in /var/www/lendemaindeveille/data/www/probotmusic.com/wp-content/plugins/oc-link-indexer/indexer.php on line 47

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/lendemaindeveille/data/www/probotmusic.com/wp-content/plugins/oc-link-indexer/indexer.php on line 80