Monsteran hoito ja ikkunanlehdestä tiedettävä asia

Monstera, joka tunnetaan myös nimellä ikkunanlehti, on kasvisuku, johon kuuluu yli 50 lajia, joiden alkuperä, koko, muoto ja käyttötarkoitus on erilainen. Se kuuluu Araceae -perheeseen ja on siksi läheisesti sukua Rauhan liljat, Liittyy flamingokukkiin ja jopa titaaniarumiin, joka on yksi maailman suurimmista ja harvinaisimmista kukista. Kaikista lajeista Monstera deliciosa, herkullinen ikkunalehti, on kiistatta helpoimmin tunnistettava ja yleisin. Se on alun perin peräisin Amerikan trooppisista alueista Meksikosta Panamaan. Nykyään se on yksi maailman suosituimmista sisäkasveista. Monstera deliciosan silmiinpistävin piirre on sen ikivihreät, valtavat, nahkaiset ja reikäiset, leikatut lehdet. Täältä löydät arvokkaita Monsteran hoitovinkkejä ja ideoita ikkunanlehden asettamisesta parrasvaloihin.

Monsteran hoito on yksinkertaista, mutta palkitsevaa

Monsteran hoito ja mielenkiintoisia faktoja ikkunanlehden valtavista kasveista sademetsästä

Se on täydellinen eksoottinen huonekasvi harrastuspuutarhurille, jolla on vähän kokemusta

Monsteran hoito ja asiat, jotka on tiedettävä ikkunanlehdistä kotona olohuoneessa

Luo täydellinen viidakon tunnelma kotona Monsteran avulla

Monsteran hoito ja mielenkiintoisia faktoja ikkunanlehden djungel -tunnelmasta

Kuinka tunnistat Monstera deliciosan??

Monstera deliciosa on ikivihreä trooppinen kiipeilijä, joka kiipeää luonnollisesti korkeita puita kiinnittymällä sen kuoreen pitkillä ilmajuurilla. Se voi saavuttaa todella hirvittävän korkeuden, jopa 20 metriä, ja lehtien pituus on jopa 1 metri. Niiden ainutlaatuisen muotoiset lehdet antavat kasville mahdollisuuden kestää rankkasateita ja myrskyjä trooppisissa sademetsissä.

Vanhemmat kasvit tuottavat kermanvärisiä kukkia, joista kehittyy syötäviä hedelmiä vuoden sisällä. Herkullisen makeiden ja erittäin arvokkaiden hedelmien maku muistuttaa banaanin ja ananan sekoitusta.

Kotona Monstera deliciosa on vain noin 5 metriä korkea ja kukkii harvoin. Nämä eksoottiset kaunottaret näyttävät parhaiten tilavista olohuoneista, joissa ne voivat kasvaa vapaasti ja ihailla joka puolelta. Lisäbonuksena Monstera deliciosa lisättiin rinnalle muut suurlehtiset kasvit NASAn tutkimuksessa yhtenä tehokkaimmista Ilmanpuhdistus todistettu.

Koko Monstera deliciosa -kasvi kypsää hedelmää lukuun ottamatta on lievästi myrkyllinen eläimille ja ihmisille. Joten jos kotitaloudessasi on pikkulapsia tai napostavia lemmikkejä, ikkunalehti ei ole sinua varten.

Monstera on latinalainen sana “hirvittävä” tai “epänormaali”

Monsteran hoito ja mielenkiintoisia faktoja ikkunanlehti -jättiläisistä luonnosta

Tanskalainen kasvitieteilijä Liebmann löysi ja kuvaili Monstera deliciosan ensimmäisen kerran vuonna 1840

Monsteran hoito ja mielenkiintoisia faktoja ikkunanlehden sademetsistä, jotka ovat kosteampia

Sijainti ja lämpötila

Oikea sijainti ja huonelämpötila ovat välttämättömiä Monsteran asianmukaisen hoidon kannalta. Vaikka Monstera deliciosa on erittäin mukautuva ja aloittelijaystävällinen verrattuna muihin suvun lajeihin, sillä on silti erityisiä hoitovaatimuksia.

Monstera menestyy parhaiten paikassa, jossa se voi saada epäsuoraa auringonvaloa vähintään 4 tuntia päivässä. Vältä suoraa auringonvaloa etenkin kuumina kesäkuukausina, koska se voi nopeasti polttaa niiden kauniit suuret lehdet.

Monstera deliciosa pitää huonelämpötilasta 20-30 astetta ja suhteellisen korkeasta kosteudesta. Jos sinulla ei ole ilmankostutinta, on hyvä suihkuttaa tai pölyttää kasvi märällä liinalla kerran tai kahdesti viikossa.

Samanlainen kuin yksi Auringonkukka Monstera voi ohjata lehtiään kohti aurinkoa

Monstera Care ja ikkunanlehden jättiläinen lehtimonstera

Pidä kasvit kaukana vedosta ja pattereista

Monsteran hoito ja mielenkiintoisia faktoja ikkunanlehden pienestä vauvakasvista

Vesi ja lannoite

Kuten aiemmin mainittiin, Monstera deliciosa on trooppinen kasvi. Siksi se ei siedä kuivuutta ja sitä on kasteltava säännöllisesti. Kun maaperän muutama tuuma on kuiva, on aika kastella ikkunalehtiäsi. Hävitä aina kattilan lautanen kerääntynyt vesi. Kaataminen voi johtaa nopeasti juuren mätänemiseen. Laskevat ja keltaiset lehdet ovat varma merkki hukkuvasta kasvista.

Kasvukauden aikana, eli keväällä ja kesällä, sinun on ruokittava Monstera noin kerran kuukaudessa vesiliukoisella nestemäisellä lannoitteella ikivihreille huonekasveille. Tämä edistää nopeaa ja voimakasta kasvua. Syksyllä ja talvella lähes kaikki kasvit käyvät lepovaiheen läpi, joten ne eivät saa lannoitetta ja vähemmän kastelua.

Pölytä lehdet säännöllisesti maksimoidaksesi niiden ilmanpuhdistuspotentiaali

Monsteran hoito ja hyödyllistä tietoa ikkunanlehdistä monstera kastelu sade

Maaperä ja istutus

Monstera deliciosa kasvaa yllättävän nopeasti myös ruukuissa kotona. Siksi kasvi on istutettava vähintään 2–3 vuoden välein jatkuvasti kehittyvän juurijärjestelmän tukemiseksi. Valitse ruukku, joka on muutaman tuuman syvempi ja leveämpi. Jos olet tyytyväinen ikkunanlehden kokoon, voit kasvattaa vain pintamaa. Monstera deliciosa suosii humuspitoista ja hyvin valutettua maaperää, jonka pH-arvo on 5,5-7.

Kun monstera on muutaman vuoden vanha, se alkaa muodostaa pitkiä, ruskeita ilmajuuria, jotka pistävät maan läpi eri suuntiin. Tätä ei tule tulkita merkkinä siitä, että kasvi on istutettava uudelleen. Voit ajaa juuret takaisin maahan ja peittää ne kostealla sammalla. Vaihtoehtoisesti voit jopa ohjata ne akvaarioon, jos sinulla on sellainen. Ikkunanlehti ei ainoastaan ​​ime itseensä tarvitsemaansa vettä, vaan myös puhdistaa sen toksiineista.

Valitse mukava kattila, joka täydentää sisustustasi

Monstera Hoito ja hyödyllistä tietoa ikkunanlehden olohuoneen koristeesta monsteran kanssa

Et voi koskaan erehtyä kirkkaanvärisellä ruukulla, jossa on meksikolaisia ​​aiheita

Monsteran hoito ja mielenkiintoisia faktoja ikkunalehti Meksikon kukkaruukkuista

Älä leikkaa näitä ilmajuuria pois, koska olet vaarassa tappaa kasvin

Monsteran hoito ja asiat, jotka on tiedettävä ikkunanlehtien pitkistä ilmakasvista

Monsteran hoito on hyvin yksinkertaista ja palkitsee sinut vaikuttavalla ja nopealla kasvulla. Ikkunanlehti on suosittu ja trendikäs huonekasvi, joka voi miellyttää sinua monien vuosien ajan.

Tee kodistasi eksoottisempi monsteralla

Monstera Hoito ja hyödyllistä tietoa monsteran ikkunaluukun lattiasta

Monsteran hoito ja mielenkiintoisia faktoja ikkunanlehti -viidakon aurasta kotona

Monsteran hoito ja ikkunanlehden kissan myrkylliset lapset