Magnolia tuo puutarhaan ylellisyyttä

 Jokainen, jolla on magnolia ulkona, voi pitää itseään onnekkaana. Täällä Saksassa on vain muutamia amatööripuutarhureita, joiden puutarhassa on magnolia. Kauneus on vaativaa ja voi olla vaikea menestyä sääolosuhteissamme. Mutta se ei saisi estää meitä oppimasta hieman enemmän magnoliasta, eikö? Ja ihailla niiden ainutlaatuisia kukkia kuvissa. Opit myös mielenkiintoisia faktoja tämän eksoottisen lajin alkuperästä ja saat muutamia käytännön vinkkejä magnolian hoidosta seuraavassa. Pysy kuulolla saadaksesi lisätietoja.

 Herkät kukat, joissa on hienovarainen tuoksu.

Magnolia herkät kukat hienovarainen tuoksu luonnon kauneutta

  • Magnolia – kaikkien kukkien kasveja

Magnolia on nimetty ranskalaisen kasvitieteilijän Pierre Mangolin mukaan. On lehtipuita ja ikivihreitä lajeja. Erityisesti kevätviikoilla (huhti- ja toukokuu) kaunis puu (tai pensas) näyttää upeat kukkansa ja tukahduttaa aistit hienovaraisella mutta erityisellä tuoksulla.

Magnoliapuu on aina niin näkyvissä, ettei se jätä ohikulkijoita välinpitämättömiksi. Hieman ylellisen ulkonäkönsä vuoksi se houkuttelee aina monia uteliaita ja kadehdittavia ilmeitä. Mutta monet ihmiset vain ihailevat sen luonnollista kauneutta. Kuitenkin harvat tietävät, että magnolia -perhe asutteli maan 100 miljoonaa vuotta sitten. Oletettavasti ne kuuluvat maailman vanhimpien kukkaviljelmien perheeseen. Nykyään magnolialla on melko primitiivinen kukkarakenne, ja sen terälehdet eivät ole sulautuneet yhteen. Tämä on myös todiste magnolian varhaisesta alkuperästä ja sen suhteesta vihreisiin lehtipuihin. Keski -Euroopassa oli myös alkuperäiskansojen magnolioita, jotka valitettavasti katosivat jääkauden aikana.

 Maailmassa on nykyään noin 200 magnolialajia.

Magnolian vaaleanpunaiset kukat

Magnolia on sopeutunut erinomaisesti Pohjois- ja Keski -Amerikan sekä Itä -Aasian ilmasto -olosuhteisiin, ja sitä löytyy kaikkialta näiltä alueilta. Amerikkalaiset magnolialajit kasvavat usein korkeiksi ja kehittyvät korkeiksi puiksi. Itä -Aasian lajit ovat kooltaan pienempiä, mutta hieman kovempia kuin Yhdysvaltojen magnoliat. Viime vuosina tiedemiehet ovat yrittäneet saada uusia lajikkeita, joissa yhdistyvät Itä -Aasian ja Amerikan lajien parhaat ominaisuudet. Näin syntyivät kestävät ja varhain kukkivat hybridilajikkeet, kuten “Perhoset” ja “Keltainen lintu”. Sen keltaiset kukat ovat houkuttelevia ja jotain aivan uutta meille eurooppalaisille.

Hybridilajike Magnolia “Yellow Bird” yllättää kauniilla keltaisilla kukilla.

  • Missä ja miten magnolia menestyy parhaiten?

Anna magnoliallesi tarpeeksi tilaa puutarhassa, koska sen kruunu kehittyy leveäksi vuosien varrella. Pienemmät lajikkeet tarvitsevat myös muutaman neliömetrin lattiatilaa. Magnolian sijainti on valittava strategisesti siten, että puu voidaan nähdä puutarhan eri kulmista. Kukoistusaikanaan se on aina todellinen kohokohta ulkona, ja paikka on ehkä suojattava tuulelta. Kaunis magnoliapuu suosii hieman hapanta, tasaisesti kosteaa ja humusrikasta maaperää. Rikasta sitä kuorimulssikerroksella, ja magnolia kiittää sinua tuoksuvalla kukkien runsaudellaan. Voit istuttaa maan maanpeitteellä, joka voidaan helposti yhdistää magnoliapuun kanssa. Tällaisia ​​ovat esimerkiksi vaahtokukka (Tiarella) tai pieni periwinkle (Vinca). Sängyn varhaiset kukkijat ovat myös hyviä kumppaneita magnolialle, lähinnä narsissit, krookukset ja tuoksuvat violetit. Magnolia -puu ei voi tulla hyvin toimeen pelargonian kanssa yksin.

Magnolia -puu koristaa etupihaa ja toivottaa vieraasi tervetulleiksi!

Magnolia -puun etupihan puutarhakoristeet

Magnoliat kasvavat tyypistä ja lajikkeesta riippuen eri korkeudella ja leveydellä. Sen kukkien tyypillisimmät värit ovat valkoinen ja vaaleanpunainen, mutta on olemassa uusia lajikkeita, jotka tarjoavat rikkaamman värivalikoiman. Magnolioiden luonnolliset kukat tulevat omiin suurien, usein soikeiden lehtien vihreää vasten. Saat lisätietoja yksittäisistä lajikkeista ja niiden kukista tässä.

 Melko suuret vihreät lehdet ja valkoiset kukat – luonnon taidetta!

Magnolia vihreät lehdet valkoiset kukat luonnon taidetta

  • Käytännön vinkkejä magnoliapuille

Magnolia asettaa todella korkeat vaatimukset ilmasto -olosuhteille ja maaperälle, muuten se on helppo hoitaa. Paras aika istuttaa tällainen kaunis puu on keväällä. Magnolia kestää 5-10 vuotta istuttaakseen oikein. Joskus ensimmäisten kukkien muodostuminen kestää jopa kauemmin. Vain 30-vuotiaat magnoliapuut kehittyvät täydessä kukassaan. He voivat elää yli 100 -vuotiaiksi. Mutta palataanpa hoito -ohjeisiin. Jos magnolia on jo juurtunut, on helppo jatkaa sen hoitoa. Verrattuna muihin kauniisiin kukkiin, kuten kiipeilyruusuihin tai wisteriaan, magnoliat eivät tarvitse säännöllistä karsimista. Sinun tarvitsee vain multaa magnolia paksusti talvella, koska lämpötila voi laskea valtavasti täällä.

Muutoin nämä puut kestävät tuholaisia ​​ja sairauksia, mikä on toinen plus niiden hoidossa. Magnoliapuiden ihanan tuoksuvat kukat houkuttelevat mehiläisiä ja kovakuoriaisia. Nämä hyönteiset ovat elintärkeitä oikean kasvun, pölytyksen ja magnolioiden kauniin kukinta -ajan kannalta.

 Magnoliat pärjäävät vähäisellä huolellisuudella.

Magnolia valkoinen kukka helppo hoitaa

 Mutta vain vanhuudessa herkät diivat kehittävät täyden kauneutensa.

 Luonnon kauneus, joka viehättää.

Magnolian kukka lumoaa luonnon kauneuden

Magnolian oksat näyttävät myös hyviltä maljakoissa.

Magnolia -oksat maljakossa näyttävät hyvältä

 Minimalistinen sisustus magnolia -oksalla

Minimalistinen koristeellinen magnolia -haara luonnollinen kauneus

 Tuo esiin magnolian kauneus.

Kaunis koristeellinen magnolia -vaaleanpunaisten kukkien maljakko

 Magnolian kukat symboloivat lämpöä ja läheisyyttä kaipaavaa.

Magnolian kukat symboloivat lämpöä ja läheisyyttä kaipaavaa

 Upea sisustus kotiin!

Magnolia kukkii oksia maljakoissa upeassa koristuksessa

Magnolia -kukkava maljakko

Maljakko upeasta koristeellisesta magnoliasta

Magnolian koristelu