Muotokuva vihreää ilmaa puhdistavista huonekasveista

Meillä kaikilla on suosikkejamme kotimme vihreiden kämppäkavereiden joukossa. Sisäkasveja ja niiden hoitoa koskeva aihe kiinnostaa myös suurinta osaa toimittajistamme, minkä vuoksi päätimme tänään kirjoittaa siitä toisen artikkelin. Tällä kertaa tarkastelimme tarkasti yhdeksää vihreää ilmaa puhdistavaa sisäkasvia, jotka eivät ainoastaan ​​täytä pelkästään koristeellisia toimintoja kotona, vaan toimivat myös täydellisinä ilmanpuhdistimina. Kyllä, seuraavassa esittelemme sinulle nämä huonekasvit, jotka ovat paras tapa puhdistaa huoneen ilma. Nämä lumovat meidät aina vihreillä lehtineen ja ovat helppohoitoisia samanaikaisesti.

 Ilmaa puhdistavat sisäkasvit kotiisi

Ilmaa puhdistavat huonekasvit hyvä järjestely paljon vihreää puhdashuoneilmaa

Tiedetään, että kaikki kasvit vapauttavat fotosynteesin aikana happea ja raikastavat ilmaa ympärillään. Mutta on olemassa erityyppisiä kasveja, jotka voivat jopa puhdistaa sisäilman kotona. NASAn tutkimuksen mukaan useilla huonekasveilla, joita kutsumme tavallisiksi ja vaatimattomiksi, on tämä merkittävä piirre.

Ne voivat itse poistaa ilmasta syöpää aiheuttavia kemikaaleja, kuten bentseeniä ja formaldehydiä, ja tehdä sisäilmasta paljon puhtaampaa. Lisäksi ilmaa puhdistavat huonekasvit tuovat vihreän nuotin kotiisi ja tekevät ilmapiiristä vieläkin viihtyisämmän. Näiden vihreiden kämppäkavereiden avulla voit luoda kauniin sisäpuutarhan myös taitavalla järjestelyllä. Ehkä neljä seinääsi tarvitsevat juuri sitä, eikö??

 Järjestä suosikkisi niin, että ne miellyttävät silmäsi milloin tahansa.

Ilmanpuhdistavien huonekasvien ykkönen!

Saniainen numero yksi ilmaa puhdistava talo istuttaa paljon vehreää vehreyttä

  • Saniaiset – Euroopan suosituimmat sisäkasvit

Saniaiset ovat “vanhoja ystäviä”, ne ovat kasvaneet maan päällä noin 400 miljoonaa vuotta. Nykyään ne toimivat yhtä hyvin sisällä ja ulkona. Rehevä saniainen ruukussa näyttää yhtä hyvältä kuin sen vihreä naapuri ulkona puutarhan sängyssä, jossa siitä tulee kiistaton katseenvangitsija. Nämä ikivihreät kasvit suosivat varjoisaa paikkaa, jossa aurinko näkyy harvoin. Usein saniainen ruukku on käytävällä, mutta myös olohuoneessa ja makuuhuoneessa, jossa kasvi tuntuu todella hyvältä. Sarven saniainen (Platycerium) sopii hyvin korien ripustamiseen ja voi sisustaa minkä tahansa kylpyhuoneen kauniisti. Huoneen lämpötilan tulisi olla 16–22 astetta. Saniaiset voivat poistaa ilmasta enemmän formaldehydiä kuin mikään muu kasvi. Tämä tekee niistä parhaita ilmanpuhdistimia sisäkasvien joukossa.

Saniainen pitää siitä kosteana ja varjoisena.

Ilmaa puhdistavat huonekasvit saniainen rehevän vihreä sisätiloissa ulkona

Saniaiset ovat tyypillisiä helppohoitoisia huonekasveja, jotka tuovat taloon voimakkaan vihreän nuotin pienellä huolenpidolla ja vaivalla. Asiantuntijoiden mukaan sinun tarvitsee vain kastaa näitä huonekasveja varten kastelemalla niitä säännöllisesti, suihkuttamalla kalkkikivettömän veden sumua ja leikkaamalla ne aika ajoin. Jotkut saniaiset, kuten Venushaar (Adiantum), rikkoivat lepoajan talvella, mutta yllättivät jälleen seuraavana keväänä rehevällä ruohonvihreällä lehdellään. Valitse haluamasi saniainen ja nauti puhtaasta ilmasta kotona.

Kämmenet ovat myös ilmaa puhdistavia huonekasveja, ne tarvitsevat lämpimän paikan.

Palmu potissa ilmaa puhdistavassa talossa istuttaa lämpimän paikan

  • Palmut ovat aina vihreitä kohokohtia huoneessa

Jotkut palmutyypit ovat erittäin suosittuja meillä ja niitä ostetaan usein kukkakaupoista. Tiedätkö esimerkiksi lajeja, jotka jäävät pieniksi, kuten vuoripalmu (Chamaedorea), vai pidätkö mieluummin kultaisesta hedelmäpalmusta tai tikupalmusta (Raphis)? Luo hyvät elinolosuhteet kotisi suosikki kämmenellesi ja se kiittää sinua paljon vehreyttä. Huoneen lämpötilan tulisi olla 15–22 astetta. Sen pitäisi olla lämmin ja kostea, koska palmu tykkää siitä. Valitse aurinkoinen paikka vihreälle kauneudelle. Kastele niitä säännöllisesti ja lannoita hitaasti vapautuvalla lannoitteella. Näissä olosuhteissa ja vähän huolellisesti jokainen kämmen kukoistaa hyvin ja voi myös suorittaa erinomaisen ilmanpuhdistustoiminnon.

 Upea vihreä sisustus, joka puhdistaa huoneilman.

Ilmaa puhdistava talo istuttaa paljon vihreää ihanaa koristetta

 On myös kumipuu kotona?

Ilmaa puhdistavat sisäkasvit kumipuu kaunis hahmo ruukussa vihreät lehdet

  • Kumipuu ja lohikäärmepuu ovat erittäin hyviä kodin ilmanpuhdistimia

Jos kotitoimistosi on varjossa suurimman osan päivästä ja näyttää melko pimeältä, voit virkistää tunnelmaa vihreillä kasveilla. Kumi- tai lohikäärmepuu tuo varmasti halutun vihreän nuotin sinne. Tai haluatko saada kaksi ilmaa puhdistavaa huonekasvia samanaikaisesti? Ei hätää, molemmat kasvavat hieman hitaasti, mutta ne pärjäävät hyvin vähän aurinkoa ja vähän huolenpitoa puolestasi. Joten ne sopivat hyvin myös aloittelijoille kasveille!

 Luonto on suurin taiteilija, minkä osoittavat myös ilmanpuhdistavat huonekasvit.

Ilmaa puhdistavat huonekasvit kumipuun vihreät lehdet hieman kiiltävät

Kumipuun (Ficus elastica) lehdet ovat rehevän vihreitä ja hieman kiiltäviä. Kasvi on kasteltava säännöllisesti ja lannoitettava kahden viikon välein. Lohikäärmepuu (Dracaena) takaa myös paljon luonnollista estetiikkaa. Noin 50 alalajia tunnetaan. Ne voidaan erottaa helposti lehtien muodon ja värin mukaan. Yleensä voidaan sanoa. Ne ovat kaikki vihreitä, mutta reunat ovat valkoiset, punertavat tai vaaleanvihreät. Kumipuu ja lohikäärmepuu ovat erittäin helppoja hoitaa sisäkasveja, virkistävät ja puhdistavat huoneilmaa ja herättävät aina huomiota upealla lehdellään.

Kaikki Dracaena-tyypit ovat silmiinpistäviä!

Muratti kiipeää talon julkisivuille ja puutarha-aidoille ja muuttuu todelliseksi katseenvangitsijaksi.

Ilmaa puhdistavat huonekasvit ivy creeper sisätiloissa ulkona

  • Ivy ja muratti ovat myös suosittuja ilmanpuhdistavana huonekasvina

Muratti pystyy kiipeämään hyvin, minkä vuoksi sitä käytetään usein ulkotiloissa vanhan vihreän sisustuksen tekemiseen talon julkisivuissa ja puutarhan aidoissa. Mutta myös ilmanpuhdistavana huonekasvina se sopii täydellisesti neljään seinään. Kotona helppohoitoinen huonekasvi koristaa seinät ja puhdistaa huoneilman. Kaksi yhdessä, eikö olekin hienoa? Valitse hänelle aurinkoinen tai osittain varjostettu paikka, ja muratti ilahduttaa sinua joka päivä kauniisti muotoilluilla lehdillään ja antaa sinun tuntea luonnon läheltä! Löydät myös lisätietoja muratista verkkosivuiltamme napsauttamalla tätä tai tätä. Tai ehkä molemmista linkeistä?

Tiesitkö, että muratti on yksi ilmanpuhdistavista huonekasveista?

Ilmaa puhdistavat huonekasvit Efeutute kauniit lehdet hieman raidallinen valkoinen keltainen vaaleanvihreä

Koska olemme muratilla, kirjoitetaan myös muutama sana muratista (Epipremnum pinnatum). Tämä ilmanpuhdistava, hieman nurmikasvi huonekasvi tykkää myös kiivetä ja voi huolellisesti muodostaa jopa 10 metrin pituisia versoja. Niiden lehdet ovat sydämenmuotoisia ja niillä on lyhyet varret. Ne ovat usein hienoja kuvioituja valkoisilla tai kellertävillä raidoilla. Nämä ovat aina silmiinpistäviä! Efeutute voi puhdistaa huoneilman, on helppohoitoinen ja kaunis. Kastele säännöllisesti ja varmista, että ruukkumaa on aina kosteaa. Joten sinulla on iloa silmillesi ja sielullesi joka päivä!

Yksittäinen arkki – lumoava kauneus, jota käytetään koristeen lisäksi myös erittäin käytännöllisiin tarkoituksiin kotona.

Yksilehtinen herkkä valkoinen kukka ilmaa puhdistava huonekasvi kaunis huoneen sisustus

  • Rauhan lilja – kukkiva kauneus puhdistaa huoneen ilman

Rauhanlilja on yksi saksalaisten suosituimmista sisäkasveista. Se voi sisustaa minkä tahansa huoneen eikä herkillä valkoisilla kukillaan jätä ketään välinpitämättömäksi. Rauhan liljaa kutsutaan usein yhdeksi lehdeksi, latinaksi sitä kutsutaan Spathiphyllumiksi. Kasvi huokuu paljon luonnollista viehätystä ja herättää huomiota. Sen valkoiset kukat ovat toisaalta hyvin hienojakoisia, toisaalta ne muodostavat vahvan kontrastin tummanvihreille lehdille. Rauhan lilja pitää lämpimästä ympäristöstä, jonka lämpötila on 15–25 astetta. Tätä kukkivaa kauneutta ei saa altistaa suoraan kirkkaalle auringolle, se suosii varjoisia tai osittain varjostettuja paikkoja. Yksittäinen lehti on helppo hoitaa, mutta se tarvitsee runsaasti vettä, koska kasvi tarvitsee paljon vettä ja kosteutta. Lisäksi se kostuttaa ja puhdistaa huoneilman. Rauhanlilja on täydellinen toimistoon, jossa se leikkaa ehdottomasti hienon hahmon.

Peace Lily – täydellinen toimistoon ja kotiin!

Ilmaa puhdistavat sisäkasvit Peace Lily täydellinen toimistoon ja kotiin

Lisävinkki: Varoitus! Rauhanliljan lehdet voivat olla myrkyllisiä lemmikeille ja pikkulapsille! On parempi pitää ne kaukana kauniista kasvista!

 Kattilassa oleva krysanteemi tuo luonnon taloon!

Ilmaa puhdistavat huonekasvit krysanteemi ruukuissa Tuo luonto taloon

  • Kattilassa olevat krysanteemit ja gerberat näyttävät meille upeita kukkia

Haluatko hieman enemmän väriä olohuoneeseesi? Ota sitten krysanteemit ja gerberat kattilaan. Nämä tyypilliset puutarhakasvit menestyvät myös sisätiloissa laatikoissa, kylpyammeissa tai ruukuissa. Ne lumoavat kauniilla ja värikkäillä kukillaan ja muuttuvat nopeasti huoneen kohokohdiksi. Lisäksi näillä huonekasveilla on kyky poistaa sisäilma epäpuhtauksista ja tehdä siitä paljon puhtaampaa. Molemmat luonnonkauniit tarvitsevat viileän huoneen, noin 18 asteen lämpötilan ja vähän huoltoa. Sinun on kuitenkin kasteltava ja lannoitettava ne säännöllisesti. Sitten krysanteemit ja gerberat näyttävät kauniit kukkansa.

Nämä ovat suosikkejamme ilmanpuhdistavien huonekasvien joukossa. Oletko jo valinnut oman??

Ruukkien krysanteemit eivät ole vain kauniita, vaan myös puhdistavat huoneen ilmaa.

Krysanteemit ruukussa ilmaa puhdistavissa huonekasveissa kaunis näky vihreät lehdet oranssit kukat

 Tarvitset ehdottomasti dracaenaa!

Dracaena-lohikäärmepuun ilmaa puhdistavat huonekasvit kauniit vihreät tekevät sisäilmasta puhtaan

 Efeutute sopii hyvin myös maalaismaiseen sisustukseen.

Ilmaa puhdistavat huonekasvit Efeutute on maalaismainen

Huolehdi asianmukaisesti ilmanpuhdistavista huonekasveista, ja he kiittävät sinua siitä.

Säilytä ilmanpuhdistavat sisäkasvit oikein kotona, kastelu, lannoitus