Mitä luonnollisia keinoja voidaan käyttää kirvoja vastaan? Vinkkejä ja temppuja intohimoisille harrastajapuutarhureille!

Useimpia kirvoja pidetään kaikkien talon ja puutarhan kasvien pahimpana vihollisena, minkä vuoksi kaikkien harrastajapuutarhureiden on kyettävä tunnistamaan nämä tuholaiset ajoissa ja taistelemaan tehokkaasti. Tämä 2-4 mm. suurilla hyönteisillä on imuputkena toimiva koura – tällä ne lävistävät kasvit ja imevät mehun! Ne hyökkäävät yleensä kaikenlaisiin kasveihin, mutta etenkin nuoria versoja pidetään parempina. Niiden imeytyminen johtaa huomattavaan laadun heikkenemiseen tai jopa täydelliseen viljelyhäiriöön! Useimmiten ne kerääntyvät lehtien alapuolelle ja kukkien ja lehtien juurien lähelle.

Taistele kirvoja vastaan, mutta kuinka tarkasti?

Erilaisia ​​tiivistettyjä nestemäisiä hyönteismyrkkyjä, hyönteissuihkeita ja jauhemaisia ​​torjunta -aineita on nykyään laajalti saatavilla markkinoilla. Vaikka niillä saavutetaankin erinomaisia ​​tuloksia jokapäiväisessä taistelussa kirvoja vastaan, niiden kanssa on oltava varovainen, koska jotkut kasvit, kuten yrtit ja mausteet, ovat melko herkkiä tietyille myrkyllisille aineille. Lisäksi tämä tuhoaa myös hyödylliset hyönteiset pihalla. Mutta ei hätää, koska lukuisten kemiallisten aineiden lisäksi puutarhassa oleville kutsumattomille vieraille on tarjolla myös useita erilaisia ​​luonnollisia kotilääkkeitä! Olemme keränneet älykkäitä ideoita siitä, miten päästä eroon kirvoista nopeasti ja helposti ilman kemikaaleja!

Havaitse kirvat ajoissa ja torju niitä välittömästi

Taistele kirvoja lehtien alapuolella

Lehden alapuoli on tarkastettava uudelleen ja uudelleen, jotta tarvittavat toimenpiteet voidaan tehdä ajoissa

punaiset kirvat hyökkäävät kasveja vastaan

Taistele täitä tomaatinlehdillä tai nokkosilla

Täältä löytyvien alkaloidien ansiosta tomaattilehtien tai nokkosen kotitekoinen suihke näyttää olevan erinomainen apu kirvoja ja kotipölypunkkeja vastaan. Leikkaa 2-3 kourallista tomaatinlehtiä tai 200 g. tuore nokkonen pieniksi paloiksi, liota ne sitten litraan kylmää vettä ja anna seoksen seistä yön yli. Siivilöi ne läpi seuraavana päivänä ja suihkuta niitä runsaasti saastuneille kasvien lehdille ja varsille tuholaisten poistamiseksi. Tämä kirvahoito on kuitenkin toistettava useita kertoja menestyäkseen.

Taistelu kirvoja vastaan ​​- Jopa kasvit auttavat sinua torjumaan tuholaisia

Taistele kirvoja vastaan ​​ja vapauta puutarha

Taistele kirvoja pehmeällä saippualla tai shampoolla

Saippuasuihkulla voit voittaa nopeasti useita tuholaisia ​​- kirvoja, punkkeja ja pölypunkkeja. Lisää lusikallinen 3 litraan vettä biohajoava pesuaine lisää seos suihkepulloon ja ruiskuta sitten kasvien lehtien alapuoli! Orgaaninen astianpesuaine voidaan korvata yksinkertaisella shampoolla, pehmeällä saippualla tai laventelivoilla, mutta tässä tapauksessa sinun on puhdistettava pehmeät kasvien lehdet huolellisesti harjalla jonkin aikaa hoidon jälkeen ja huuhdeltava kovat lehdet huolellisesti puhtaalla vedellä niin ettei niihin jää tahroja!

Toista kirvoja useita kertoja ja poista kirvat kasveista

suihkuta kasvit suihkeella

Käytä ruokaa kirvojen torjuntaan

Jos sinulla on kuppi kylmää kahvia tai mustaa teetä jäljellä aamiaisen jälkeen, voit käyttää sitä torjumaan tuholaisia!

Toinen ratkaisu puutarhaongelmiisi on valkosipuli! Pilko hienoksi 4-5 valkosipulinkynttä, kaada niiden päälle 2 litraa kiehuvaa vettä, odota 30 minuuttia, siivilöi läpi ja anna uutteen jäähtyä. Täytä sitten suihkepullo ja lopuksi ruiskuta kasvi! Tuore (poikkeuksellisesti kuivattu) oregano auttaa myös täitä vastaan ​​- vain 100 g. liota se litraan kiehuvaa vettä, anna sen irrota 20 minuuttia, siivilöi ja käytä sitä tehokkaana roiskesuihkeena!

Taistele kirvoja valkosipulin tai oreganon kanssa!

Taistele kirvoja luonnollisilla lääkkeillä

Murskaa 10 pientä kuumaa paprikaa ja hiero sen jälkeen ruokalusikallinen saippuaa. Kiehauta litra vettä, sekoita kaikki yhteen ja anna sen hautua vähintään vuorokausi ennen kuin kaadat seoksen hienon seulan tai teepyyhkeen läpi. Kirvojen lisäksi se voi hallita myös toukkia!

Ainutlaatuinen ja poikkeuksellinen yhdistelmä, joka on sietämätön kirvoille!

paprikaa ja saippuaa kirvoja vastaan

Taistele kirvoja hyödyllisten hyönteisten kanssa

Lady mänty toukkia, sapen kääpiöt, korvat ja korvat ovat yksi kirveiden luonnollisista saalistajista. Hyönteishotellin kanssa (saat tämän mistä tahansa puutarhakaupasta, tai verkossa hankkia tai jopa rakentaa se itse) houkuttelet hyödyllisiä hyönteisiä puutarhaan ja tuhoat tällä tavalla kokonaisia ​​täiden pesäkkeitä! Marienkieferlarva voi syödä jopa 400 kirvoja päivässä ja osoittautuu siksi erinomaiseksi auttajaksi pihalla!

Taistelu kirvoja vastaan ​​- Näiden hyödyllisten hyönteisten tulisi olla aina tervetulleita puutarhassa!

Taistele kirvoja vastaan ​​luonnollisia vihollisia

Marienkiefer syö Blattlauesea

hyönteishotelli houkuttelee taimia